ехх ванко,извинявай че ти ангажирах 20мин. от ценното време.
сравнявам два голфа 98г само с различни номера на мотора.освен дюзите на които не съм видял номерата всичко друго е напълно еднакво.дебитомера ,помпата и скоростната кутия също са напълно еднакви

Разлики между 1.9 TDI ALH (90 к.с.) и AHF (110 к.с.)?
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Passat_bs
- Автомобил:
- Двигател:
По номер на мотора е най-сигурно. Все пак някой тигър може да реши последната буква да я боядиса червена, знае ли човек.litex_112 написа:Мен пак ме интересува външно дали има разлика между двата двигателя,защото искам да си взимам 110,но да не ми пребутат 90 коня.Освен по кода на двигателя по друго може ли да се различи,ако няма капака над двигателя????

- The_Game
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: ALH 1999
Passat_bs написа:Мислил съм си го и това, защото съм виждал ALH с червено I, та наистина може и да е заводско, но на едно приятелче Golf 4 ALH-а няма червено.ifidik написа:до колкото знам червената буква означава -променлива геометрия,така че не е изключено и заводско да е така
И моето е без, но е с променлива геометрия
- plmitev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ALH 2000
Re: разлика между алх(90коня) и ахф(110коня)
тъй като темата ме заинтересува много, като собственик на ALH, въпроса ми е може ли с малко доработки да се вдигне мощността на мотора и как по точно става това, ако някой е опитал?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може, напиши в търсачката Чиптунинг.
Иначе това с червеното I отдавна мисля е обсъдено и е въпрос на 3-5 лева/евро. По него едва ли може да се съди за характеристиките на двигателя, не винаги.
Иначе това с червеното I отдавна мисля е обсъдено и е въпрос на 3-5 лева/евро. По него едва ли може да се съди за характеристиките на двигателя, не винаги.
- Brezel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Иво само да допълня че АЛХто работи с съсвсем малко повече предверение. както каза Иван 5 мг разлика в горивото. при АЛХ е 38.5 макса на АХФа 43.2 визирам твоя софт и на киро софта.
Налягането е същото иначе. Картата на педала на газта е малко по друга ама това са само софтуерни дребулий.
Дюзите са 184 uM а на киро 205 ма тва си го знаеш. Помпата требва да е същата Абе смяна на дюзките и чип и само зор
Налягането е същото иначе. Картата на педала на газта е малко по друга ама това са само софтуерни дребулий.
Дюзите са 184 uM а на киро 205 ма тва си го знаеш. Помпата требва да е същата Абе смяна на дюзките и чип и само зор

- plmitev
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ALH 2000
Благодаря на колегата Добрин за чувството за хумор с червеното "И"
Чиптунинга го оставяме настрани за момента.
Въпроса ми беше неправилно зададен, за което се извинявам!
Може ли със замяна на дюзите и промяна във софтуера, да се постигнат параметрите на АФН мотора и дали някой се е опитвал да направи такъв ъпгрейд на АЛХ мотор?

Може ли със замяна на дюзите и промяна във софтуера, да се постигнат параметрите на АФН мотора и дали някой се е опитвал да направи такъв ъпгрейд на АЛХ мотор?
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
plmitev написа:промяна във софтуера,
То това е чип тунинга

-
- Автомобил:
- Двигател:
plmitev написа:Благодаря на колегата Добрин за чувството за хумор с червеното "И"![]()
Аз съм с АЛХ мотор и след някой оптимизации смятам, че върви по-добре от всяка кола 90 коня. Имам идея да пробвам с по-големи дюзи - от АХФ, ама то е хубаво и по-голяма турбина пък не ми се разбутва таман всичко е на 6. Нещо от тези неща ако стане за смяна или ремонт ще ъпгрейдна със сигурност.
Иначе софтуера има малка разлика и с ваг-ком може да се компенсира донякъде, но след хардуерните промени с един чип за съответните параметри направо ще биеш дори чипнат АФН.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
идеалния мотор за 200коня+ срещу данък от 40 лв.
Върни се в “Дизелови агрегати”