drift написа:Тди е най-чкатата работа имам го вече 2 месеца 90к.с. ,но мога да кажа,че наистина върви страшно за конете си,вече успях да надбягам ено голфче 3-ка 1.8ми 90к.с.А както казаха конете караш си на 5-та със ~100км/ч и трябва да изпревариш камионче няма четвърта само натискаш газта и колата тръгва.С моето ТДИ съм правил 180км/ч и искаше още но нямаше път.
Иначе съм се возил на Сеат Леон ФР 150к.с. ТДИ,как върви това животно не е истина,не може да се опише!!!
Точно Голф3 1.9ТДИ 90коня ускорява от 0-100км/ч за 12.8 и развива 176км/ч, а
Голф 3 1.8 90коня има следни показатели 0-100км/ч 12.1сек и 180км/ч
Кат си оправа колата искам да ми покажеш как ше ме дръпнеш щото ми е много интересно. Че имаш повече въртящ момент и еластичност е ясно, но аз ако си цедя предавките до 6200об/мин нямаш никакъв шанс дизела му е кофти при обороти повече от 4500об/мин.
Иначе съм давал разход 5.8литра за 110км - засечено с пълен резервоар и след това доливане (София-Пловдив). Градско ония ден засякох и с 8литра минах 86километра и имаше още малко бензин в резервоара.
Много сте задружни дизел фенове, няма ли един бензинждия да се появи. И в крайна сметка за всяко нещо си има фенофе.
Аз също се кефя на новите дизели, но смятам и че в бензина има много хляб. Все пак едно читаво Г3 ТДИ струва 2000-2500лв. повече от мойта кола - а върви по-малко (доказано) и питам аз кога ще ги избия тея 2500лв. Така че за мен на този етап с мойто каране бензина е по-добра алтернатива.
С две думи при дизела има много въртящ момент, но за кратко, а при бензина мощността идва плавно и постепенно с увеличаване на оборотите. За това и усещането за вървеж е по-голямо при дизела. Получава се нещо от рода на егати паура още при 2000об/мин.
Задайте си върпоса, защо повече суперспортни автомобили са с атмосферни двигатели - това горе е отговора.