:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

разлики ASV--AHF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: разлики ASV--AHF

Мнениеот bai_ILIA » Вто 10 фев 2009 18:34

мойто ASV след чипосване доста изпушваше черно при пълно натоварване...След като сложих панелен К и Н пушека намаля драстично та чак са притесних. В последствие се светнах, че филтърът е бил причината за по-малкото сажди отзад. Та мисълта ми е, че ASV след чипосване с пуши...

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Вто 10 фев 2009 19:16

bai_ILIA написа:мойто ASV след чипосване доста изпушваше черно при пълно натоварване...След като сложих панелен К и Н пушека намаля драстично та чак са притесних. В последствие се светнах, че филтърът е бил причината за по-малкото сажди отзад. Та мисълта ми е, че ASV след чипосване с пуши...
явно имаш някакъв проблем по колата.ASV не би трябвало да пуши както и мойта не пуши абсолютно--както и да мендахерцам газта :lol:

Потребителски аватар
EXPLOSIVE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот EXPLOSIVE » Вто 10 фев 2009 23:16

Я разяснете малко, че не разбрах ... AHF дюзите отварят на по малко налягане 190 бара и когато се мачка колата на пълна газ не може да изгори напълно горивото и за това пуши ... така ли е или съм далеч от истината ?!?!?!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Сря 11 фев 2009 0:40

EXPLOSIVE написа:Я разяснете малко, че не разбрах ... AHF дюзите отварят на по малко налягане 190 бара и когато се мачка колата на пълна газ не може да изгори напълно горивото и за това пуши ... така ли е или съм далеч от истината ?!?!?!

Само първата степен, втората и при двата вида дюзи отваря на 300, или ако при ахф фазите на впръскване са схематично така _/\__/\_ , то при асв са _/\_/\_ следователно между пилотното впръскване и основното при ахф има малко повече време, иначе като количество гориво трябва да е еднакво и при ахф буталото е малко по-далече от горна мъртва точка, когато започва впръскването . Втория начин е малко по-добър относно пушливоста, но е по-добре с помпа с по-голям дебит, затова има асв мотори с помпа с 11 мм буталце.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Сря 11 фев 2009 17:34

SACHO7803 написа:
bai_ILIA написа:мойто ASV след чипосване доста изпушваше черно при пълно натоварване...След като сложих панелен К и Н пушека намаля драстично та чак са притесних. В последствие се светнах, че филтърът е бил причината за по-малкото сажди отзад. Та мисълта ми е, че ASV след чипосване с пуши...
явно имаш някакъв проблем по колата.ASV не би трябвало да пуши както и мойта не пуши абсолютно--както и да мендахерцам газта :lol:

Проблем нямам. Няма дизел който да не пуши при пълна газ, още повече чипосани ТДИ-та на 200 000км... Мойта е чипосана е с ДВА чипа от Fastech Tuning (немски чип тунери) - според теб, при пълно подаване на газ дали е богата сместа след като е чипосана? Да и затова пуши черно на нафта - богата смес....това е за 2-3 секунди докато тубината е в пик, като падне на 1.2 бара вече сме в еко нормите :) След К и Н филтъра обаче ситуацията корено се промени и почти не пуши...Кво лошо има в това да боядисвам прахово тези зад мен :) Нали са зад мен :)

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 11 фев 2009 19:58

е значи мойта колца е единичен случай :lol: щото е дизел с чип от брезел с настройки от ифидик.превърта гуми даже и на 3-та при мръсна газ но пушаци няма.незнам бай илия ама аз преди да сложа чиповете ифидик ми профилактира и помпата и турбината и всичко.исках да съм сигурен че след чипосването няма да имам проблеми-----е нямам--колата лети като ракета и НЕ ПУШИ грам.това е. е все пак има дизел дето да не пуши---моя :lol:

to4nia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот to4nia » Сря 11 фев 2009 20:56

И както караш примерно с 80км. на 5 ск. и подадеш рязко газ викаш не пропушва!? И си сигурен,че колата ти върви? Утре да се видим ако имаш време,че да се уверя лично! :shock

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 11 фев 2009 21:18

to4nia написа:И както караш примерно с 80км. на 5 ск. и подадеш рязко газ викаш не пропушва!? И си сигурен,че колата ти върви? Утре да се видим ако имаш време,че да се уверя лично! :shock
както и да си карам и на 5-та и на 3-та и на която и да е предавка и както да натискам газта---пушак няма--банален станах да го обяснявам.не не съм сигурен че колата върви----тя вървеше с 200 преди да сложа чипа---после не съм я пробвал щото ме е страх да не литна :lol: не се сърдете но допреди месец и аз като повечето от вас се съмнявах във всичко--мразех и колата си----но отидох при ифидик--пича ми оправи проблеми дето тука в русе наще велики майстори ме утикваха с кинти за кво ли не и таралясника ставаше по-зле.е два пъти ходя до варна при ифидик--предпочитам да дам 50лв за гориво отколкото тука някви нещастници дето незнаят що живеят и си мислят че са монтйори да се учат на колата ми.говоря за уж реномирани сервизи които няма да назовавам---така че---съжалявам колеги че не ми вярвате--все пак пари не ви взимам :lol: точен единствено неделите съм свободен и то пак тогава трябва да отделям малко време на семейството си но.......1 час мога да отделя и за теб :lol:

Потребителски аватар
joro09
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro09 » Сря 11 фев 2009 21:35

SACHO7803 написа:
to4nia написа:И както караш примерно с 80км. на 5 ск. и подадеш рязко газ викаш не пропушва!? И си сигурен,че колата ти върви? Утре да се видим ако имаш време,че да се уверя лично! :shock
както и да си карам и на 5-та и на 3-та и на която и да е предавка и както да натискам газта---пушак няма--банален станах да го обяснявам.не не съм сигурен че колата върви----тя вървеше с 200 преди да сложа чипа---после не съм я пробвал щото ме е страх да не литна :lol: не се сърдете но допреди месец и аз като повечето от вас се съмнявах във всичко--мразех и колата си----но отидох при ифидик--пича ми оправи проблеми дето тука в русе наще велики майстори ме утикваха с кинти за кво ли не и таралясника ставаше по-зле.е два пъти ходя до варна при ифидик--предпочитам да дам 50лв за гориво отколкото тука някви нещастници дето незнаят що живеят и си мислят че са монтйори да се учат на колата ми.говоря за уж реномирани сервизи които няма да назовавам---така че---съжалявам колеги че не ми вярвате--все пак пари не ви взимам :lol: точен единствено неделите съм свободен и то пак тогава трябва да отделям малко време на семейството си но.......1 час мога да отделя и за теб :lol:

Аз се засяках с колегата преди седмица при Ifidik,и на мен така ми каза че колата му вървяла много повече сега.....и аз ще зема да сложа един чип....или Ifidik да ми бутне помпата....

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 11 фев 2009 21:57

@SACHO7803, как определи, че не пуши, като гледаш в огледалата за обратно виждане или си карал след колата си или можеби сте я качвали на дино?

Потребителски аватар
djdaka
Автомобил: VW Tiguan R-line
Двигател: CUV 150hp

Мнениеот djdaka » Сря 11 фев 2009 22:15

Познавам колегата лично и колата също , знам каква бе и сега каква е, определено бяга много, склонен съм да твърдя че не пуши, макар и чипната , защо ли - човека койта я прави си разбира от работата.
А и незабравяйте че неговия двигател е сменян и би трябвало да е на по малко километри .
Все пак е най добре да се види крайния резултат.

Поздрави.

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Сря 11 фев 2009 22:36

morfei1 написа:@SACHO7803, как определи, че не пуши, като гледаш в огледалата за обратно виждане или си карал след колата си или можеби сте я качвали на дино?
не колега--не съм карал след колата си-не гледам и в огледалата за задно виждане---то ако на тях видя пушак................ебати и печката ебати и ризила дето ще бъди.просто мои приятели карат след мен и им казвам да наблюдават като я издънвам яко дали има пушак--------------НЯМА.не малко не мъничко--АМИ ВЪОБЩЕ НЯМА.виждам че повечето колеги от форума започнаха да се дразнят--е съжалявам-просто споделих че колата не пуши-кво съм виновен че ваще пушат.ами ако си мислите че като пуши-значи върви......мислете си го.аааа пита ме дали съм я качвал на дино----не не съм.има време----ще се похваля колко кобилки е-споко. :lol: :lol: :lol: ама неее никак малко :lol: и искам да помоля всички пушещи да не се заяждат--ами да помислят и да си оправят количките :idea:

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Чет 12 фев 2009 4:07

поредния оф топик - мен пък ми харесва черния дим на богата смес, който за съжаление изчесна след спортния филтър :) тамън келешите да знаят с какво си имат работа...На мойто ASV сменихме два еднакви чипа...При вас по 2 ли сменяхте при чипосването? Питам от любопитство....

to4nia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот to4nia » Чет 12 фев 2009 5:38

SACHO7803 дай кординати на тоз пич във Варна,че като минавам да закача мойта да я погледне!

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Чет 12 фев 2009 9:45

bai_ILIA написа:поредния оф топик - мен пък ми харесва черния дим на богата смес, който за съжаление изчесна след спортния филтър :) тамън келешите да знаят с какво си имат работа...На мойто ASV сменихме два еднакви чипа...При вас по 2 ли сменяхте при чипосването? Питам от любопитство....
да чиповете са два

Върни се в “Дизелови агрегати”