Същата кола,същия двигател и при положение че термостата ми отваря мноооого бавно и зимата 90 градуса ги виждах само като изляза на магистралата разхода над 6л. не се качи! Според мен определено има някакъв проблем особено ако и сега разхода остане такъв! Оооопс пропуснал съм че си ПД но пак оставам на това мнение!
Но ако това е някакво успокоение онзи ден един познат си взе Фабия с дизелов двигател но пропуснах да го питам коя точно модификация та беше минал 132км от пълен резервоар и стрелката беше там където моята е като мина 250км! Пък и според компа му оставаха около 540км ход което ми се вижда доста малко ако резервоара му е като моя 55литра !
Разход на дизела
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Разход на дизела
mladvampirTDI написа:Тук се посъбрахме доста хора и дизели и по конкретно с помпа - дюза, та да питам дали някои не се е сблъсквал с такъв проблем:
значи от есента колата взе да харчи доста (Г4 - 1.9 ТДИ 100 коня). Градското ми е 7,5 до 8,5 което е много за този двигател. Ходих на диагностика в СуперДизел и в Благоевград в тамошния сервиз на VW. И на двете места казаха, че колата е добре, но разхода си остава!
Сигурно е някаква дребна тънкост, ама като не са се сблъсквали с проблема и не значт. Да кайа че от лятото съм без катализатор, директно с тръба - може ли това да е вдигнало разхода?
Ако някой е имал този проблем, за свирне моля
Голф 4 74кW TDI PD мрханични скорости
градско - 6.8 л/100км
извънградско - 4.3 л/100 км
смесено - 5.2 л/100 км
Естествено тези стойности зависят много от начина на каране. За себе си мога да кажа извънградско, магистрала с около 120 км/ч - 5.4 л/100 км
Смесено 13 км сутрин и 13 вечер 6.4 л/100 км
-
- Автомобил:
- Двигател:
нормален разход на Г.ТДІ

Моето мнение е, че т.нар. "градско" още повече в София е доста разтегливо понятие. Като си представя задръстванията мисля, че колицата ти гори съвсем нормално. Аз също съм с PD но на Passat. Имало е дни по компютър ми да отчита разход 11/100, но и отсечката БНБ-Ректората по Царя я взимам за 15 минути; друг път пък за 20 минути стигам от Арена-Запад до Младост-3 - тогава отчита 7 - 7.5/100. Големите задръствания в София налагащи често редуване на спри-тръгни мисля че вдигат неимоверно много разхода. Пробвай колицата извънградско, ей го времето се оправи, разходи гаджето до Пловдив, разгледайте Стария град, хапнете в някоя кръчма, на тепетата се качете; но не се увличай на магистралата (да речем придържай се около 110-120), засечи я какво ти е изгорила и ако е над 6/100 тогава се притеснявай.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Разход на дизела
yossarian написа:[ Обаче ти как успяваш да ги докараш до 10 градско, сигурно с мноого сфетофари и задръствания.
.. задръствания + кикове на светофарите по бул.България + чипа и той вдига малко .. иначе при по културна експлоатация и аз съм м/у 6 и 7 лт/100 ..
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
карам от 2 години по половина 4 ка ТДИ 90 киния - от тогава на бензиностанция не съм стъпвал нафтичка само на тънко но постоянно с добавка на састрол ТДА зимата ми гори 7-8 а извънградко като не бързам за никъде на томпомат с 90 км 3.8 литра сега като е по топличко повече от 5.-5.5 не качва градско - купувал съм я от германия и не съм пипал нищо по нея само гас на 230.000 км я зех сега е на 300.
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Дизелови агрегати”