Проблеми след замръзнала нафта

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Проблеми след замръзнала нафта

Мнениеот apa6o » Чет 07 яну 2010 19:22

splyff написа:колега бензиностанцията ясно ама номера е да я вкарам колата пак на пътя гледам по български си добре ако кажеш и как да я оправа

Ами първо виж дали не е смукнала наистина въздух :oops: :oops: :oops: и не на последно място - ако във горивния ти филтър е имало вода май е най-добре да го смениш с нов. След това трябва здраво въртене за да запали, така че трябва да си предвидиш зареден акумулатор и в краен случай кола, да подаде ток... Разбира се ако проблема ти е това :wink:

Последна промяна от apa6o на Пет 08 яну 2010 11:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
splyff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот splyff » Чет 07 яну 2010 20:13

Ами колега, не_знам какво да кажа - запали и не_може да се форсира и след малко загасна. Докато ме дърпаха към сервиза запалих на 3-та, всичко ОК, ама колата започна да мени оборотите. Загасих я и после запали много трудно. Свалиха дюзите и ги зачистиха. Сложиха всичко и колата пак мени оборотите. До преди 3 седмици колата палеше от раз и сега тия ми казаха от сервиза, че може да е помпата. На диагностики мина 3 за седмица и малко и няма никакви проблеми, не_знам какво може да е. :063: :063: :063:

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 07 яну 2010 23:09

apa6o написа:
splyff написа:колега бензиностанцията ясно ама номера е да я вкарам колата пак на пътя гледам по български си добре ако кажеш и как да я оправа

Ами първо виж дали не е смукнала наистина въздух, след това се погрижи за горивото в резервоара със спирта, но не мога да си спомня 1 към колко беше отношението и не на последно място - ако във горивния ти филтър е имало вода май е най-добре да го смениш с нов. След това трябва здраво въртене за да запали, така че трябва да си предвидиш зареден акумулатор и в краен случай кола, да подаде ток... Разбира се ако проблема ти е това :wink:

Какво съотношение бе наливай си на твойта кола спирт ама не пиши тука такива неща защото ще си налеят още 300 човека. Утре ще има тема "За или против спирт в нафтата". Повечето тук са карали бензинови коли досега и ще се вържат. Спирта с водата се смесват, но спирта с нафтата не. Всеки може да си направи експеримент в едно бурканче. Какво става като го прекара това помпата и дюзите аа? Налей си 2 литра спирт в резервоара и си търси помпа! Това че си наливал по малко някой път нищо не значи, просто филтъра го е хванал, все пак събира поне 0.5 литра.

Последна промяна от Zinoto на Пет 08 яну 2010 1:03, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
judasss
Автомобил: neshto nezakonno
Двигател: 2.9 VR6
Контакти:

Мнениеот judasss » Чет 07 яну 2010 23:52

Добре а има ли вероятност като си я запалил на скорост да е изместила центровка и т.н.
Все пак има го като възможност ? :screwy

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 08 яну 2010 10:31

...ако във горивния ти филтър е имало вода май е най-добре да го смениш с нов. След това трябва здраво въртене за да запали...

Нама нужда от здраво въртене, ако напълниш новия филтър с нафта преди монтажа.

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Пет 08 яну 2010 10:50

Zinoto написа:...

Ухаа, ама добре, нека тогава си почисти резервоара :roll: щом мислиш, че нафтата не поема дори минимални количества спирт-добре, :beer , но си прав, че трябваше поне да си постна мнението с една голяма удивителна, че подобно нещо крие риск :oops: :dummy:

Потребителски аватар
splyff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот splyff » Пет 08 яну 2010 11:47

Риск има във всичко, колеги. Колата е в сервиз. Като излезе, ще ви кажа какво е станало.

Потребителски аватар
splyff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот splyff » Пет 08 яну 2010 13:38

:063: :063: :063: :063: :063: :063: помпа е

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 08 яну 2010 15:01

splyff написа::063: :063: :063: :063: :063: :063: помпа е

Значи доколкото разбирам тея измекярски истории си ги сътворил на AHF мотор. Верно по-некапризен е от помпа дюзите ама не значи че може да носи от "горивата" на кварталната бензиностанция по 1,20лв. Второ, от София си, срамота е да си метнеш колата при "някакви" майстори. Разберете, в средно статистическите сервизи си нямат хал хабер от ТДИ, Ваг-ком и тн. За да имаш кола пак хващах един от клубните майстори които работят с ТДИ в София - Ники в Герман или Валюь(ventoman). Гледаш в раздела за сервизи и ще им видиш координатите, както и отзивите от работата ;) Успех ;)

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пет 08 яну 2010 15:46

Наистина, виж някой клубен майстор, защото може и да успее да я закрепи да си караш колата докато намериш читава помпа.

Потребителски аватар
splyff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот splyff » Пет 08 яну 2010 16:18

Днес се чух с вентоман и се разбрахме да я погледне. Взех си я от сервиза. Относно нафтата от 1.20, колега, аз не_знам да има такава. ;) Прав си, че е кенеф, но тая бензиностанция ми е най-близо. Ще го имам предвид за напред. Относно сервиз, определено смятам, че ако попадна на добър майстор, ще я прав, само при него.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 08 яну 2010 16:33

splyff написа:еми днеска се чух с вентоман и се разбрахме да я погледне взех си я от сервиза относно нафтата от 1.20 колега аз незнам да има такава ;) прав си че е кенеф но тая бензиностанция ми е наи близо ще го имам на предвид за напред относно сервиз определено смятам че ако попадна на добър маистор ще я права само при него

Образно казано 1,20лв. За да избегнеш проблеми в бъдеще, в студените месеци които така и така вече са 2 - Алпин дизел от ОМВ и не я оставяш на ниско ниво, нафтата се жилира през ноща, 30 литра изстиват по-бавно от 5 литра, такаче да има повечко в резервоара и си свиркаш. Вальо ще ти оправи колата и то така че да нямаш проблем много десетки хиляди километри, но след тва я пази ;)

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 08 яну 2010 17:38

Досега съм карал само дизели и никога не съм имал проблеми ,даже и при минус 20!По трудно пали ама пали.Колега ,никога не се вързваи на такива филми да слагаш бензин ,газ и тем подобни.Само хубава нафта и си свиркаи.И аз за икономии слагах една нафта от 1,20 и резултата беше ,че колата почна да пали много трудно.Тогава тъкмо илезе Алпин дизела на ОМВ ,почнах да слагам само от него и колата постепенно се оправи и почна да си пали както преди.Много пъти са ми давали акъли да слагам бензин и газ ,но никога не съм ги слушал.А това 5 литра ми се вижда извънредно много!
Само хубава нафта и проблеми няма да имаш.Успех!

Потребителски аватар
splyff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот splyff » Пет 08 яну 2010 20:52

еми колеги какво да ви кажа много се радвам че се видях с вентоман и смятам че тои е човека при които ще си лекувам колата занапред :beer :beer

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 08 яну 2010 21:02

splyff написа:еми колеги какво да ви кажа много се радвам че се видях с вентоман и смятам че тои е човека при които ще си лекувам колата занапред :beer :beer

За мотора - при Валю, за всичко друго при момчетата от Герман. Междудругото те са много добри и с ТДИ, такаче както ти е по-удобно ;)

Върни се в “Дизелови агрегати”