Тунинг на дизелов двигател

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тунинг на дизелов двигател

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 03 фев 2009 18:44

Искам само да обърна внимание на колегата с пасата, който е почнал темата, че тези „чипчета, филтърчета и генерацийки“, ще направят поведението на колата му неузнаваемо :wink:
На кола без турбо може и да не оказват влияние, но на турбо-мотор, и то сравнително голям като кубици, разликата е съществена.
Всичко останало за мен не е икономически обосновано, освен ако не е маниак на темата. Но според мен и това ще му е предостатъчно.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 03 фев 2009 18:50

и започва смяна на турбини и т.н. mhihi
от дизел бегачка не става mhihi

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 03 фев 2009 18:56

santo_trafficante написа:и започва смяна на турбини и т.н. mhihi

Ахам, за това на Дакар тази година всички големи бяха с дизели. Както и Ауди на 24ч на льо Ман.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 03 фев 2009 19:44

ACCELERATOR написа:
santo_trafficante написа:и започва смяна на турбини и т.н. mhihi

Ахам, за това на Дакар тази година всички големи бяха с дизели. Както и Ауди на 24ч на льо Ман.

едно е спец. подготвен автомобил за състезание :wink: друго няква дърта кола с два пъти върнат километраж да я правиш "бегачка"

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 03 фев 2009 19:52

И да стане,ще струва луди пари и много пушилка.Но пък чипа докарва тоя двигател до 132 KW(пона така съм виждал записано в немския бриф на едно Ауди :oops: )което не е чак малко :)

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 03 фев 2009 20:03

Koлеги, тръгнеш ли по тоя път веднъж, всичко се увлича...
Не можеш само да вдигнеш конете без да преработиш съединител, скоростна кутия, окачване, ауспуси, спирачки и т.н.
Ако не си готов, не започвай.
Чипосай се и толкоз!
Другото ще ти изяде главата. mhihi

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Вто 03 фев 2009 20:05

В сайта на диджитал тунинг в каталога гледах за моя двигател пише, че става 185 к.с. И един спортен филтър на K&N ако се сложи (той че звук на печката няма да изкара - няма, но някое магаре още не знам дали ще има), генерация - там вече ако е нещо, то не искам като измина 50 км да ми се пукат тъпанчетата, защото тук един на една Mk3 ABF сложи от колекторите звука е нямам думи, но аз не бих издържал на такъв шум и затова не съм толкова навит; по-навит съм да сложа друга турбина - гледах тези бензиновите би-турбо една ускорява в ниските обороти, другата във високите(той дизелка няма кой-знае колко високи). Но там в последствие ще се сменя сигурно и електроника и още куп неща въобще какво точно ще трябва и колко ще излезе, че до тук повечето от темата си чист спам.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 03 фев 2009 20:09

Я прокоментирайте нещата с колегата Brezel.
Toй ще ти обясни какво може да получиш и какво да направиш най-добре. :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 03 фев 2009 20:13

Турбодизела не гърми като бензин със спортна генерация ;)
Няма нищо общо. За сведение - аз като сменях мотора на единичката с дизелов, до Крафт я закарах без абсолютно никаква генерация (след турбото нямаше нищо), и колата беше съвсем малко по-шумна. :idea:
Въобще не се притеснявай за шума.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 03 фев 2009 20:15

Дори съвсем теоретично, колега,едно 5-6000 лева са минимума който ще трябва да дадеш.И то само при смяна на софтуер,турбина,нова генерация с по-голям диаметър,друг съединител,подсилване на спирачната система.Ако искаш още ще трябва и дЮзи да смениш,портване на главата,намаляне на компресия и вдигане на работното налягане.................Само че първо ти трябват пари,второ ти трябва кадърен човек/хора/ да ти го направят,а труда струва пари.И трето--като започнеш да правиш нещо не трябва да правиш компромис на едно за сметка на друго.
Та затова защо просто не си смениш софтуера и толкова.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 03 фев 2009 20:19

Колеги сериозно ли мислите че 10-15-20 годишна кола , става 200 коня само с 1 чип ? mhihi Първо че са на по 1 милион км. и някой в Европа я е хвърлил тая кола за да дойде в България , вие те първа ще я правите "бегачка" .Второ не виждам смисъл да правиш ежедневната си кола повече от 150-200 коня , освен ако не си решил да влизаш в черната статистика в новините ..... Аз не бих вдигал така мощноста , без елементарно преди това да се замисля да пипна спирачките. Швабата е изчислил че за толкова коня - трябват такива спирачки . Не може да прибавиш коне , без да се замислиш как ще ги спираш след това . Не знам как я мислите вие ,ама ..... :beer

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Вто 03 фев 2009 20:45

:офф Съжалявам са офф-а ,но не мога да се сдържа. Аз просто не мога да разбера каква е файдата да надуваш дизела на макс, да ти гори милиони и да пуши като комините в концлагерите за да си "бърз". Но сигурно си знаете. пз :oops: :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 03 фев 2009 20:46

Aз предлагам да се заключва тази тема.
Всеки почна да дъвче едни и същи неща, а съвети и насоки вече са дадени... :roll:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 03 фев 2009 20:48

Ей, аман от разбирачи.. Човека пита как, вие го разубеждавате. За спирачките - нали не си мислите, че с вдигане на мощността, се променят и предавателните числа на скоростите, и колата става много по-бърза като макс. скорост? Защото максималната скорост зависи от скоростната кутия. Съгласен съм, че чипът ще вдигне малко ограничителя, но чак пък толкоз... :roll: А и много се съмнявам точно на 2.5ТДИ спирачките да са от най-слабите. :roll:

За останалите щуротии - съгласен съм, че двигателят става по-натоварен, и не съветвам колегата да кара нонстоп на пълна газ. При НОРМАЛНО каране обаче, тунингът няма да се усети от двигателя, но пък ще предостави резервна мощност при нужда - изпреварвания например. Според мен това е целта, а не да се правим на Шумахер, и да караме в прекъсвач постоянно (това така или иначе ще съсипе колата, независимо дали е с тунинг, или без). :smackbum

До NORX - ще гори, ако го настъпваш. При нормално каране разлика няма да има.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Вто 03 фев 2009 20:48

Абе знаех, че ще пуши но като видях тези клипове направо ми се отказа от всичко; иначе разхода е най малкия проблем. Но и тези големи суми от около 5000/6000лв по-добре първия варинт чип, филтър и генерация; гледам, че един колега по горе каза че няма да реве много.

Върни се в “Дизелови агрегати”