разлики ASV--AHF
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Re: разлики ASV--AHF
мойто ASV след чипосване доста изпушваше черно при пълно натоварване...След като сложих панелен К и Н пушека намаля драстично та чак са притесних. В последствие се светнах, че филтърът е бил причината за по-малкото сажди отзад. Та мисълта ми е, че ASV след чипосване с пуши...
-
- Автомобил:
- Двигател:
явно имаш някакъв проблем по колата.ASV не би трябвало да пуши както и мойта не пуши абсолютно--както и да мендахерцам газтаbai_ILIA написа:мойто ASV след чипосване доста изпушваше черно при пълно натоварване...След като сложих панелен К и Н пушека намаля драстично та чак са притесних. В последствие се светнах, че филтърът е бил причината за по-малкото сажди отзад. Та мисълта ми е, че ASV след чипосване с пуши...

- EXPLOSIVE
- Автомобил:
- Двигател:
Я разяснете малко, че не разбрах ... AHF дюзите отварят на по малко налягане 190 бара и когато се мачка колата на пълна газ не може да изгори напълно горивото и за това пуши ... така ли е или съм далеч от истината ?!?!?!
-
- Автомобил:
- Двигател:
EXPLOSIVE написа:Я разяснете малко, че не разбрах ... AHF дюзите отварят на по малко налягане 190 бара и когато се мачка колата на пълна газ не може да изгори напълно горивото и за това пуши ... така ли е или съм далеч от истината ?!?!?!
Само първата степен, втората и при двата вида дюзи отваря на 300, или ако при ахф фазите на впръскване са схематично така _/\__/\_ , то при асв са _/\_/\_ следователно между пилотното впръскване и основното при ахф има малко повече време, иначе като количество гориво трябва да е еднакво и при ахф буталото е малко по-далече от горна мъртва точка, когато започва впръскването . Втория начин е малко по-добър относно пушливоста, но е по-добре с помпа с по-голям дебит, затова има асв мотори с помпа с 11 мм буталце.
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
SACHO7803 написа:явно имаш някакъв проблем по колата.ASV не би трябвало да пуши както и мойта не пуши абсолютно--както и да мендахерцам газтаbai_ILIA написа:мойто ASV след чипосване доста изпушваше черно при пълно натоварване...След като сложих панелен К и Н пушека намаля драстично та чак са притесних. В последствие се светнах, че филтърът е бил причината за по-малкото сажди отзад. Та мисълта ми е, че ASV след чипосване с пуши...
Проблем нямам. Няма дизел който да не пуши при пълна газ, още повече чипосани ТДИ-та на 200 000км... Мойта е чипосана е с ДВА чипа от Fastech Tuning (немски чип тунери) - според теб, при пълно подаване на газ дали е богата сместа след като е чипосана? Да и затова пуши черно на нафта - богата смес....това е за 2-3 секунди докато тубината е в пик, като падне на 1.2 бара вече сме в еко нормите

-
- Автомобил:
- Двигател:
е значи мойта колца е единичен случай
щото е дизел с чип от брезел с настройки от ифидик.превърта гуми даже и на 3-та при мръсна газ но пушаци няма.незнам бай илия ама аз преди да сложа чиповете ифидик ми профилактира и помпата и турбината и всичко.исках да съм сигурен че след чипосването няма да имам проблеми-----е нямам--колата лети като ракета и НЕ ПУШИ грам.това е. е все пак има дизел дето да не пуши---моя 

И както караш примерно с 80км. на 5 ск. и подадеш рязко газ викаш не пропушва!? И си сигурен,че колата ти върви? Утре да се видим ако имаш време,че да се уверя лично! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
както и да си карам и на 5-та и на 3-та и на която и да е предавка и както да натискам газта---пушак няма--банален станах да го обяснявам.не не съм сигурен че колата върви----тя вървеше с 200 преди да сложа чипа---после не съм я пробвал щото ме е страх да не литнаto4nia написа:И както караш примерно с 80км. на 5 ск. и подадеш рязко газ викаш не пропушва!? И си сигурен,че колата ти върви? Утре да се видим ако имаш време,че да се уверя лично!

SACHO7803 написа:както и да си карам и на 5-та и на 3-та и на която и да е предавка и както да натискам газта---пушак няма--банален станах да го обяснявам.не не съм сигурен че колата върви----тя вървеше с 200 преди да сложа чипа---после не съм я пробвал щото ме е страх да не литнаto4nia написа:И както караш примерно с 80км. на 5 ск. и подадеш рязко газ викаш не пропушва!? И си сигурен,че колата ти върви? Утре да се видим ако имаш време,че да се уверя лично!не се сърдете но допреди месец и аз като повечето от вас се съмнявах във всичко--мразех и колата си----но отидох при ифидик--пича ми оправи проблеми дето тука в русе наще велики майстори ме утикваха с кинти за кво ли не и таралясника ставаше по-зле.е два пъти ходя до варна при ифидик--предпочитам да дам 50лв за гориво отколкото тука някви нещастници дето незнаят що живеят и си мислят че са монтйори да се учат на колата ми.говоря за уж реномирани сервизи които няма да назовавам---така че---съжалявам колеги че не ми вярвате--все пак пари не ви взимам
точен единствено неделите съм свободен и то пак тогава трябва да отделям малко време на семейството си но.......1 час мога да отделя и за теб
Аз се засяках с колегата преди седмица при Ifidik,и на мен така ми каза че колата му вървяла много повече сега.....и аз ще зема да сложа един чип....или Ifidik да ми бутне помпата....
@SACHO7803, как определи, че не пуши, като гледаш в огледалата за обратно виждане или си карал след колата си или можеби сте я качвали на дино?
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
Познавам колегата лично и колата също , знам каква бе и сега каква е, определено бяга много, склонен съм да твърдя че не пуши, макар и чипната , защо ли - човека койта я прави си разбира от работата.
А и незабравяйте че неговия двигател е сменян и би трябвало да е на по малко километри .
Все пак е най добре да се види крайния резултат.
Поздрави.
А и незабравяйте че неговия двигател е сменян и би трябвало да е на по малко километри .
Все пак е най добре да се види крайния резултат.
Поздрави.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не колега--не съм карал след колата си-не гледам и в огледалата за задно виждане---то ако на тях видя пушак................ебати и печката ебати и ризила дето ще бъди.просто мои приятели карат след мен и им казвам да наблюдават като я издънвам яко дали има пушак--------------НЯМА.не малко не мъничко--АМИ ВЪОБЩЕ НЯМА.виждам че повечето колеги от форума започнаха да се дразнят--е съжалявам-просто споделих че колата не пуши-кво съм виновен че ваще пушат.ами ако си мислите че като пуши-значи върви......мислете си го.аааа пита ме дали съм я качвал на дино----не не съм.има време----ще се похваля колко кобилки е-споко.morfei1 написа:@SACHO7803, как определи, че не пуши, като гледаш в огледалата за обратно виждане или си карал след колата си или можеби сте я качвали на дино?

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
поредния оф топик - мен пък ми харесва черния дим на богата смес, който за съжаление изчесна след спортния филтър
тамън келешите да знаят с какво си имат работа...На мойто ASV сменихме два еднакви чипа...При вас по 2 ли сменяхте при чипосването? Питам от любопитство....

SACHO7803 дай кординати на тоз пич във Варна,че като минавам да закача мойта да я погледне!
-
- Автомобил:
- Двигател:
да чиповете са дваbai_ILIA написа:поредния оф топик - мен пък ми харесва черния дим на богата смес, който за съжаление изчесна след спортния филтъртамън келешите да знаят с какво си имат работа...На мойто ASV сменихме два еднакви чипа...При вас по 2 ли сменяхте при чипосването? Питам от любопитство....
Върни се в “Дизелови агрегати”