колко събира резервоара на голф 4 тди
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
Re: колко събира резервоара на голф 4 тди
Абе не знам какво що ама мога да ви покажа касова бележка от днес сутринта 51,32 литра като резервата не беше светнала, която е настроена да светва на 8 литра (това според ВАГ-КОМ) значи 60 литра с обезвъздушаването...а това обезвъздушаване за какво е сложено? освен за да побереш повече гориво... аз поне така си мисля...

- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
На всяка бензиностанция резервоара ми събира различно
Имаше тема по въпроса. По книжка го дават 55, но може и 70 да събере, зависи колко са алчни на бензиностанцията.

- Luchouuuu
- Автомобил: Mk4 Variant 4motion
- Двигател:
По лесен начин колко ти е резервоара от това да си погледнеш сервизната книжка в жапката , незнам дали има.
За моето Голфче (2001 г 1,9тди) пише,че резервоара на хечбека е 55л, но тъй като не е хечбек а комби с 4моушън е 62л според книгата.
А колегата gomez е направил най-точното изследване, защото ако се загледате на бензиностанциите, понякога дава малко отклонение като ти допълват резервоара, защото струйката с която сипва намалява значимо , а перката дето отчита се върти малко по-бавно.
За моето Голфче (2001 г 1,9тди) пише,че резервоара на хечбека е 55л, но тъй като не е хечбек а комби с 4моушън е 62л според книгата.
А колегата gomez е направил най-точното изследване, защото ако се загледате на бензиностанциите, понякога дава малко отклонение като ти допълват резервоара, защото струйката с която сипва намалява значимо , а перката дето отчита се върти малко по-бавно.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re:
sharky_88 написа::roll: И сега 55 със или без резерва
Изпразни резервоара и на бензиностанция пълни да видиш колко ще събере. Най-лесно е така

- zlatnia7408
- Автомобил: vw 7
- Двигател: TDI 2014
Re:
Dead man написа:Колега Vladko,прав си на 100 %.
Винаги има малки разлики между всяка кола излезнала от завода.
Иначе събира 55 литра.
Но съм чувал и виждал,че може първият собственик на колата да си е избрал обема на резервоара-тоест на почти всики коли с двигател като неговата да са с 55 литра,а той да е искал да му сложат 62...
от прочетеното разбирам , че на различните бензиностанции лъжат различно и това е факт.
Според книжката (голф 4 и Бора) резервоара е 55 литра, при 4motion е 62 литра.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
В моя съм събирал точно 55л без обезвъздушаване. След като дръпна "матракуката" за обезвъздушаването събира точно 5-5,5л, това след няколко обезвъздушавания! Понеже след всеки литър и нещо смъква по малко по системата .
Та 60л най много мога да събера при моя MK4 AHF . С които преспокойно минавам 1000км смесено каране.
За комбитата знам че имат с около 10л повече от хечбега.
Та 60л най много мога да събера при моя MK4 AHF . С които преспокойно минавам 1000км смесено каране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
няма такова нещо, пълнил съм бора комби до горе с обезвъздушаване събра 64 литра, преди 1 месец си напълних голфа по същия начин той е хечбек и събра почти 64л. Резервоарите са идентични с изключение на 4motion
- VipeR1
- Автомобил:
- Двигател:
аз гласувам за 55литра
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Да се включа и Аз.
След светване на лампата (много я мразя
) съм сипвал 60л. много бавно с обезвъздушаване докато не видя нафтата в гърловината на нивото на капачката.
Това винаги с "туби" така беше и на Бора-та АСЗ и сега на Г4 АХФ.Така и не схванах колко литра събира този резевоар толкоз време не можах да "изчисля" и средния разход.Но мога да кажа със сигорност че с пълен,ама пълен т.е. до резбата на капачката извънградско с Бора-та лятото на климатик до морето и обратно минах 1086км. до светването на лампата това със спокойно каране.
След светване на лампата (много я мразя

Това винаги с "туби" така беше и на Бора-та АСЗ и сега на Г4 АХФ.Така и не схванах колко литра събира този резевоар толкоз време не можах да "изчисля" и средния разход.Но мога да кажа със сигорност че с пълен,ама пълен т.е. до резбата на капачката извънградско с Бора-та лятото на климатик до морето и обратно минах 1086км. до светването на лампата това със спокойно каране.
- kirqka_85
- Автомобил:
- Двигател:
pacoboy написа:В моя съм събирал точно 55л без обезвъздушаване. След като дръпна "матракуката" за обезвъздушаването събира точно 5-5,5л, това след няколко обезвъздушавания! Понеже след всеки литър и нещо смъква по малко по системата .
А аз какво да кажа като моя резервоар събира 100 литра нафта с обезвъздушаване

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
И при мен при много обезвъздушаване събира 65л (до преливане да стигне нафтата до ръба на капачката)
pacoboy написа:В моя съм събирал точно 55л без обезвъздушаване. След като дръпна "матракуката" за обезвъздушаването събира точно 5-5,5л, това след няколко обезвъздушавания!
Абе я обяснете тая "матракука" къде се намира?!
Върни се в “Дизелови агрегати”