The^Maniac написа:Аз ще се намеся в темата на колегата, тъй като и аз имам интерес точно към този автомобил.
Бихте ли казали в какво се изразява скъпата поддръжка на този автомобил. Двигателят се вгражда в много автомобили на ВАГ и не мисля, че поддръжката му е нещо особено, като изключим първоначалното соленичко обслужване. Турбината знам, че е доста здрава, а проблеми с дюзите са по скоро рядкост и изключение.
Предното окачване е като на Б5 от '97-ма година, което по думите на каралите такова е изключително комфортно и стабилно. Говори се за цени около 700лв за смяна на цялото окачване, като се предполага, че далече няма да се налага да се прави повече от най-много веднъж, а може и да не се наложи изобщо.
Моето лично виждане е, че такъв тип и клас кола трябва да се кара с автоматична кутия. Какво ще кажете за типтроник-а? Страда ли от някакви проблеми или е според поддръжката на предишния собственик?
с типтроник градско разхода е около10(говорим за неразбутван мотор)
ето ти и малко цени на оригинални 4асти:
масло за автоматик-18.21 евро за литър-8литра
филтър на кутията-51евро
ангренажен ремък 51евро
водна помпа 60евро
накладки АТЕ предни 110 -задни 85евро
клапан Н75-51 евро
турбо оригинал а не рециклирано-1372евро
ока4ване-оригиналното е на TRW ама е малко скъпи4ко ако е за оригинала;в ебау са по 150евро и върши работа (марката е херцог,само трябва да се понапълни с грес)
п.с единствено заради типтроника не си сменям автомобила макар 4е ве4е ми поомръзна,а и вси4ко без зна4ение от марката след 2004г се троши като за световно
ето ти цени и за ремонт на кутията:
конвертор-800евро
маслена помпа с дисковете и 670евро;принципно това са нещата които се 4упят на типтроника