Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 14 дек 2008 16:26

Passat_bs написа:
jordanpar написа:Кога си виждал скоро температури от порядъка на -25 в БГ да се задържат трайно???
Който се притеснява да си направи някакъв вид изолация срещу въздействието на температурата на околната среда на горивния филтър и това е.
От един тест нищо не става ясно,аз пък мога да ги обвиня че умишлено е направено това,с цел да се направи реклама на горивото на едни бензиностанции и да се опорочат други.
Защо все трябва да вярваме на всичко в интернет и в тоя и други форуми.Кой от където си е бил доволен досега--да си кара с гориво от там и да си свирка.
Утре ще накарам мои познати от БМВ форума да направим същото тестче,ще си надпишем бутилките както ни отърва и готово---хайде на безплатната реклама.
Око да види,ръка да пипне.
става по-шумен и разхода на гориво пада.

???????????? :gruebel

lubo_bubaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lubo_bubaka » Нед 14 дек 2008 17:27

здравейте колеги спорет мен да уцелиш нафта която да не е менте (т.е. малко по добра)си е направо голям късмет.Например всички плюят шел аз като си купих колата и само там зареждах защото брат ми работеше там и имаше далавера напоследак зареждам най-често на лукойл и също съм доволен веднъж заредих на еко и мога да кажа че нафтата беше в пъти по добра от която и да е бензиностанция но беше единичен случай така че според мен си е на късмет какво ще има по бензиностанциите иначе темата е хубава и мисля че ще бъде полезна но да бъдем реалисти бг нафтата е пълен боклук

Потребителски аватар
gizzard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gizzard » Нед 14 дек 2008 17:34

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Нед 14 дек 2008 17:37

jordanpar написа:Кога си виждал скоро температури от порядъка на -25 в БГ да се задържат трайно???
Който се притеснява да си направи някакъв вид изолация срещу въздействието на температурата на околната среда на горивния филтър и това е.

Замръзналата нафта е достатъчно да попадне в филтър и ходи виж как се кара кола вънка пече слънце а филтъра е замръзнал и към помпата отива само пяна!
Колегите от Опел им свалям шапка за горивния филтър с подгряване. Много сериозно се бях замислил миналата година като ми замръзна нафтата в филтъра да направя няправя някакво вграждане на този тип филтър.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 14 дек 2008 17:40

Абсолютно,просто имам случка точно с на ОМВ /OMV/ бензиностанциите.
Ауди Q7 с карта за зареждане от там само,поради отстъпка и ползване на акцизно облекчение.От както е стъпало на българска земя,само от там е зареждано.
Резултат---за една година и малко,две сменени дюзи и една отремонтирана.Автомобила имаше абонаментно обслужване в доста добър сервиз,но след всичките тези перипетии след изтичане на едната година абонамент ми наложиха процент презастраховане и ме посъветваха да сменя мястото от където зареждам.
Затова че,колега,дето ми показваш :gruebel сигурно има защо да мисля така.
Относно замръзнала нафта---на по-старата ми кола Г4 дизел имах проблем със замръзване в Швейцария---така че не само в БГ има място за оплакване.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 14 дек 2008 17:43

Цялата тази работа ми мирише на рекламна кампания. Както и да е, всеки да вярва на това, на което реши.
От няколко години зареждам само на ЕКО - над 50 000 км съм минал с тяхната нафта, включително и при големи студове. Никога не съм имал проблем със замръзване.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 14 дек 2008 17:52

Абсолютно и аз това казах по-горе--безплатна рекламка-- а едва ли не някои от колегите ще ме линчуват.
Просто всеки свикна да вярва на всичко писано по интернет,а това не означава че информацията там е достоверна.
Плюс това такива опити за качество и сертификация се правят от комисии,подробно се описва кое,как,защо и т.н........
На снимките виждам фризер със сладоледи и шишета нафта до тях.По-скоро бих написал акт за неправилно съхранение на млечни продукти---това не ми се вярва да е домашен фризер,а дизеловото гориво едва ли има място при хранителни продукти.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 14 дек 2008 18:58

Мисля и тази зима както миналата - да не слагам допълнително добавки в горивото - ще се доверя отново изцяло на Лукойл :да:

skoti

Мнениеот skoti » Нед 14 дек 2008 20:38

Ами от вестник Автопазар мисля че беше ако не бъркам имаше един такъв тест същия дори бих казал . И подреждането в класацията изобщо не беше такава . Помня че Шел бяха май на последно място , а и такива гелове които са показали едва ли е толкова възможно да има .Досега трябваше да сменям горивен филтър по три пъти за 10 000км . Зареждаме доста гориво от тези бензиностанции и досега сме имали два пъти проблеми . Един път от Лукойла , и един път от ОМВ ни замръзна нафтата при -15-17 градуса !!Това всичкото се отнася за град Русе , за други градове нямам наблюдения :P

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Нед 14 дек 2008 22:38

Ivo_W12 написа:Според мен взичко за качеството на нафтата зависи от това на коя бензиностанция зареждаш. В смисъл такъв какъв контрол се оказва на бензинджиите. Аз познавам хора които работят в една голяма бензиностанция която уж хубави горива предлага ама като знам какви далавери си правят май никога няма да заредя там.

Еко, шел, омв или Лук, няма значение! Важно е как нафтата "пристига" и колко е алчен управителя.

Потребителски аватар
Passat_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passat_bs » Пон 15 дек 2008 0:42

rosen79 написа:
Passat_bs написа:
От един тест нищо не става ясно,аз пък мога да ги обвиня че умишлено е направено това,с цел да се направи реклама на горивото на едни бензиностанции и да се опорочат други.
Защо все трябва да вярваме на всичко в интернет и в тоя и други форуми.Кой от където си е бил доволен досега--да си кара с гориво от там и да си свирка.
Утре ще накарам мои познати от БМВ форума да направим същото тестче,ще си надпишем бутилките както ни отърва и готово---хайде на безплатната реклама.
Око да види,ръка да пипне.
става по-шумен и разхода на гориво пада.

???????????? :gruebel
Грешка на езика, случва се. :oops:

Потребителски аватар
niko_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niko_77 » Пон 15 дек 2008 13:00

Adnan написа:И аз винаги съм хвалил Кастрола но като гледам тестовете вече незнам на какво да разчитам. И сега какво като стане -25 както ще правиме.
Може би единствето спасение е да имаме горивни филтри с отопление като на опел?
Преди няколко зими при -25 градуса с опел кадет 90г. си отидох на работа. Тогава и досега си ползвам добавката на кастрол, сипвам и лятото даже. Миналата зима и пасата я хареса :)

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Пон 15 дек 2008 13:11

Поздрави към колегите от ОФФ Роуд форума за ентусиазма, отделеното време и споделянето на резултатите.
И с Еко и с ОМВ и с Шел, колата си върви по един и същи начин, по мои наблюдения

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 15 дек 2008 14:46

Според мен няма никви безплатни реклами - просто не виждам смисала от подобна конспирация-най-малкото нямаше да изглеждат толкова равни нещата и хоум-мейд.Иначе никой не е видял резултата от тези тестове наяве щото аз не се сещам кога може ад ти стане -30 в резервоара в БГ :idea:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 15 дек 2008 15:07

Когато си взема TDI обещавам ще направя същия тест,да знам за себе си и ще го пусна тук пък който иска да вярва :lol:

Върни се в “Дизелови агрегати”