Демпфер ли е проблема?
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
Re: Демпфер ли е проблема?
маxовика си е консуматив при тези двигатели дори и при по новите вклу4ително на DSG-кутиите на около 120-150000км заминава пък ако има 4ип още по-бързо 

@jordanpar, мерси за напомнянето..... редактирах си поста в онази тема. Специално на теб може и да ти прозвучи като оправдание (което слабо ме интересува), но аз имам PD и знам с какво е, също знам с какво е 2.0 ТДИ - ремък, просто грешка на "езика".
Пак ти казвам задодах ти елементарен въпрос, ти нещата ги прие лично и взе да ми развиваш теории. Аз пък нека ти напомня, че се намираш в Дизел раздел в който се говори конкретно и само за дизели, а не за хиляда теми и къде какво съм писал. Т'ва нито ти е основен нито офтопик раздел. Ако не те кефя, може да ми досаждаш на лични или да пуснеш тема кой и какво не харесвате в потребителя @morfei1, може да ме предложиш и за бан, ако сметнеш, че засягам и обиждам потребители или теб, капиш?
Да имам отношение към теб и повярвай ми то не е заради по различния ти начин на мислене, а заради по различния ти начин на изказване.
Що се отнася за мненията ми, човече те не са критерии на компетентност, защото повечето са поздрави и музика във ОФФ-топик, в каквото се превърна и тази тема.
Под трудно разбиване на маховик имам предви съпоставено с AHF-мотора, които първо са по-стари, втора са по-разпространени за сега, поне във форума и проблемите със стях са буквално ежедневни, а нямам предви, че маховика на PD е вечен.
Всичко това щеше да го знаеш, ако преглеждаше по-често този раздел.
Пак ти казвам задодах ти елементарен въпрос, ти нещата ги прие лично и взе да ми развиваш теории. Аз пък нека ти напомня, че се намираш в Дизел раздел в който се говори конкретно и само за дизели, а не за хиляда теми и къде какво съм писал. Т'ва нито ти е основен нито офтопик раздел. Ако не те кефя, може да ми досаждаш на лични или да пуснеш тема кой и какво не харесвате в потребителя @morfei1, може да ме предложиш и за бан, ако сметнеш, че засягам и обиждам потребители или теб, капиш?
Да имам отношение към теб и повярвай ми то не е заради по различния ти начин на мислене, а заради по различния ти начин на изказване.
Що се отнася за мненията ми, човече те не са критерии на компетентност, защото повечето са поздрави и музика във ОФФ-топик, в каквото се превърна и тази тема.
Под трудно разбиване на маховик имам предви съпоставено с AHF-мотора, които първо са по-стари, втора са по-разпространени за сега, поне във форума и проблемите със стях са буквално ежедневни, а нямам предви, че маховика на PD е вечен.
Всичко това щеше да го знаеш, ако преглеждаше по-често този раздел.

ето няколко теми с проблемни вибрации при дизелите:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=82263&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA&start=135
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=145156&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=113680&hilit=%D0%B2%D0%B8%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8+%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BA
дано колегата kiki1 придобие представа за основните причини за този вид вибрации.А между другото има ли някакво развитие по проблема с пасата,мисля ще е полезно да сподели.
Благодаря за мненията колеги
,но за сега няма развитие.Колегата е на почивка и като се върне ще се почват пак сервизите...Ще пиша за развитието на проблема 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
колега ако имаш съмнение за маховика значи не е заминал нацяло...хората дадоха добри насоки но ако и след като пробваш каквото ти казват и пак не си убеден караи си така...и мен съединителя ми приплъзва зимата в студа...ама лятото е ок...то е ясно, че е на финалната права ама ше го изчакам да се изпедерас.и още малко и смяна барабар с маховика...маховика се сменя рано или късно...то май 75НМ отгоре му дойдоха бонус...както и да е. газ до дупка и да не ти пука 

Колеги не е от маховика..врътнаха зъбното колело на разпределителния вал на ангренажа и вибрациите изчезнаха.Дюзите сега отиват към минусови стойности,но вибрации няма..Искам да ви питам проблем ли е ,че отиват към минусови стойности?
K-Hristov написа:А в педала на съдинителя имаш ли леки вибрации?
Съвсем леки...но мисля,че при всички дизели го има..
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
e оставаше и да няма, това е възможно само когато е изгасен дизела 
хахахах

хахахах
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия проблем с А-170.Пала работи шумно пускам климатика и мотора мърка.Последната диагноза е дебитомер.При мен педала на съединитела не вибрира.То не беше зацапано турбо не бяха запушени дюзи направо ми скъса нервите тази кола.От написаното от теб да разбирам ли че като сте прехвърлили ремъка с 1 зъб проблема е решен?
Не е прехвърлян с един зъб,а само завъртяха леко шайбата на разпределителния вал и се успокой мотора,но не знам дали така трябва да се прави,но колата сега не тресе..
Kung_Fu_Panda написа:e оставаше и да няма, това е възможно само когато е изгасен дизела
хахахах
Да, ако говориме за Форд Ескорт 1986 1.6D е така .
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Здравейте колеги използвам темата за да попитам какво точно е действието на тази гума в демпферната шайба и какво би станало ако тя е застопорена за шайбата на хидравликата ???
Значи върнахме центровката ,защото колата не вървеше добре.Значи целия проблем ,е чe милиграмите в момента(,а и преди де) излизат в по големи стойности на моменти и от там идва хорото 

-
- Автомобил:
- Двигател:
хорото идва отдругаде......търсете причината за по-големите стойности на милиграмите.като я намерите.....продължавайте да се чудите отде е проблема.......явно е дребенkiki1 написа:Значи върнахме центровката ,защото колата не вървеше добре.Значи целия проблем ,е чe милиграмите в момента(,а и преди де) излизат в по големи стойности на моменти и от там идва хорото

Върни се в “Дизелови агрегати”