passat6 написа:Колега, аз със сигурност не се шегувам. Чул съм, че затапването на клапана за екологията води до запазване чистотата на колекторните тръби за всумкване на чистия въздух. Но не съм сигурен, че това е единствения ефект и цел. Един познат ми каза, че във фирмен сервиз на VW тайно са му препоръчали запушване на клапана за екологията, като са му го направили чрез поставяне на метална стоманена пластина на входа от към изгорелите газове само с отвори за болтовете. Когато са отворили колекторите тръби за чистия въздух от където този клапан пуска неизгорелите газове, са установили, че тръбите са почти запушени от сталактити и сталактони от сажди, което намялава притока на чистия въздух и увеличава разхода. Ако се затапи по този начин, или чрез откачане на вакума, това ще повлиае ли на работата на двигателя. Колата ми е пасат 6 2,0 ТДИ помпа дюза, 140кс.
Ами при теб трябва да се "запуши" чрез софт, доколкото знам само при старите ТДИ, става механично с отрязани болтови и пластини. Иначе ще натрупва грешки, но нека знаещите да кажат как точно да не те хвърля в излишни главоблъсканици.
Поздрави.