Голф 2 GTD
Re: Голф 2 GTD
Колеги мотора е същия,като на снимката по горе.Двигателя го запалих като смуках през обратната нафта за да напълня помпата ,защото беше пресъхнала .След като запали обаче работеше много шумно,опитах се да реголирам помпата ,като я бутна малко напреде шума отихна малко ,но пак беше силен.след което си мислях ,че съм я презацепил с един зъб ,и реших да го върна с един зъб назаде .върнах я запалих работеше пак шумничко и след което се чуха звуци се едно почна да закача клапаните
.загасих докарах двг-то пак на белези и сега като върта коляновия вал върти донякаде след което спира и като врътна малко шаибата и после пак се връща обратно ?????.дали се е счупило нещо .Направо вече незнам какво става.докато въртях шаибата на коляновия вал видях че е леко разхлабена .Стегнах я ,но незнам вече сама ли се е охлабила и тя ли е предизвикала катастрофата, и как да се обедя ,че наистина е одарило или не е одарило клапани ???

- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Ами като въртиш на ръка от шайбата на коляновия вал опира ли някъде
Тоест забива ли някъде
Ако забива значи клапаните опират във буталата(тогава пак нова центровка), ако не значи би трябвало всичко да е наред.Дано всичко да е наред след този странен шум, но не вярвам да си ударил клапан, защото той нали преди това е работил малко..

еми незнам колега .Вече какво му става .Ролката на коляновия вал нещо се разхлабва и явно тя прави проблемите.Ако има някои колега от София ако може да доиде да я погледне ще съм много благодарен .Аз ще си платя каквото му струва .
Невиждам смисал,вече само да го мъча и най-много да го прецакам вече тотално.Просто ГНП-то немога да го центровам както трябва явно
Невиждам смисал,вече само да го мъча и най-много да го прецакам вече тотално.Просто ГНП-то немога да го центровам както трябва явно

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Racer написа:Просто ГНП-то немога да го центровам както трябва явно
значи на шайбата на ГНП-то трябва да има една по малка дупчица от другите на главата също има виж каде ще си съвпаднат и слагай една боргия или нещо което да влезне плътно

Ненамирам такава дупчица.Има един белег, който е на самата шайба леко е одарена (седи като резнато леко) и на металната планка дето се хваща ГНП-то пак има едно подбито.И аз я слагам на този белег .А горе на разпределителния вал, има ли шаибата белег,защото не виждам.Но аз белезите явно съм ги направил още първия път,защото като въртях коляновия вал си направи 2 оборота след което запалих ,но работеше шумно.Опитах да реголирам чрез помпата като я бутна напреде, поотихна малко но пак остана шумно.След което си помислих че съм я зацепил неправилно и реших да я върна с един зъб и след това връщане запалих и работеше много лошо , и загасна.Пробвах да запаля пак ,но се чу само един гаден шум се едно удря клапани.????
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
дай една снимка на ГНП-то а за разпределителния вал е елементарно белега сваляш къпака на клапаните и самия вал отзад има засек с който се заключва разпределителния вал.А за белега на колелото на разпределитела незнам дали има защото колелото май е на конус а не е на шпонка и може да се зацепва както си искаш
- Golf_Diesel_
Така със обяснявания според мен човека няма да може да си намери белезите, по които трябва да зацепва.Според мен най-добре е да извикаш някой твой познат, който разбира и да видиш всичко как става, а и той да ти обясни.Но сега както е в момента като въртиш долу вала спира ли се до някъде като направиш цял оборот въртене или се върти свободно без да запира някъде 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес ще намина през колега да надникна за какво иде реч
Днес колегата Koby доиде,за което много му благодаря за времето което отдели
.нагласихме белега на ГНП-то но като решихме да свалим шайбите на водната помпа и на коляновия вал за да го поопънем видяхме ,че зъбното колело на коляновия вал шпонката му е превъртяла.Доста беше загладена ,явно от одавна се е търкала,та сега сме в застой малко.
Ако на някой му се намира такова зъбно колело от голф 2 GTD и го продава да драсне

Ако на някой му се намира такова зъбно колело от голф 2 GTD и го продава да драсне

Днес с колегата KOBY зацепихме колата и работеше горе доло добре само прекъсваше малко след което той ме изпрати при някакъв дизелждия , да я погледне защото неможахме да направиме финната настройка , отидох при майсторчето и ми направи час за понеделника имал работа.Обаче ми ги говори ,че нещо трябвало да се сваля и т.н някакви сложни и като го питах за цена каза ,че сигорно няма да е малко .
.
След което някакси се разобедих,защото невиждам смисал да свалят сичките работи и да правят наново центровката ,защото тои си мисли ,че нещата не са на белезите както трябва ,аз му казах че сичко е както трябва от към белези , само по помпата мисля ,че трябва да са настройките,но той явно не ме взе насериозно и каза ,че въпреки това трябва да се разглоби.И си мисля да я карам така до благоевград и там при моя човек да я направим.???
След което ще пиша какво е било и как се оправиха нещата.
В неделя мисля да заминавам, към Великия майстор в Благоевград

След което някакси се разобедих,защото невиждам смисал да свалят сичките работи и да правят наново центровката ,защото тои си мисли ,че нещата не са на белезите както трябва ,аз му казах че сичко е както трябва от към белези , само по помпата мисля ,че трябва да са настройките,но той явно не ме взе насериозно и каза ,че въпреки това трябва да се разглоби.И си мисля да я карам така до благоевград и там при моя човек да я направим.???
След което ще пиша какво е било и как се оправиха нещата.
В неделя мисля да заминавам, към Великия майстор в Благоевград

- Golf_Diesel_
Наистина и по помпата се правят някакакви настройки, които и аз не ги знам. Но щом сте зацепили всичко както трябва и е запалило, явно само помпата трябва да се настрои.Закарай я при твоя човек и после пиши дали наистина само помпата е трябвало да се настройва. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Racer,от прочетеното до тук ме навяват едни мисли..май прецаканата шпонка на зъбно-ремъчната шайба на коляновия вал е направила белята.Проверете шийката на коляновия вал -МНОГО ОБСТОЙНО!-диаметър,чело..Болта задължително нов и натягането-с динамометър,плюс лепило за резби
Явно късмета не е на моя страна.Сега един приятел ме дръпна бях закъсал на българията,счупи се вътрешното каре на полуоската
.Просто незнам вече какво да правя ,мислих утре да се насочвам към благоевград за центровка ,но отпада.Ще пиша по-нататък ,като оправя и това
.какво става с помпата ...........

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
е няма такъв карък като тебе честно ти казвам
Вече колата е настроена ,преди беше с много голямо предварение и затова е работила така,Сега е перфекна.!!!! 

Върни се в “Дизелови агрегати”