Как да си направя полото по-пъргаво?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
dimov1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimov1973 » Пон 15 сеп 2008 18:56

faint написа:туй ще да е на рамата.. на двигателя е нещо от сорта на 1Y... или AEY..

AEF - НА ДВИГАТЕЛЯ

Последна промяна от dimov1973 на Чет 18 сеп 2008 6:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Чет 18 сеп 2008 3:20

dimov1973 написа:
faint написа:туй ще да е на рамата.. на двигателя е нещо от сорта на 1Y... или AEY..

AEF - НА ДВИГАТЕЛЯ
Другарю, не ми става ясно що така на харабия си даваш на всички номера на рамата и на мотора. Изтрий си в горния пост номера на рамата, да не я види някой, който не трябва да я вижда, а номера на мотора стигат само първите 3 букви- AEF демек.

dimov1973
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimov1973 » Чет 18 сеп 2008 6:18

Passat_bs написа:
dimov1973 написа:

AEF - НА ДВИГАТЕЛЯ
Другарю, не ми става ясно що така на харабия си даваш на всички номера на рамата и на мотора. Изтрий си в горния пост номера на рамата, да не я види някой, който не трябва да я вижда, а номера на мотора стигат само първите 3 букви- AEF демек.

благодаря за съвета - промених ги!

Потребителски аватар
Apokalypsis
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Как да си направя полото по-пъргаво?

Мнениеот Apokalypsis » Чет 18 сеп 2008 13:49

[quote="dimov1973"Как да го направя малко по пъргаво?
Като го смениш с TDI :D

dimov1973
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да си направя полото по-пъргаво?

Мнениеот dimov1973 » Чет 18 сеп 2008 18:08

Apokalypsis написа:[quote="dimov1973"Как да го направя малко по пъргаво?
Като го смениш с TDI :D

определено очаквах по конструктивни мнения

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

бум...

Мнениеот yotov_uktc » Чет 08 яну 2009 20:14

братле,екстра си ти е полото.и аз карам същото и хич не ме блазнят тди-та и мди-та...мога да ти кажа че шофьорлъка е от по-голяма важност и ти давам гаранция че повечето шофьори с тди-та не могат да ти се намажат на пръста ако можеш да преценяваш скороста на колата си в завоите и да влизаш и излизаш максимално бързо...пък и на магистралта спокоино можеш да караш с 140-160...което е почти максимално разумно за лекото купе.. ;) пък и на тди-то има поне 10 неща повече който могат да ти се прецакат и да те вкарат в преразход в сравнение с 1.9 то...лично мнение...и безаварийно шофитане...

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: бум...

Мнениеот trunner » Чет 08 яну 2009 20:54

yotov_uktc написа:братле,екстра си ти е полото.и аз карам същото и хич не ме блазнят тди-та и мди-та...мога да ти кажа че шофьорлъка е от по-голяма важност и ти давам гаранция че повечето шофьори с тди-та не могат да ти се намажат на пръста ако можеш да преценяваш скороста на колата си в завоите и да влизаш и излизаш максимално бързо...пък и на магистралта спокоино можеш да караш с 140-160...което е почти максимално разумно за лекото купе.. ;) пък и на тди-то има поне 10 неща повече който могат да ти се прецакат и да те вкарат в преразход в сравнение с 1.9 то...лично мнение...и безаварийно шофитане...

По-глупаво мнение не бях чел.
Айде моля те пробвай се да наакаш едно ТДИ 90к.с. с твоето или което и да е друго 1.9Д.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: бум...

Мнениеот bai_ILIA » Чет 08 яну 2009 22:12

yotov_uktc написа:братле,екстра си ти е полото.и аз карам същото и хич не ме блазнят тди-та и мди-та...мога да ти кажа че шофьорлъка е от по-голяма важност и ти давам гаранция че повечето шофьори с тди-та не могат да ти се намажат на пръста ако можеш да преценяваш скороста на колата си в завоите и да влизаш и излизаш максимално бързо...пък и на магистралта спокоино можеш да караш с 140-160...което е почти максимално разумно за лекото купе.. ;) пък и на тди-то има поне 10 неща повече който могат да ти се прецакат и да те вкарат в преразход в сравнение с 1.9 то...лично мнение...и безаварийно шофитане...

Xa-xa-xa! :lol: Лелее ебаси забавата. Явно не само аз пиша глупости по форумите :D Мойто ТДИ гони 150 коня ама съм убеден, че с майсторлък ще можеш да компенсираш двойно по-голямата мощност. Ти май си от тези, които дават газ като ги изпреварваш...160км/час ти максималната и незнам как е разумна тази скорост. ТДИ се разваляло викаш - ами да кола е, караш я, разваля се. Твойта едва ли се разваля за 5600км на година...Нека бъдем реалисти!! Едно нещо трудно се разваля - колело чист дизел :) С верига, не върви много ама е надеждно и зимата пали от раз!!! Та на колегата - да тръгне повече това поло е все едно да съживиш мъртвец...Карай си със здраве и не се занимавай с глупости :) Пиийс!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 09 яну 2009 0:48

Като цяло е така, но можеш да постигнеш малко ако си поиграеш с количеството гориво и предварението, но в разумни граници. Някой стар дизелджия, който е на ти със помпите може да ти помогне.

yotov_uktc
Автомобил:
Двигател:

съзтезателите...

Мнениеот yotov_uktc » Пет 09 яну 2009 2:08

за bai_ILIA и tunner ще кажа,че нямам нищо против по мощните коли,но не всеки кара такава..днес(по скоро вече е вчера)тръгнах от тетевен до софия в най-големия сняг...е приятели като са ви толкова мощни колите що карате с 60 бе...и друго да ви кажа...че сте състезатели само по магистралата и на правите...я минавай по 200км на ден или иди от троян до пловдив да те видя какво ти помагат тия 143 коня,освен че гори като хала...искаш тръпка-карай си звяра,ама се сещайте че има хора които си вършат работа с колите и тези тди-та не винаги са по-добрия варянт...
не конкретизирам вас двамата но повечето като вас мислят само за спортни филтри,ниско окачване и 180 на правата на село...а по завоите ГАС-СПИРАЧКА :wink:
имам двама приятели единия с астра 1.8 116 коня другия с бмв тройка-ХОДИХМЕ НА МОРЕ С ПОЛОТО тая година (как ти звучи тетевен варна 60лв в едната посока а) :w
никакви лоши чувства пичове...лично мнение...

xpyc
Автомобил:
Двигател:

Re: съзтезателите...

Мнениеот xpyc » Пет 09 яну 2009 8:28

yotov_uktc написа:за bai_ILIA и tunner ще кажа,че нямам нищо против по мощните коли,но не всеки кара такава..днес(по скоро вече е вчера)тръгнах от тетевен до софия в най-големия сняг...е приятели като са ви толкова мощни колите що карате с 60 бе...и друго да ви кажа...че сте състезатели само по магистралата и на правите...я минавай по 200км на ден или иди от троян до пловдив да те видя какво ти помагат тия 143 коня,освен че гори като хала...искаш тръпка-карай си звяра,ама се сещайте че има хора които си вършат работа с колите и тези тди-та не винаги са по-добрия варянт...
не конкретизирам вас двамата но повечето като вас мислят само за спортни филтри,ниско окачване и 180 на правата на село...а по завоите ГАС-СПИРАЧКА :wink:
имам двама приятели единия с астра 1.8 116 коня другия с бмв тройка-ХОДИХМЕ НА МОРЕ С ПОЛОТО тая година (как ти звучи тетевен варна 60лв в едната посока а) :w

тия 143 коня му помагат да бъде спокоен при изпреварване.
не си мисли, че конете харчат горивото, всичко зависи от крака на педала.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 09 яну 2009 13:27

айде Пловдив-Троян на талоните :) Скоро минавах от там и по баира май има значение дали е ТДИ или не...Да видим колко спирачки ще използвам...Пък и предните ми са Брембо...И по този показател те бия :lol: Няма смисъл от такива мохабеди колега...Те и местните бекове като видят РВ регистрация на отсечката Пещера-Батак (минавал съм я 896 пъти) си викат: "оооо поредния тунер я да го пробвам"...Ама няма да ти казвам какво им се случва...Всичко е отностително, но едно е сигурно - ти си майстор на спорта!!! Аийде със здраве :) Отделно мойта и твоийта горят едно и също - най-много да имам 0.5/100 отгоре при ниските скорости....Ако караме със 170км/ч даже ще имаш да взимаш...Сори! Исках да кажа 160км/ч понеже 170 ти е пределна скорост и рискуваме много с такива експерименти... :lol:

П.С. За завоите - като си със спортно окачване и Йокохама Парада Спек-2 е малко по-различно от това да си на половин метар над земята и изгорели гуми втора употреба...Ако ще да си най-големия си има закони на физиката и предели на техниката с която разполагаш...Сега като се замисля не те познавам и може наистина да си най-големия... :D

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пет 09 яну 2009 17:57

Виждам е тук са се събрали само сериозни рейсъри,но и аз да вметна нещо.
Определено не си струва АЕФ на Поло да се тунингова физически,много пари на вятъра.Разхода ще е голям,защото той ще е един от факторите да върви повече,допълнително монтиране на кулер,различни колектори и турбина също изисква пари,време и нерви.Няма ''цицки'' за охлаждане на цилиндрите в долната част---съществен проблем.Спирачната система и съединителя също е добре да се барнат.И най-важното---винаги ще си остане нещо преправяно и побългарено,едва ли има по-добри майстори тук в БГ отколкото във Волсбург.
За надеждност на този двигател и само защото нямал турбина бил железен---айде стига,и ФВ си го плюят здраво.
Ако колегата иска нещо по-мощно да продаде Полото и да се ориентира правилно,да не се занимава с глупости.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Пет 09 яну 2009 19:16

Ето, колега много точно описа въпросният автомобил. За мен той е добра градска алтернатива. Тази кола няма потенциал да стане по-бърза. Така, че колега подържай си я и със здраве!! Следващата да е с турбина - ефективност, водеща до висока мощност, добър разход и мегдан за чоплене тип тунинг... :D

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: съзтезателите...

Мнениеот trunner » Пет 09 яну 2009 19:57

yotov_uktc написа:за bai_ILIA и tunner ще кажа,че нямам нищо против по мощните коли,но не всеки кара такава..днес(по скоро вече е вчера)тръгнах от тетевен до софия в най-големия сняг...е приятели като са ви толкова мощни колите що карате с 60 бе...и друго да ви кажа...че сте състезатели само по магистралата и на правите...я минавай по 200км на ден или иди от троян до пловдив да те видя какво ти помагат тия 143 коня,освен че гори като хала...искаш тръпка-карай си звяра,ама се сещайте че има хора които си вършат работа с колите и тези тди-та не винаги са по-добрия варянт...

... обади се гражданина с куцото магаре...
Айде да не се обиждаме колега ако обичаш!
А и това, че вчера в снега хората са карали с 60 означава, че са имали малко акъл в главата си. Но според теб, ако колата може да върви с 200 - трябва да се кара точно с толкова и нито метър по-малко!
Повечето като мен друже (с дизелови комбита), не мислят за това колко ще ми вдигне кочината от с. Вълкан до с. Звенимир, а за колко време ще успее да изпреваря едно малко, супер икономично чудо на инженерната мисъл наречено ФВ Поло 1,9 Д!
Айде със здраве!

Върни се в “Дизелови агрегати”