Бял пушек и тече вода от ауспуха!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Бял пушек и тече вода от ауспуха!

Мнениеот Един » Чет 30 апр 2009 23:05

StS написа:ПП Темата трябва да се стикне като : какво НЕ трябва да правя при покупка на кола, за всички заблудени души :bishop

Ами аз точно затова се зачудих дали е реална, защото изброени серия от издънки. То остана само да се окаже, че е крадена или от тоя тип.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пет 01 май 2009 18:10

Не не е крадена колата всичко си съвпада по номера на рамата и двигателя.Собсвтеник е била една италианка-Инес май се казваше сега да погледна документите -да.Така че филма ми едва сега започва -всичко е истина което ви пиша,без да преувеличавам.Днеска и сключих застраховка,само Кат остана и бегам да я оправям.Така ми се иска да попадна на свестни майстори да я правят както си трябва.Между главата и радиатора има неква помпа -гледам чистак нова е,има нови маркучи и кабели,капака на въздушният филтър е чистак нов,абе от морга е била взета май-правена е за продаване.Ама аз съм се зарекъл.че ако иска 2000 лв,да ми легне ремонта пак ше я оправя и ще я карам.Този модел май климатика му се присажда-изкормен е тотално,парното работи иначе.Сега ще търся някакво масло дето прочиствало -карало се с него към 200-300 км,после съм поръчал Луки Моли маи се казваше маслото-абе да е добро.Ще се постарая да пиша в темата всеки ремонт ,съответно цената му,докато стане нормална кола -без забележки!

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Пет 01 май 2009 19:57

стига си слушал тоз и оня къф акъл ти дават , остави колата на чичо си за месец и си я земи като е готова , без да му се бъркаш според мен. Тва не е масло а е добавка за масло и ако ще 1000 км да я караш няма се опрай с него , хич не се набутвай. Тея неща са капризи за след като си опрайш колата.

:офф Тя и мойта е купена за 250 евро :horror: в крайна сметка ми стъпа 2700 евро след смяна на всичко неработещо и майстор. (колата небеше в движение и е седяла 3 години , още намирам листа тук там ) За такава кола не съм дал много но знам какво и е било и какво съм сменил а при теб ....
90% от колите са коли за морга не от морга , в Испания старите коли ги зимат 60 евро на моргата по новите по 200 (до 10 годишни) Там след катастрофа или сериозна повреда по двигателя колата се дава на моргата защото ремонта там е много скъп и хората си зимат нови коли. Старите няма как да ги пазят там няма места за паркиране , неможе и да си оставиш колата навън да гние защото след 1 месец ти я дигат и плащаш само глоби.... И тук идват Българите , купуват такива коли (както мой приятел) за малко повече от цената на моргата, оправя се колата още там (имат си сервиз) и след това се карат са насам или се продават и там също. Тай че не се учудвайте ако си купете кола за 4000 евро която месец по рано е купена за 400евро.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Съб 09 май 2009 21:42

И така продължавам с темата! След всекидневните подигравки на колегите ми за колата която взех :012: ,дойде денят за регистрацията и в КАТ.Станах в 4 сутринта,забрах един приятел да я кара,че чак на 4 юни ще ми е готова книжката,и я закарахме по едни околовръстни-ужас! Наредихме се втора кола и чакаме .До 8 и 30 докато отворят вратите -доидоха към 30 коли без номера mhihi и чакаме.То каналите били два и ние бам-първи.Следваше гише за няква декларация ли незнам и вкарахме колата за преглед.Оня гледа-всичко наред с номерата по двигателя и рамата и ни качи на едни валове за спирачките-и там нормално.Но докато пича дето ми помагаше даваше по-рязко газ да излезе от валовете и от аспуха изкочи към 1 литър вода(малко черна) Оня като се изпули :horror: -вика кво е това, а аз бърша с крака и мацам там пода.Едвам ни пусна напред-с много мъки-аз му обеснявам кондез,там гарнитури и тем подобни,той ми вика-ганитура ти е главата :banghead: ,бегай да си оправиш колата :lol: .После пак гишета тука-там все парички ръсиш и така в 8 и 30 влязох в КАТ и 9 и 45 излязох :banana .За по-малко от два часа.От там залепихме застраховка,прегледа на стъклото и бегом към Кърджали при чичо.Ново дваисе-появи се едно придърпване под 2000 оборота-като че ли не и стига гориво ли ,незнам.Над 2000 се оправя.Както и да е -стигнахме пред магазина за Авточасти и аз влизам,гледам чичо обяснява там на един клиент за една част,и като ме видя и побесня.Следваше 1-но часова беседа за покупката на автомобил и после се успокои малко.Отиде до колата и я огледа-на външен вид била добре.Но като запали двигателя и отвори капачката за маслото и дръпна шеката и пак побесня.Следваше двучасов оглед с другият му работник и доуточняване на сервизите в които ще е, и частите които ще се сменят-ангренажен ремък,ролка,масло,въздушен филтър,маслен,горивен и т.н. Оставих му малкият талон,застраховката и ключовете и си заминах.Каза когато колата стане готова,аз ще ти се обадя да ти кажа колко пари ще струва ремонта + частите.Аз сега фърча насам-натам ,банки-кредити и тем подобни.Абе луда работа :dummy:

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Съб 09 май 2009 22:21

Братле, ти май ни засилваш яко по пързалката, какъв един литър вода през ауспуха, ти да не си от някой литературен кръжок и да си майстор на късия разказ??? :Mr Green Fun :applause:

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Нед 10 май 2009 0:47

Dizel_fen написа:И така продължавам с темата! След всекидневните подигравки на колегите ми за колата която взех :012: ,дойде денят за регистрацията и в КАТ.Станах в 4 сутринта,забрах един приятел да я кара,че чак на 4 юни ще ми е готова книжката,и я закарахме по едни околовръстни-ужас! Наредихме се втора кола и чакаме .До 8 и 30 докато отворят вратите -доидоха към 30 коли без номера mhihi и чакаме.То каналите били два и ние бам-първи.Следваше гише за няква декларация ли незнам и вкарахме колата за преглед.Оня гледа-всичко наред с номерата по двигателя и рамата и ни качи на едни валове за спирачките-и там нормално.Но докато пича дето ми помагаше даваше по-рязко газ да излезе от валовете и от аспуха изкочи към 1 литър вода(малко черна) Оня като се изпули :horror: -вика кво е това, а аз бърша с крака и мацам там пода.Едвам ни пусна напред-с много мъки-аз му обеснявам кондез,там гарнитури и тем подобни,той ми вика-ганитура ти е главата :banghead: ,бегай да си оправиш колата :lol: .После пак гишета тука-там все парички ръсиш и така в 8 и 30 влязох в КАТ и 9 и 45 излязох :banana .За по-малко от два часа.От там залепихме застраховка,прегледа на стъклото и бегом към Кърджали при чичо.Ново дваисе-появи се едно придърпване под 2000 оборота-като че ли не и стига гориво ли ,незнам.Над 2000 се оправя.Както и да е -стигнахме пред магазина за Авточасти и аз влизам,гледам чичо обяснява там на един клиент за една част,и като ме видя и побесня.Следваше 1-но часова беседа за покупката на автомобил и после се успокои малко.Отиде до колата и я огледа-на външен вид била добре.Но като запали двигателя и отвори капачката за маслото и дръпна шеката и пак побесня.Следваше двучасов оглед с другият му работник и доуточняване на сервизите в които ще е, и частите които ще се сменят-ангренажен ремък,ролка,масло,въздушен филтър,маслен,горивен и т.н. Оставих му малкият талон,застраховката и ключовете и си заминах.Каза когато колата стане готова,аз ще ти се обадя да ти кажа колко пари ще струва ремонта + частите.Аз сега фърча насам-натам ,банки-кредити и тем подобни.Абе луда работа :dummy:
Колега вкарай две топчета тоалетна хартия в ауспуха за да попива водата и проблема ти е решен. :drinking:

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Нед 10 май 2009 12:10

Лошо...много лошо...дано се оправиш.

п.п. До колкото съм запознат AEF не е SDI а си е чист дизел и не е 75 коня а е 64 (мойта кола е VW Polo 1.9D двигател AEF - 64 кончета)
Пък и с тоз климатик....не се притеснявай...на половината форум не му бачкат климатиците :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 10 май 2009 16:17

Много моля,ако не вземате отношение в темата,то поне не спамете в нея-намерете си друга.Кръжоци,разкази и тоалетни хартии-какво общо има това с нещастието на хората.
п.с Благодарности на колегата Anbuch за проявеното разбиране и помощ!

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 10 май 2009 16:58

"и частите които ще се сменят-ангренажен ремък,ролка,масло,въздушен филтър,маслен,горивен" - уж чичо ти много ядосан, а споменатите части са обичайните при всяка кола. Кое е толкова драматичното за 1000лв?

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Нед 10 май 2009 18:00

Отговарям-освен обичайните консумативи,нова гарнитура на главата,щлайфане на съответната,жило на съединителя,сегменти+лагери за колянов вал,промивка на разщирителният съд,феродоф диск(за демпферният маховик още не знам),изгорели датчици за АБС,перката и още водна помпа,смяна на маншони долу за каретата,тампони за скоростна кутия,двигател,кори за двете предни врати,заден стоп(крушка)+ третият стоп не свети.
По принцип не се афектирам спрямо написаното в темата от съфорумниците,приемам всякакви конструктивни критики,на заяжданията гледам с насмешка.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Нед 10 май 2009 19:04

Ами колега извинявай,но и Стиви Уондър с тапи на ушите нямаше да купи тая кола.Ти по снимка ли я купува или от `´приятел`´.
Никой не ти е виновен,а аз лично нямаше да се занимавам да оправям тая кола--дори читава постоянно е със заложени проблеми /преди 3-4 години имах за около 6 месеца поло АЕФ и с радост я продадох въпреки че нямаше никакви проблеми/.Сори,но и парите са и много,имайки предвид че такива вече струват по 600 евро с клима и не от автоморга.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 10 май 2009 20:24

Eeeee колеги, бъдете малко по толерантни, не всички са гурута на коли. Човека просто сподели, а вие го нахапахте.

Живи и здрави, колите се оправят къде с по-малко, къде с повече пари :beer !

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 10 май 2009 20:55

Колега, по твойте думи, колата ще поеме доста средства над обичаиното. Масло, филтри, ремък/ци и ролки е обичаино да се сменят. Но ти ще има доста да поработиш по нея. Хубавото е че си намерил човек от бранша, които познава майсторите в околията, и ще ти помогне. Щото явно си трябва човек на място за ремонта.... Погледни го от хубавата му страна, след като я оправиш колата, ако ти харесва, ще се откараш доста. Колата има капацитет. Сложи некоя снимка поне да огледаме жертвата :roll:
P.S. Колегите ти да си дремят там, и да не се обахдат там много. Зависници колокто искаш :D

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Пон 11 май 2009 19:27

Сега трудно ще я снимам-малко е разглобена mhihi .Но като стане готова със удоволствие ще кача снимки,май има снимки от мобилето-сега ще видя!Няма-махнали са обявата мошениците! При първа възможност ги качвам!

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Вто 12 май 2009 0:28

Dizel_fen написа:Сега трудно ще я снимам-малко е разглобена mhihi .Но като стане готова със удоволствие ще кача снимки,май има снимки от мобилето-сега ще видя!Няма-махнали са обявата мошениците! При първа възможност ги качвам!
Колега кво значи (трудно ще я снимам) като е еразглобена не е фотогенична ли? :D Стига си се бъзикал с хората, че почваш да ме дразниш вече ПАЛЯЧОООО!!!

Последна промяна от Pichaga на Вто 12 май 2009 14:45, променено общо 1 път.
Причина: при следващия палячоооо, ще получиш наказание!!!!

Върни се в “Дизелови агрегати”