проблем с паленето

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с паленето

Мнениеот tarikat89 » Чет 04 фев 2010 20:13

махнах пластинката която ги съединява да не ги свързва нищо една с друга.. и с мултицета +на акумулатора и -на свеща и си показва дали дава ток.. ако е изгоряла свеща като дам на акумулатора и на свеща ми показва 0волта а така ми показва 12+ волта
не знам правилно ли е ,но аз така знам и така ги и меря

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Чет 04 фев 2010 21:03

На моя двигател е много гадно да се сменят свещите.Даите някой чалъм,че аз до сега не съм ги сменял,но са на много ш....о място и...

Потребителски аватар
passatfan2780
Автомобил:
Двигател: aaz 1992

Мнениеот passatfan2780 » Пет 05 фев 2010 9:25

какав ти е двигателя
по принцип става по лесно като махнеш горивопроводите за високо налягане(трабичките на нафтата от помпата кам дюзите)

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 05 фев 2010 9:43

Най-добре свали всичките свещи - би трябвало да се отвият лесно, щом си ги слагал скоро.
Винаги съществува възможност някоя от тях да е дефектирала ;)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 05 фев 2010 10:46

tarikat89 написа:махнах пластинката която ги съединява да не ги свързва нищо една с друга.. и с мултицета ...

Правилно си свалил пластината , но проверката с волтметър не е много надеждна . Свещите се проверяват с амперметър (до 50-60 А) или в краен случай с максимално мощна лампа на 12V . Тока на всяка свещ по отделно е около 12A . Когато е студена , т.е. отначало качва до около 20A и постепенно със загряването пада до 10-12 A . Ако провееряваш с лампа - лампата просто свети :) при здрава свещ .

ПП лампата или амперметъра се свързват по същия начин както си свързвал волтметъра , т.е. от + на акумулатора към всяка от свещите .

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пет 05 фев 2010 13:14

milmar написа:
tarikat89 написа:махнах пластинката която ги съединява да не ги свързва нищо една с друга.. и с мултицета ...

Правилно си свалил пластината , но проверката с волтметър не е много надеждна . Свещите се проверяват с амперметър (до 50-60 А) или в краен случай с максимално мощна лампа на 12V . Тока на всяка свещ по отделно е около 12A . Когато е студена , т.е. отначало качва до около 20A и постепенно със загряването пада до 10-12 A . Ако провееряваш с лампа - лампата просто свети :) при здрава свещ .

ПП лампата или амперметъра се свързват по същия начин както си свързвал волтметъра , т.е. от + на акумулатора към всяка от свещите .

добре де това с ампер метъра колко ампера трябва да ми покаже например 1 час след като е изгасена колата на свещите за да знам,че са здрави и колко трябва да е да знам,че са дефектни?!?
имам една пробна "крушка" утре ще пробвам и с нея да видя какво ще стане.. но то не е ли каквото с мултицета такова и лампата.. и при малко ток и при много все ще си светне? или ??

утре ще се прави центровка и на колата
и след това може да пробвам и нещо което ми казаха ..да сваля дюзите и да дам на контакт и понеже се виждат свещите като се свалят дюзите и ще се види коя нагрява по бързо и коя бавно.. вярно ли е това?

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пет 05 фев 2010 13:14

Smeagol написа:Най-добре свали всичките свещи - би трябвало да се отвият лесно, щом си ги слагал скоро.
Винаги съществува възможност някоя от тях да е дефектирала ;)

по какво се разбира дали е дефектирала свеща ?

mshbul
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mshbul » Пет 05 фев 2010 20:51

Вземи направо ги смени с Искра, не са толкова скъпи. Моите бяха по 12лв. Няма как да разбереш, ако не е изгоряла, но не грее добре.
Ако не си ги сменял скоро направо сменяй.

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Пет 05 фев 2010 21:06

свещите са на има няма 1 месец 4чисто нови шампион-ки..и са купувани от познат които ме обеждаваше че са оригинални..но маи не са

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Съб 06 фев 2010 17:04

проблема е решен..
оказа че едната свещ нагрява по бавно от другите 3
а другите 3 свещи почват да подгряват чак когато ми изключи лампата на таблото за подгрева.. изглежда свещите са някъв вид бавноподгряващи или кви се водят не знам.. и след като ми изгасни лампата вътре и изчакам 5-6секунди пали без да прекъсва и без проблеми

Потребителски аватар
ventinio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ventinio » Нед 07 фев 2010 8:41

когато изчакаш 5-6 секунди не ти ли се засилват ламрите на маслото и акумулатора при мен давам контакт светва лампата за подгрев след като угасне изчаквам малко и ми се засилват лампите на маслото и акумолатора и се чува как едно реле щрака пробвай така и ще видиш няма ли да пали по лесно

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Нед 07 фев 2010 9:50

tarikat89 написа:проблема е решен..
оказа че едната свещ нагрява по бавно от другите 3
а другите 3 свещи почват да подгряват чак когато ми изключи лампата на таблото за подгрева.. изглежда свещите са някъв вид бавноподгряващи или кви се водят не знам.. и след като ми изгасни лампата вътре и изчакам 5-6секунди пали без да прекъсва и без проблеми

За колко време светва лампата за подгрев при отрицателни температури и студен мотор?
При мен често светва за 2-3 секунди, но аз изчаквам още поне толкова, а когато е много студено подгрявам и втори път.
Бавноподгряващи свещи?!?! За твоя мотор ли са изобщо???

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 07 фев 2010 11:01

свещите са Champion CH160 пo autodata и по каталог такива си излизат за моя мотор..
иначе при отрицателни температури и студен мотор лампата светва за около 6-7 секунди както си свети по принцип..

вентинио - не ми се засилват лампите за маслото и акумулатора,светят си нормално..

а аз му намерих цаката след като изгасне лампата на подгрева броя до 5 и паля и няма проблем с прекъсването..

smeagol не знам дали съм прав,но мисля,че няма файда да се подгрява 2 пъти понеже вчера като проверявах свещите бях свалил дюзите и като подгея един път хубаво и после като върна контакта свещите от огън червени гаснат за секунда и като дам да подгрея пак пак подгряват наново и няма смисъл от цялата работа..

ПС да ви се похваля вчера докато бяха свалени дюзите измерихме и компресията на стария котурник и на всички цилиндри ми изкара 28 компресия което за старата барака си е перфектно за неините 17години 8)

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 07 фев 2010 12:00

Един съвет : не си сменяй свещите излишно (ако са здрави) с искри , светкавици и тям подобни mhihi ...

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 07 фев 2010 12:19

не свещите са чисто нови на 1 месец има няма и на 1500км и си работят само трябва да се изчака повече след като изгасне лампата за подгрева

Върни се в “Дизелови агрегати”