махнах пластинката която ги съединява да не ги свързва нищо една с друга.. и с мултицета +на акумулатора и -на свеща и си показва дали дава ток.. ако е изгоряла свеща като дам на акумулатора и на свеща ми показва 0волта а така ми показва 12+ волта
не знам правилно ли е ,но аз така знам и така ги и меря

проблем с паленето
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с паленето
На моя двигател е много гадно да се сменят свещите.Даите някой чалъм,че аз до сега не съм ги сменял,но са на много ш....о място и...
- passatfan2780
- Автомобил:
- Двигател: aaz 1992
какав ти е двигателя
по принцип става по лесно като махнеш горивопроводите за високо налягане(трабичките на нафтата от помпата кам дюзите)
по принцип става по лесно като махнеш горивопроводите за високо налягане(трабичките на нафтата от помпата кам дюзите)
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Най-добре свали всичките свещи - би трябвало да се отвият лесно, щом си ги слагал скоро.
Винаги съществува възможност някоя от тях да е дефектирала

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
tarikat89 написа:махнах пластинката която ги съединява да не ги свързва нищо една с друга.. и с мултицета ...
Правилно си свалил пластината , но проверката с волтметър не е много надеждна . Свещите се проверяват с амперметър (до 50-60 А) или в краен случай с максимално мощна лампа на 12V . Тока на всяка свещ по отделно е около 12A . Когато е студена , т.е. отначало качва до около 20A и постепенно със загряването пада до 10-12 A . Ако провееряваш с лампа - лампата просто свети

ПП лампата или амперметъра се свързват по същия начин както си свързвал волтметъра , т.е. от + на акумулатора към всяка от свещите .
-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:tarikat89 написа:махнах пластинката която ги съединява да не ги свързва нищо една с друга.. и с мултицета ...
Правилно си свалил пластината , но проверката с волтметър не е много надеждна . Свещите се проверяват с амперметър (до 50-60 А) или в краен случай с максимално мощна лампа на 12V . Тока на всяка свещ по отделно е около 12A . Когато е студена , т.е. отначало качва до около 20A и постепенно със загряването пада до 10-12 A . Ако провееряваш с лампа - лампата просто светипри здрава свещ .
ПП лампата или амперметъра се свързват по същия начин както си свързвал волтметъра , т.е. от + на акумулатора към всяка от свещите .
добре де това с ампер метъра колко ампера трябва да ми покаже например 1 час след като е изгасена колата на свещите за да знам,че са здрави и колко трябва да е да знам,че са дефектни?!?
имам една пробна "крушка" утре ще пробвам и с нея да видя какво ще стане.. но то не е ли каквото с мултицета такова и лампата.. и при малко ток и при много все ще си светне? или ??
утре ще се прави центровка и на колата
и след това може да пробвам и нещо което ми казаха ..да сваля дюзите и да дам на контакт и понеже се виждат свещите като се свалят дюзите и ще се види коя нагрява по бързо и коя бавно.. вярно ли е това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:Най-добре свали всичките свещи - би трябвало да се отвият лесно, щом си ги слагал скоро.
по какво се разбира дали е дефектирала свеща ?
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи направо ги смени с Искра, не са толкова скъпи. Моите бяха по 12лв. Няма как да разбереш, ако не е изгоряла, но не грее добре.
Ако не си ги сменял скоро направо сменяй.
Ако не си ги сменял скоро направо сменяй.
-
- Автомобил:
- Двигател:
свещите са на има няма 1 месец 4чисто нови шампион-ки..и са купувани от познат които ме обеждаваше че са оригинални..но маи не са
-
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е решен..
оказа че едната свещ нагрява по бавно от другите 3
а другите 3 свещи почват да подгряват чак когато ми изключи лампата на таблото за подгрева.. изглежда свещите са някъв вид бавноподгряващи или кви се водят не знам.. и след като ми изгасни лампата вътре и изчакам 5-6секунди пали без да прекъсва и без проблеми
а другите 3 свещи почват да подгряват чак когато ми изключи лампата на таблото за подгрева.. изглежда свещите са някъв вид бавноподгряващи или кви се водят не знам.. и след като ми изгасни лампата вътре и изчакам 5-6секунди пали без да прекъсва и без проблеми
- ventinio
- Автомобил:
- Двигател:
когато изчакаш 5-6 секунди не ти ли се засилват ламрите на маслото и акумулатора при мен давам контакт светва лампата за подгрев след като угасне изчаквам малко и ми се засилват лампите на маслото и акумолатора и се чува как едно реле щрака пробвай така и ще видиш няма ли да пали по лесно
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
tarikat89 написа:проблема е решен..
За колко време светва лампата за подгрев при отрицателни температури и студен мотор?
При мен често светва за 2-3 секунди, но аз изчаквам още поне толкова, а когато е много студено подгрявам и втори път.
Бавноподгряващи свещи?!?! За твоя мотор ли са изобщо???
-
- Автомобил:
- Двигател:
свещите са Champion CH160 пo autodata и по каталог такива си излизат за моя мотор..
иначе при отрицателни температури и студен мотор лампата светва за около 6-7 секунди както си свети по принцип..
вентинио - не ми се засилват лампите за маслото и акумулатора,светят си нормално..
а аз му намерих цаката след като изгасне лампата на подгрева броя до 5 и паля и няма проблем с прекъсването..
smeagol не знам дали съм прав,но мисля,че няма файда да се подгрява 2 пъти понеже вчера като проверявах свещите бях свалил дюзите и като подгея един път хубаво и после като върна контакта свещите от огън червени гаснат за секунда и като дам да подгрея пак пак подгряват наново и няма смисъл от цялата работа..
ПС да ви се похваля вчера докато бяха свалени дюзите измерихме и компресията на стария котурник и на всички цилиндри ми изкара 28 компресия което за старата барака си е перфектно за неините 17години
иначе при отрицателни температури и студен мотор лампата светва за около 6-7 секунди както си свети по принцип..
вентинио - не ми се засилват лампите за маслото и акумулатора,светят си нормално..
а аз му намерих цаката след като изгасне лампата на подгрева броя до 5 и паля и няма проблем с прекъсването..
smeagol не знам дали съм прав,но мисля,че няма файда да се подгрява 2 пъти понеже вчера като проверявах свещите бях свалил дюзите и като подгея един път хубаво и после като върна контакта свещите от огън червени гаснат за секунда и като дам да подгрея пак пак подгряват наново и няма смисъл от цялата работа..
ПС да ви се похваля вчера докато бяха свалени дюзите измерихме и компресията на стария котурник и на всички цилиндри ми изкара 28 компресия което за старата барака си е перфектно за неините 17години

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Един съвет : не си сменяй свещите излишно (ако са здрави) с искри , светкавици и тям подобни
...

-
- Автомобил:
- Двигател:
не свещите са чисто нови на 1 месец има няма и на 1500км и си работят само трябва да се изчака повече след като изгасне лампата за подгрева
Върни се в “Дизелови агрегати”