Колко дизел ви горят колите ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Колега при каталожен разход от 5,7/100 и то при леко каране как постигна по нисък разход ито при средна скорост 129 км/ч , надявам се че знаеш какво е средна скорост 129 км/ч , това означава че под 140 км/ч рядко си падал , че инатоварена с хора и багаж сигурно и клима е работила.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Да целият път беше с климатик.
И на кого да вярвам, на каталожния разход или на колонката на бензиностанцията?
Не за пръв път си засичам колата ( от 48000 км), до момента общия разход ми е 6,04 литра на 100 км.
Няма да споря повече, давам информация ( и то достоверна, нямам сметка да лъжа никой), аз си сипвам горивото и знам най-добре колко ми гори колата.
Показанията за време и средна скорост са от борд компютъра.
П.П. сипвам обикновенна нафта от ЕКО и винаги слагам добавка ( bardahl или liqui moly ).
П.П.2 относно разходът:
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4360
И на кого да вярвам, на каталожния разход или на колонката на бензиностанцията?
Не за пръв път си засичам колата ( от 48000 км), до момента общия разход ми е 6,04 литра на 100 км.
Няма да споря повече, давам информация ( и то достоверна, нямам сметка да лъжа никой), аз си сипвам горивото и знам най-добре колко ми гори колата.
Показанията за време и средна скорост са от борд компютъра.
П.П. сипвам обикновенна нафта от ЕКО и винаги слагам добавка ( bardahl или liqui moly ).
П.П.2 относно разходът:
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=4360
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Карали сме същата моторизация на сложена на Пасат. Натоварен с багаж, хора, клима . Средна скорост не се сещам. където е можело сме карали предимно със 140-150-160. Това в немско. . Разход почти 6.4 на сто. Без добавки, обикновена нафта
Последна промяна от IvanMan на Пон 25 юли 2016 6:45, променено общо 2 пъти.
Причина: Брат ми кара пасат със същия двигател, но 4motion, разхода не пада под 6 литра на сто километра.
Причина: Брат ми кара пасат със същия двигател, но 4motion, разхода не пада под 6 литра на сто километра.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
drotomir написа: как постигна по нисък разход
Много зависи от задкормилното - при една и съща средна скорост.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
средна скорост 129км/ч означава ,че през повечето време колегата е карал с 140-150 за да я постигне
тука стана като темата за Колко газ ви харчат колите - 100 стр. надлъгванки

Последна промяна от IvanMan на Пон 25 юли 2016 6:42, променено общо 1 път.
Причина: Това ми беше целта, да те излъжа точно теб!
Причина: Това ми беше целта, да те излъжа точно теб!
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Пълно - пълно зареждане, 2 седмици - 951 км. - 51 л. нафта , разход 5,36 л/100 км., градско и извънградско 50/50.Среден разход на борда 4,8 л./100 км. 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
parno написа:средна скорост 129км/ч означава ,че през повечето време колегата е карал с 140-150 за да я постигне
А обърна ли внимание на маршрута,на 6-та колко според тебе е моментния разход?
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
На Г5, 1.9 TDI, 2 - ма човека с пълен багажник и средна скорост 124 по борд комп, разхода беше 5.8 на отиване с V Power Diesel и 6.0 навръщане, като V Power - беше смесен с премиум нафтата на Лукойл. Средната скорост беше 120 при връщането.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
ssssl написа:Много зависи от задкормилното - при една и съща средна скорост.
Да бе ,и аз съм забелязал че когато карам по магистралата и си разкопчея предпазния колан,навеждам се напред и центъра на тежестта ми пада напред.Съответно колата става по-ниска и съпротивлението намалява и....хоп 1л./100км по-нисък разход.

Какво значи една и съща средна скорост,на едно и също разстояние и съответно за едно и също време, а пък разхода зависел от задкормилното.? Може би искаш да кажеш че има такива малоумници ,които излизат на магистралата и "забравят" че колата има и 5-та,и карат на 4-та с мръсна газ за да постигне тая средна скорост.Или такива дето карат 50 км. с 200км./ч.,а после 50км. със 60 км./ч.

Така като гледам чак такива неграмотници няма във форума ,така че да не се оправдаваме със задкормилни устройства и тем подобни.
Главните фактори ,които определят разхода са тежест на автомобила,до колко е натоварен с хора и багаж,на магистрала ли се засича разхода, 5 или 6 степенна кутия ли е и не на последно място -качеството на горивото,това е и една от идеите на темата-да си сравним часовниците. Повечето караме коли на 15+ години и няма как да няма разлики в разхода им като нови и сега.
- IvanMan
- джедай
- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Има голямо значение начина на шофиране.
За да имаш минимален разход трябва да се опитваш да не намаляваш (при застигане на други коли и невъзможност да изпревариш поради наличието на автомобили в лявата лента) и съответно да не ускоряваш.
Ако караш на газ-спирачка, разхода ще бъде доста по-голям.
Това е имал в предвид колегата.
П.П. Отново повтарям, нямам сметка да лъжа никой.

Това е разходът за последните 48 859 км.
За да имаш минимален разход трябва да се опитваш да не намаляваш (при застигане на други коли и невъзможност да изпревариш поради наличието на автомобили в лявата лента) и съответно да не ускоряваш.
Ако караш на газ-спирачка, разхода ще бъде доста по-голям.
П.П. Отново повтарям, нямам сметка да лъжа никой.

Това е разходът за последните 48 859 км.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
IvanMan написа:Ако караш на газ-спирачка, разхода ще бъде доста по-голям.
Съгласен съм ,но колко време на "Тракия" трябва да караш на газ-спирачка ,за да ти се отрази на средния разход? Писах по-горе( цифрите са примерни),че няма такъв тъпан ,който да "пълни" километража през половината път,а после да се влачи като "текезесарски кон" по магистралата.
Ти даваш данни за среден разход.километри и време,а в същия момент някой казва че при същия път при същата средна скорост и съответно време може да се получи сериозна разлика във средния разход.

IvanMan,никога не съм казвал че лъжеш за разхода,както и съм се въздържал за подобни коментари.Лично аз когато се кача на магистрала и реша да карам ,хващам лява лента и газ.
Ако не бързам държа средната лента и това е....Никакво газ-спирачка ,освен в секундна ситуация,която не вярвам да се отрази на разхода,дори на борд.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
Терминът "икономично шофиране" сигурно си го чувал, но явно не разбираш за какво иде реч. Икономично шофиране и бавно шофиране са различни понятия.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам да се изтъвнкува като спам и мисля че ще е по темата ако поясниш какво значи термина "икономично шофиране".Току виж съм научил нещо и разхода може би ще ми падне от 5.8-6л. на 4.5 с фул натоварена кола. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
То е ясно, че една и съща кола ако ускори до 130 км/ч и кара така 100км разстояние, ще има средна скорост 130 км/ч и разход Х, ако същата кола се кара на същото разстояние със скорости вариращи 90-160 и постигне същата средна скорост ще изгори повече от Х, поради нуждата от ускорение, където разходът е най-голям. Икономичното шофиране невинаги и ненавсякъде е възможно да се случи, понеже на магистралата има коли, които се движат с 80 км/ч, има и такива със 150 км/ч. Неразумно икономичното шофиране би могло да доведе и до конфликтна ситуация, ако "икономистът" реши да изпревари автомобил, който се движи около 10 км/ч по-бавно от неговия без да увеличи драстично своята скорост - т.е. да ускори. Всеки сам си решава как да си харчи горивото и парите респективно, преди два дни отново посетихме Черноморието сякаш нямаше толкоз много "темпоматаджии", но не липсваха съвсем, аз си ги изчаквам да си изпреварят без да светкам нервно и после си ги подминавам
Но някои не са толкова търпеливи като мен. 

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Пасат 5 1.9/110
засичане; лампа-лампа
общи изминати - 920 км
Извънградско - 400 км
Градско - 520 км
Заредени - 50 литра = 5,43 литра на 100 км
засичане; лампа-лампа
общи изминати - 920 км