помагайте взех пасат В3 тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Re: помагайте взех пасат В3 тди

Мнениеот milenski_77 » Съб 19 сеп 2009 9:59

Колега колата ти е най-вероятно турбо дизел с интеркулър.
Това не означава ТДИ.
Щом имаш водно охлаждане на турбината, ако не е сменявана значи някой е махнал интеркулъра и е побългарил нещата.
Този двигател е доста пъргав и икономичен, но ако му махнеш турбината ще умре тотално.
По принцип колата ще се движи и без урбо, но подчертавам "ще се движи", няма да върви.
Съвета ми е да търсиш по моргите такъв мотор и да си вземеш от него турбината заедно с интеркулъра и турбо пътищата.
Такъв мотор се монтира и на Голф 2 и Ауди 80, но при тях интеркулърите са разположени по друг нячин мисля.

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Съб 19 сеп 2009 19:48

ама разбира се че ще оправям или търся такова турбо но поне турбото го имам и ако кажат че могат да го оправят това е добре но е важно и интеркулера е важно да го намеря щом е така някой някоя снимка да го видя дали няма и къде стой.к как се връзва.

milenski_77
Автомобил: Passat B7 variant
Двигател: CFFB

Мнениеот milenski_77 » Нед 20 сеп 2009 10:06

Колега аз не карам такъв пасат и няма как да ти го снимам, но открих една обява за такъв с доста снимки.
http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f1=details
Интеркулъра стои някъде отпред в калника като гледам, но това не го приемай за 100%.
Поразрови се в нета неможе да не откриеш повече снимки.Или пък да се включи някой колега с такава машина.
Доколкото съм запознат тоя мотор би трябвало да има и електрическа помпа за водното на турбината, но точна как действа незнам.

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Нед 20 сеп 2009 22:50

Кулера е долу в ляво.,пред предна лява гума.

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Пон 21 сеп 2009 19:18

добре ми казахте че има и ел.помпа за турбото днес отворих капака и познайте и тя липсва вижда се мястото къде е била обаче липсва.колко пари може да е а и кулер горе долу как вървят втора употреба :| .абе да ви кажа връщам го тоя пасат от гробищата но ще го върна макар и бавно.благодаря за съветите и помоща.трябва да му чуя гласа на тоя пасат :D .

geraka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geraka » Вто 22 сеп 2009 8:43

В Долна Митрополия човека се казва Илия Царски и до колкото съм чувал доста си разбира от работата. на първо време иди да погледне за какво става въпрос и дали има смисъл да рециклираш твоето или да си намериш читаво старо.
Едно рециклиране струва от 350 до 800-900лв....зависи какво и е на турбинката...И аз бях пред същата дилема, но си намерих читаво на старо за 100лв. Сега чака да бъде монтирано някой ден.
За интеркулера е най-добре наистина да си вземеш на старо с всичките турбо пътища.
Всичко това, ако наистина турбото ти е оригиналното и не е сменяно.

molinare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот molinare » Сря 23 сеп 2009 20:32

днес свалих главата и познайте в местата между клапаните на всеки един цилиндър има спукано.това пък чудо не очаквах дали може да се завари или и друга глава. а колегата който ме пита за номера на мотора където казва че са 3 букви пише АФФ.незнам нещо се поотчаях за момента но няма да се откажа лесно :D.имало е интеркулер.имало е и помпа за водата на турбото но уви няма ги.ако някой има инфо за тия неща да пише и за цени също.

Върни се в “Дизелови агрегати”