Голф 4 ТДИ-пуши на студено ASZ 131к.с.
- passat4o
- Автомобил: VW PASSAT BlueTDI 143 кс
- Двигател: CBAC
- Контакти:
Re: Голф 4 ТДИ-пуши на студено ASZ 131к.с.
Аз пък си мисля че за всеки дизел е нормално да пущи като не е загрял
@zemon_C4455XP, какви са последстивята от добавките и от кои точно добавки? Къде се предлага само гарнитурата за тамдем помпата, в кой магасин?
PD не е нормално да пуши и то бяло, дори и при студен мотор.
PD не е нормално да пуши и то бяло, дори и при студен мотор.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Аз утре имам една разходка от 1200км ще сложа добавка и като се прибера ще ви кажа дали има ефект.Стойностите на дюзите нямам никаква идея какви са.Тази кола от както е при мен е качвана на Ваг-Ком само за да и се сложи чип.Това че не трябва да пуши дори и студена е ясно.Трябва да ви кажа че докато си я карах с 10-40 полу синтетика не пушеше грам сега е със синтетика 5-40 и пуши.
- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите и от мен аз също имах подобен проблем само че моя мотор е 116 к.с. ПД даже бях пуснал тема в:http://www.diesel-club.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=627 ! Колегата niks76 ми каза че или имам пикаеща дюза или имам въздух в системата.Реших да подменя абсолютно всички мъркучи за гориво(бяха напукани) в двигателния отсек и техните скоби(мисля че са поомаляли),след подмяната им пушенето на бял дим когато е студена изчезна! Имах съмнения и от горивото но не беше от него аз така си реших проблема! Надявам се да съм бил полезен. 

@KirilGeorgiev, ако имаш съмнения от маслото, то тя трябва да го хапва и да дава отражение на щеката
. Какво масло използваш, защо не пробваш с 5W40, но друга марка?

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сигурен че е от маслото.Но за сега няма как да видя дали го гори защото съм минал 3500км от смяната и не е мръднало.Тази кола е карана в Германия с Арал за това реших да не влагам творчество да и сипвам и аз Арал ма нали съм прост и 100 000км си я карам с 10-40 и нямаше проблеми.Сега и сипах 5-40 нали пд трябвало само с такова да се кара и хоп пуши.Полу синтетиката не я гореше за 10 000км спадаше 3-4 милиметра на пръчката.
batteto.1984 написа:Реших да подменя абсолютно всички мъркучи за гориво(бяха напукани) в двигателния отсек и техните скоби(мисля че са поомаляли),след подмяната им пушенето на бял дим когато е студена изчезна!
Имаш предвид мъркучите между горивния филтър и нафтовата помпа? За този вариант не се бях сетил.

КирилГеоргиев дано при теб да има ефект от добавките! Аз изгорих 2 резервоара нафта с добавка, като карах предимно по магистрала и файда йок!

- batteto.1984
- Автомобил:
- Двигател:
М да и тези преди горивния филтър ! Само че аз съм с ПД ,моите мъркучи се въртяха около щуцерите на които се нахлузват дори и със фабричните скоби на тях ,затова подмених и мъркучите и скобите!
batteto.1984 написа:М да и тези преди горивния филтър ! Само че аз съм с ПД ,моите мъркучи се въртяха около щуцерите на които се нахлузват дори и със фабричните скоби на тях ,затова подмених и мъркучите и скобите!
Утре ще видя моите как са.

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
тая или другата седмица ще я закарам в Сакар ауто и ще видим ако познаят какво е ще пиша,но до тогава ще разчитам и на компетентни мнения от вас
Закарай я на Иво (ifidik) във Варна, така или иначе ще изгориш всичко на всичко 100лв нафта и ще изгубиш един ден.
Инженерите в Сакар могат да сменят само нови части, те немогат да решават проблеми.
Инженерите в Сакар могат да сменят само нови части, те немогат да решават проблеми.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
zemon_C4455XP написа:тая или другата седмица ще я закарам в Сакар ауто и ще видим ако познаят какво е ще пиша,но до тогава ще разчитам и на компетентни мнения от вас
В София има 2 места където ще ти свършат по-добра работа. Едното е при Ники и Мишо в Герман, другото е Вальо(Ventoman). Можеш да намериш инфо в секцията за сервизи

дойде зимата и се почна пак с прословутия бял дим. Който според мене е 100% CO2(газ които става видим бял при ниски температури) и малко водни пари(конденз).При ниски околни температури сутрин и студен мотор е нормално да преобогатява.А отам и миризмата на нафта.
- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
100% пикаеща дюза вагкомпа ще покаже,някой пробвал ли е да ги почисти в някакви специални вани (ултразвукови не съм сигурен)дали има ефект?Чувал съм че на бензиновите помагало но за дизел.....
Върни се в “Дизелови агрегати”