Станен шум при ускорение!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Re: Станен шум при ускорение!!!

Мнениеот kiko946 » Чет 22 яну 2009 17:19

mladeja написа:Да кажа и аз за моите шумове.Първото ми бумтене в рамките на 1400 - 1800 оборота - обтегача на пистовия ремък - има тема за това.Предаваше вибрациите на купето и от там бумтеше всичко което изпада в резонанс-тръболяци на въздушната система и други.Смяна на ролка,ремък не помогна после смених пружинното тяло, ъгловия лост и втулките на които лагерува и всичко изчезна.Другите шумове бяха почуквания та за тях няма да пиша сега щото не е по темата.

плюс това смениих и водната помпа само часта с лагера и двигателя в момента цъка като швейцарски часовник

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 28 яну 2009 19:12

Е и аз минах по всичко що е навързано на пистовия ремък.Водната помпа предната част - странно но много ме озадачава че след подмяната май колата спря да загрява нормално купихме малко по различни лопатки по големи и по малко на брой до колкото помня.После даде фира алтернатора - лагери и т.н. остана само климатика ама чук чук да чукна да дърво дано не се прецака скоро.Естествено и това дето написах - обтягащ механизъм почи нов.В същност водната помпа не е вързана на пистовия ремък.А замина и лагера на хидравличната помпа.

Потребителски аватар
inoxx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inoxx » Пет 30 яну 2009 18:49

mladeja написа:Да кажа и аз за моите шумове.Първото ми бумтене в рамките на 1400 - 1800 оборота - обтегача на пистовия ремък - има тема за това.Предаваше вибрациите на купето и от там бумтеше всичко което изпада в резонанс-тръболяци на въздушната система и други.Смяна на ролка,ремък не помогна после смених пружинното тяло, ъгловия лост и втулките на които лагерува и всичко изчезна.Другите шумове бяха почуквания та за тях няма да пиша сега щото не е по темата.

И при мене се оказа че е от оптягащият механизъм на пистовия ремък :wink:

Потребителски аватар
kits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kits » Нед 01 фев 2009 18:36

И аз съм с двигател 1Z - имах същия проблем - оказаха се лагери - преден ляв и заден десен /с лагерите и труда ми излезе 80/ лева, след като ги смених за известно време всичко беше ОК, но сега пак се появи този шум при ускорение - нещо средно между виене и бучене - в момента на трета предавка, но не знам до кога. Смятам че са пак лагери. Ако някой има друга идея - казвайте. Иначе смятам да го карам тези дни на преглед - пожелайте ми късмет.

compman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот compman » Вто 26 апр 2022 11:13

Bundy написа:Бях със същия проблем... Смених гърне-да ама не беше в него проблема! Два тампона на носача и на двигателя-пак никаква промяна! Най-накрая се намери свестен майстор който каза че и двата задни лагера са за смяна! След смяната всичко е супер! и двата+труда ми излезнаха 60лв. Моят голф е също 1Z

Колега, става дума за задните лагери на главината или бъркам ?

Върни се в “Дизелови агрегати”