Разбит маховик..... или един бог знае какво.... Решено!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Re: Разбит маховик, аксиален лагер или един бог знае какво....?

Мнениеот theraven » Вто 25 авг 2009 10:15

Не знам хората какъв опит имат, но моя опит с тея конкретно лагери е:

шум при натиснат съединител - аксиален лагер

шум при пуснат съединител на неутрална - лагер на първичния вал.

Но пак ме съмнява, че шума е от там, де....

geraka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geraka » Вто 25 авг 2009 10:34

theraven написа:Не знам хората какъв опит имат, но моя опит с тея конкретно лагери е:

И аз така знам....при пуснат съединител шумът е от лагера на първичният вал. На старата кола на баща ми Сеат Толедо 1,9 ТД 75коня все още си шуми като пуснеш съединителя, въпреки че самият съединител е сменян.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 14:01

Оригинален DMF 1250лв. DMF на Сакс 866лв., които били рециклирани и се скапвали бързо. Феродов диск 338лв., притискателен 264лв. Лагер помпа 140лв. Аксиален лагер 30лв.

2К лева, бах ти Голфа mhihi

Последна промяна от morfei1 на Вто 24 ное 2009 15:27, променено общо 1 път.

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Вто 25 авг 2009 15:50

Това да го четат тези,които обичат да въртят гуми от първа до трета предавка.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 17:19

Бе и аз съм от тези, въпреки че го правя много рядко. Хубавото е че моя още не се е разхлопал напълно, а и няма признаци за износен съединител, но въпреки всичко цената е стряскаща за кола която струва 10000лв.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Вто 25 авг 2009 18:26

Морфи,ти ли разправяше скоро в една тема че ПД много трудно скапвали демпфера :?: mhihi
А иначе той така или иначе маховика ти е пътник щом нее сменян още,а и си вече с повече NM което също го натоварва повече.Симптомите и при ПД са сутрин като запалиш и се усещат леки вибрации от мотора или по-точно от работата му,а в по-напреднал стадии както беше моя маховик се усещаше едно прехълцване на мотора в следствие на замятането на разбития маховик.
А относно аксиалния лагер не ми се вижда в него да е причината,но нее изключено все пак е стара кола.А лошото е че и при кофти маховик и кофти аксиален като натиснеш съединителя изчезват шумовете и е по-трудно да се разбере от кое е,но аксиални лагер само шуми,а маховика придава и вибрации.
А иначе няма се плашиш от смяната на маховика,скъпо си е но после удоволствието от карането е голямо-Васето и аз знаем как е :mrgreen:
А това за раздрънканата кутия са пълни глупости според мен,а и колата е 2002г. :screwy

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 19:28

Аз вибрации нямам, това е проблема. нито на студен мотор, нито на загрял.... просто се чува един странен шум, който е едва долувим.

Да, така сматах за маховиците на ПД..... и още си го смятам де.

Вкарват ми някаква оферта в Елиткар..... връщаш стария и ти дават нов - рецикриан на преференциална цена. Още няма яснота по въпроса, но май става въпрос за марка Люк. Иначе цената на Сакс маховика на щанда е 860лв.

В крайна сметка колата проблеми няма и така си е вървяла дасега приблизително 40000км. нито се е влушило положението, нито съм тръгнал да го сменям, но ме дразни понеже несъм сигурен дали е нормално или не, и ако не е къде точно е проблема. Примирил съм се с мисълта, че един ден тези пари ще се дават, ако я карам по тозиначин (с този пробег) и я задържа достатъчно дълго време в мен. Ще се кача и в други ПД да ги чуя и тях дали имат същото румулене, може пък и де е нормално и аз да си внушавам (което ме съмнява).

Няколко бързи консултации с майсторчета..... казват, че е маховик. Споделих им дали не е лагера на първичен вал, те ми казаах ми моли са да е той, понеже ще ти излезе доста по-евтино mhihi

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 25 авг 2009 19:38

Вие от луната ли ги взимате тези части?Има една тема за най здрави носачи там съм написал разни цени за части ако искаш погледни.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 19:41

KirilGeorgiev написа:Вие от луната ли ги взимате тези части?Има една тема за най здрави носачи там съм написал разни цени за части ако искаш погледни.

Малко да ми помогнеш с темата, че не се ориентирам. може и тук да споделиш цените?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Вто 25 авг 2009 19:54

Последна промяна от Luciano на Вто 25 авг 2009 19:58, променено общо 1 път.

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 25 авг 2009 19:57

Маховик феродов притискателен и лагер Сакс 570 евро за 130 кс АVF но са два модела поне за Пасат и без да го свалиш няма как да си сигурен че взимаш правилният.За Голф мисля че е по евтин но не съм 100процента сигурен.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 25 авг 2009 20:04

Подобен проблем намерих в един чужд форум.:
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=254648
пича с проблема споменава че когато натисне съединителя,спира да се чува.тук също има прикрепени видеофайлове,но от тях не става много ясно за какво иде реч.

В края на темата автора съобщава че е сменил маховик.Обърни внимание на мнението на потребителя myke_w,който е и vendor-продавач и цената която той обявява за цял комплект.Вярно че е в САЩ,но може би праща и извън страната си.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 25 авг 2009 21:08

@jobrdanpar, изключително много ти благодаря за това, че си отделил време и си се разтърсил :bowdown :respect

Прегледах въпросната тема, а също така и двето клипчета. Става въпрос за абсолютно еднакъв шум, с тази разлика, че при мен е доста по-слабо изразен, отвън почти не се чува (за сега несъм пробвал под колата, но и това ще направя, като я закарам на канал).

Интересното в тази тема е, че човека си слага не DMF - Dual Mass Flywheel, което ще рече демпферен маховик, а SMF - Single Mass Flywheel, което аз тълкувам като обикновен маховик.

От изчетеното до тук и безбройните теми в нашия форум, бях останал с впечетление, че на ПД неможе да се сложи обикновен маховик, най-малкото защото е 240мм.....

Хубавото в случая е че вече имам яснота по проблема и колебанията са разсеяни, така че няма да има напразни разглобявания. Лошото е, че с маховика трябва да се смени и съединителя и притискатела, които също не са малко пари, за да не се прави два пъти работа, а моите в момента са добри.

Какво е мнението ви за смяната и на "Лафер помпата", която си нямам абсолютно никаква идея за какво служи, задължитела или препоръчителна е смяната и.... или абсолютно ненужна?

@KirilGeorgiev, с авточасти ли се занимаваш? Какво имаш предвид два вида за AVF, каква е разликата между двато? Доколкото знам има два мотора AVF, които са с различен въртящ момент. Единия е същия като моят 310нм, докато другия е по-малко. Цената която ми спомена със ДДС ли е?

Лека полека започвам да си променям мнението за маховиците на ПД mhihi . 40000мили ~ 60000мили, са много малко километри според мен, а и от темата става ясно, че не е единичен случай. Горе долу ми се пада на 2 години да го сменям пущината. В тази връзка се извинявам официално на @jobrdanpar, той си знае защо :wink: .

Ще си позволя да копирам линка от въпросното видео, в случай че и други имат съмнения -

http://video.yahoo.com/watch/5715562/14973617
http://video.yahoo.com/watch/5715573/14973635

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 25 авг 2009 21:30

Занимавам се с дрехи.Това са цени с ДДС но съм сигурен че ако се помотая 2 часа ще ги намеря и по евтини.За разликата не мога да ти кажа каква е това ми казаха там.За моита кола си взимам частите от там и като гледам за какви цени говорите :horror: :horror: :horror:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 25 авг 2009 21:53

theraven написа:Не знам хората какъв опит имат, но моя опит с тея конкретно лагери е:

Аз само да добавя - не забравяйте , че освен първичен вал и лагера му се въртят и почти всички зъбчатки във скоростната кутия :wink: , няма значение че колата не се движи :wink: . Така че едно глухо румолене може да означава и общо износване на зъбчатките , може да те изкара много . Ако е лагер или откъртен зъб - лошо :cry: .

Голфа си така го купих , без да съм пипал нищо по скоростната кутия карах 40-50 хил.км. до сега без никаква промяна към по-лошо ... така , че споко :) . Но ако проблема се е появил изведнъж :( , тогава е по-лошо .

Върни се в “Дизелови агрегати”