От преди година като си земах Голф-а 4 1.9ТДИ 110 коня е имаше леки проблеми с паленето, смисъл такъв, че не пали със завъртането,а като завъртя и пали некъде на 5-тата секунда от въртенето. Смених подгряващите свещи, имаше 2 изгорели, резултат никакъв. Мислех ,че е от акумолатора, но и от него не е. Имах няколко случая сутрин като запаля за първи път от първо завъртане да пада целия акумолатор и изгасва таблото и рестартира бордовия и като върна отново ключа и тока си се връща, но пак се мръщи при палене и ми се налага да и дам ток, защото явно продълйителното завъртане го глътва целия за момент. След това като напрая 2-3 километра и няаа проблем с паленето, освен това продължително въртене от 5-6 секунди.
Дайте некви съвети че напрао не знам вече ко да правя
Трудно пали Голф 4 1,9 ТДИ
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Re: Трудно пали Голф 4 1,9 ТДИ
Колега има много изписано по форума за проблеми с топлия старт на TDI мотора.
Накратко обяснено, е че проблема се решава най-лесно софтуерно.
Аз бих ти препоръчал направо да му сложиш чип и така ще удариш с един куршум два заека.
Хем ще си оправиш топлия старт, хем ще ти върви повече колата.
Аз бих ти препоръчал направо да му сложиш чип и така ще удариш с един куршум два заека.
milenski_77 написа:Колега има много изписано по форума за проблеми с топлия старт на TDI мотора.
Колега и аз от доста време се точа на чип и чувам все различни отзиви. Би ли ми препоръчал от къде да взема този чип, какъв да е и ако може и някаква цена да даеш си страшен
Поръчай си го от @Brezel, при него отзивите се само едни - много доволни
.

Последна промяна от morfei1 на Сря 08 юли 2009 12:34, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
morfei1 написа:Порйчай си го от @Brezel, при него отзивите се само едни - много доволни.
Подкрепям.Много е коректен пича.
- stenly_m
- Автомобил: GOLF 4 TDI
- Двигател: ASV
- Контакти:
иди на жичкаджия да ти види стартера, мой приятел имаше същият проблем да му изчезват тоците и да пали трудно и се оказа нещо свързано със стартера, чип в този случай не му помогна, защото той си беше с чип и правеше същите морафети
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се,че пиша в темата на колегата,но имах същия проблем и вече го реших.Колата ми палеше много трудно, без значение топла или студена.Проверих клеми,връзки алтернатор ,акумулатор и т.н - всичко изглежда "приятно сухо".След закачане на ваг-ком с колегата vladko локализирахме проблема- не е от ключ,имобилайзер или компютър.Остана стартер или контактният ключ - е оказа се контактен ключ(клеморед).Смяна с нов и проблема изчезна,таблота ми свети по-добре,върти яко и.....пали!Цена 35,00лв и много,много нерви! 
P.S - Забравих да пиша ,че и реле №109 го смених щото и то било за смяна/ 20лв./

P.S - Забравих да пиша ,че и реле №109 го смених щото и то било за смяна/ 20лв./
Последна промяна от nasko1978 на Вто 14 юли 2009 10:51, променено общо 2 пъти.
- VW-GOLF-1,9-TDI
- Автомобил:
- Двигател:
мойта бях я оставил в сервиз на 3-тия ден я взех 2 дена немой и открият проблема що непали накрая сменяли всякакви глупости отремонтирали и стартера ае изхакаха ме 221лв мой нещо са ме метнали в цената ама сам доволен ся пахам клуча и от парвия път нямам никакви проблеми до сега
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
здравейте двг е тди AGR пали след около 5-6сек въртене,проверих свещите и релето са добре,алтернатора е отремонтиран кове 14,4 и не мърда, напрежението на акумулаторът е между 12,30-12,40 вижда ми се малко и някъкво реле или бобина се ръзцъкало първо се чуваше само при даване на контакт сега цъка постояно помагайте че имам чуството че ще ме остави някъде
-
- Автомобил:
- Двигател:
tdi fen написа:здравейте двг е тди AGR пали след около 5-6сек въртене,проверих свещите и релето са добре,алтернатора е отремонтиран кове 14,4 и не мърда, напрежението на акумулаторът е между 12,30-12,40 вижда ми се малко и някъкво реле или бобина се ръзцъкало първо се чуваше само при даване на контакт сега цъка постояно помагайте че имам чуството че ще ме остави някъде
Провери първо акумулатора, защото ако няма достатъчен стартов ток и прави така.
- kombito-tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tdi fen написа:здравейте двг е тди AGR пали след около 5-6сек въртене,проверих свещите и релето са добре,алтернатора е отремонтиран кове 14,4 и не мърда, напрежението на акумулаторът е между 12,30-12,40 вижда ми се малко и някъкво реле или бобина се ръзцъкало първо се чуваше само при даване на контакт сега цъка постояно помагайте че имам чуството че ще ме остави някъде
няма да те остави не се плаши
стандартен проблем
viewtopic.php?f=24&t=122453&hilit=%D1%82%D0%BE%D0%BF%D1%8C%D0%BB+%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82
решения всякакви
- SMEL
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: AHF 1999
и на мойта се зануляваше всичко по таблото при палене-оказа се стартер-но много късно разбрах.четките бяха свршили и пружинките им се намотаха на ротора-просто всичко по стартера си изгоря=нов около 136 лв.Сега всичко си е като часовник.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
SMEL написа:и на мойта се зануляваше всичко по таблото при палене-оказа се стартер-но много късно разбрах.четките бяха свршили и пружинките им се намотаха на ротора-просто всичко по стартера си изгоря=нов около 136 лв.Сега всичко си е като часовник.
и аз бях така и мойте бяха само пружинки ама онязи майстори някак го съживиха чак се чудеха как съм палил досега
-
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли координати на този сервиз защото и моята го има този проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
VW-GOLF-1,9-TDI написа:днеска ходих я взех мойта бях я оставил 3 дена не можеха да разберат в сервиза защо не пали доста неща са барали стартер и още други глупости но сега вече пали от първия път много сам доволен
може ли номер за връзка с този сервиз ?
Върни се в “Дизелови агрегати”