1.9 TDI - Крив колянов вал. Изправяне?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
danii
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9 TDI - Крив колянов вал. Изправяне?

Мнениеот danii » Съб 06 юни 2009 23:56

kamus11 написа:
danii написа:Абе колеги става въпрос за класическия проблем на тези мотори,(предполагам 1Z) наистина ли никой от вас не се сеща за какво пита човека,че даже и администратора? :lol: Това,че въпроса не е зададен много точно не значи,че не е ясен,ама то си зависи и кой го чете. ПП.в случая е мн. вероятно да е крив вала но не там където всички си мислят. :?:
Сподели малко повече :beer и, аз не бях чувал за изправяне на вал, но един от майсторите ми каза, че това не е единичен случай и се монтирало някакво приспособление към вала и след обработка нещата си идвали на място. Много ми стана интересно и след, като този проблем е познат, реших да питам във раздела за дизели :oops:ама колегите ме нахраниха веднага :lol:

Колега (приспособлението) за което говориш е фреза тип: направи си сам, която един колега беше изровил от руския форум и май беше дадена само като идея, която лично аз не харесвам. Моя съвет е да свалиш скоростната кутия,съединителя,няколко шайби, капака на картера + 9 лагера и да занесеш вала да ти го челосат за 20лв. и си готов. ПП. да ти челосат и демпферната шайба за вс. случай. :beer

vaseto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaseto_vw » Пет 26 юни 2009 19:36

здравеите!и аз имах същият проблем,само че при мен падна шаибата и на там се сещате какво стана.след като направих главата занесох вала да го челосат,защото проблема се оказа от там и вече нямам никакви проблеми,но задължително и демферната шаиба се шлаифа.Правят ги в княжево човека е мн добър.

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Съб 27 юни 2009 8:10

Колга dymbo обясни на мен простосмъртния как се кара със счупен колянов вал,че математиката не ми е силна дисциплина и не ми излиза ревизията нещо.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 27 юни 2009 9:26

salama написа:Колга dymbo обясни на мен простосмъртния как се кара със счупен колянов вал,че математиката не ми е силна дисциплина и не ми излиза ревизията нещо.

лесно се кара със счупен колянов вал.. ако е счупен на основен лагер и пак си върти но мята малко в повече..

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Съб 27 юни 2009 11:09

tarikat89.Явно не зададох въпроса правилно-не попитах степента на сложност:лесно или трудно се кара ,а как се кара с със счупен колянов вал('счупване' :нарушаване цялоста на даден елемент-в случая коляновият вал),как да завъртя дадена ос с нарушена цялост(счупена-прекъсната по средата) по окръжност без значение на посоката на въртене,така че когато завъртя оста тя да се движи нормално без оглед на това че по средата е прекъсната?

Последна промяна от salama на Съб 22 май 2010 0:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 27 юни 2009 15:57

tarikat89 написа:
salama написа:Колга dymbo обясни на мен простосмъртния как се кара със счупен колянов вал,че математиката не ми е силна дисциплина и не ми излиза ревизията нещо.

лесно се кара със счупен колянов вал.. ако е счупен на основен лагер и пак си върти но мята малко в повече..

и ако някой знае принципа на ДВГ ше го почерпя :beer .Колега tarikat89 ти знаеш ли какво става като завъртиш контактния ключ и запалиш колата :?: или си мислиш че там стаа неква магия която трака и лопа и движи колата напред :lol:
накратко: имаш 4 такта -всмукване,сгъстяване,изгаряне и издухване.Цилиндъра който изпълнява такта изгаряне дава мощноста на колата и ВЪРТИ коляновия вал и съответно другите цилиндри.От тук следва че където и да е скъсан вала някои от цилиндрите барабар с ангренажа и разпределителния вал просто няма кой да ги върти.И знайш ли какво става в случая-шопска салата.Има само един начин теоретично да се кара с скъсан вал-ако се скъса под наклон и двете части да се заклинват,но предвид че съм виждал 60 мм вал как се къса и то два пъти мога да ти кажа че шанса е нищожен да се скъса под наклон.

dymbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dymbo » Съб 27 юни 2009 21:29

тои tarikat89 ви каза как . вала се чупи , но лагерите го държат да няма луфтове на страни, вала е счупен не е одрязан с лазер , и точно грапавините го държат да не превъртят двете части,ако искате вярваите на мен ми се е случвало.

dymbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dymbo » Съб 27 юни 2009 21:54

fox_vt написа:и ако някой знае принципа на ДВГ ше го почерпя ...................................... мога да ти кажа че шанса е нищожен да се скъса под наклон.

Е аиде сега :lol: и ние сме чули от тук и там по нещо за тия работи..................
аз пък мога да ти кажа че закарах колата с СЧУПЕН вал на ход и я оставих в сервиза

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 28 юни 2009 21:52

аз пък не мога да разбера как като са възникнали такива брутални сили на усукване , че да скъсат вала след това ей така тази сила не е достатъчна за да превърти на мястото на лома :screwy Ако става дума за някакъв вид пукнатина - иди дойди , ама скъсан 100% вал да продължи да си върши работата :talk:

п.с Ей , пак съм се объркал ...ей го моя вал в момента ...карам така от 2200 км и ще го сменя след 5000 - като сменям маслото и филтъра :screwy

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 29 юни 2009 12:04

Не се набутваи за нов слагаи го обратно и 10 000 ще кара :applause:

dymbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dymbo » Пон 29 юни 2009 13:38

tarikat89 написа:

juve Чети малко преди да показваш тия снимки

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 29 юни 2009 16:07

juve Чети малко преди да показваш тия снимки

чета аз, снимката е майтап , ама пак не вярвам :banana
п.с не се заяждам , просто докато не го видя не вярвам и това е то ....

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пон 29 юни 2009 16:11

fox_vt написа:
tarikat89 написа:лесно се кара със счупен колянов вал.. ако е счупен на основен лагер и пак си върти но мята малко в повече..

и ако някой знае принципа на ДВГ ше го почерпя :beer .Колега tarikat89 ти знаеш ли какво става като завъртиш контактния ключ и запалиш колата :?: или си мислиш че там стаа неква магия която трака и лопа и движи колата напред :lol:
накратко: имаш 4 такта -всмукване,сгъстяване,изгаряне и издухване.Цилиндъра който изпълнява такта изгаряне дава мощноста на колата и ВЪРТИ коляновия вал и съответно другите цилиндри.От тук следва че където и да е скъсан вала някои от цилиндрите барабар с ангренажа и разпределителния вал просто няма кой да ги върти.И знайш ли какво става в случая-шопска салата.Има само един начин теоретично да се кара с скъсан вал-ако се скъса под наклон и двете части да се заклинват,но предвид че съм виждал 60 мм вал как се къса и то два пъти мога да ти кажа че шанса е нищожен да се скъса под наклон.

маи ти не знаеш принципа на ДВГ .. аз работя в сервиз и това което ти го казвам го видяха над 20човека..
просто беше сцепен там кадето го държат основните лагери и тои си върти пак ..

Потребителски аватар
Dobromirski
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARL 150+ hp
Контакти:

Мнениеот Dobromirski » Пон 29 юни 2009 21:50

Още 2-3 такива мнения и се отказвам да чета вече тоя форум :bishop
Не се излагайте да пишете простотии !!! На никой не му пука, че се излагате (явно и на Вас) , но току виж от утре почнат теми от рода "Шумно работи- да не ми е скъсан вала?" :Mr Green Fun mhihi
ПП: Както виждате хората които наистина разбират и могат да помогнат с нещо , дори не си губят времето да драснат 2 реда тук, защо ли ?! :beat_butt2

danii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danii » Вто 30 юни 2009 2:19

Dobromirski написа:Още 2-3 такива мнения и се отказвам да чета вече тоя форум :bishop
Не се излагайте да пишете простотии !!! На никой не му пука, че се излагате (явно и на Вас) , но току виж от утре почнат теми от рода "Шумно работи- да не ми е скъсан вала?" :Mr Green Fun mhihi
ПП: Както виждате хората които наистина разбират и могат да помогнат с нещо , дори не си губят времето да драснат 2 реда тук, защо ли ?! :beat_butt2

:lol: :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”