Blow off
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Blow off
http://www.youtube.com/watch?v=0wc0XinD ... re=related ето още едно клип4е с звука които аз искам 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Приятелю,общо взето аз и колегите гледаме да вадим въртящ момент-без гюрлотия,ама ти май искаш само гюрлотия==жениш се слагаш я на предната седалка до теб-,така ще ти съска че в колата няма да искаш да се качваш....Изчакай да се включи колега запознат с темата и да я разнищим==няма нужда излишно да разводняваме темата...Поздрави 

-
- Автомобил:
- Двигател:
ахах добре колега ще из4акам
поздрави

поздрави

- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
RS-MAD написа:Колеги , ефект няма да има , само ще чувате разтоварването на налягането м/у турбото и колектора , разликате м/у бензин и дизел е че няма дросел , от там няма кои да направи вакуум в колектора който от своя странна да отвори блоуоффа , затова за дизел се продават заедно с клапан които се вързва към вакуума , и при различните производители се управляват по различен начин ...
Другото за което се сещам че всеки път ще испускате въздух който вече е премерен от дебитомера , от там м/у всяка смяна на предавка би следвало да има моментно обогатяване ...
Може да прочетете тази тема viewtopic.php?f=24&t=81643&hilit=%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB+%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D1%83+%D0%BE%D1%84
Даже тази е по-интересна viewtopic.php?f=24&t=127238&hilit=+%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB+%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D1%83+%D0%BE%D1%84
-
- Автомобил:
- Двигател:
виж сега колега...няма смисъл "знаещите"във форума да се включват.по-добре вземи попрочети малко и ще разбереш сам.blow off е вид разтоварващ клапан както уест гейт както и променливата геометрия и т.н.т.всяка турбина се развърта и създава определено налягане сгъстен въздух който вкарва в двг-то но.....когато това налягане стане прекалено голямо тогава някой тряяя го намали.при почти всички съвременни дизелови агрегати това го върши променлива геометрия а при бензиновите-блоу офф и мисля че и нещо по-съвременно измислиха в последно време
двете горива--бензин-дизел са с мнооого различни характеристики.едното гори по един начин другото по друг.разбираш ли сега що на бенза слагат блоу офф а на дизела.......другото.лично аз не разбирам но се досещам
и не знам що всички търсите някакъв "звук"-хората се кефят и търсят безшумни коли че да не им бучи а ти.....както каза един колега вземи си жена и край с тишината а ако има и дете..........блоу оффа нема се чуййй

-
- Автомобил:
- Двигател:
е да пове4ето искат тишина но пък така не е интерестно
мен си ме вле4е и искам да си го направя
а между другото про4етох и двете теми но пак ненамирам отговор 

SACHO7803 написа:виж сега колега...няма смисъл "знаещите"във форума да се включват.по-добре вземи попрочети малко и ще разбереш сам.blow off е вид разтоварващ клапан както уест гейт както и променливата геометрия и т.н.т.всяка турбина се развърта и създава определено налягане сгъстен въздух който вкарва в двг-то но.....когато това налягане стане прекалено голямо тогава някой тряяя го намали.при почти всички съвременни дизелови агрегати това го върши променлива геометрия а при бензиновите-блоу офф и мисля че и нещо по-съвременно измислиха в последно времедвете горива--бензин-дизел са с мнооого различни характеристики.едното гори по един начин другото по друг.разбираш ли сега що на бенза слагат блоу офф а на дизела.......другото.лично аз не разбирам но се досещам
и не знам що всички търсите някакъв "звук"-хората се кефят и търсят безшумни коли че да не им бучи а ти.....както каза един колега вземи си жена и край с тишината а ако има и дете..........блоу оффа нема се чуййй
![]()
![]()
![]()
Колега не се обиждай но това което каза няма грам истина

На бензинките има дроселова клапа и като се върне газта се затваря и ако няма каде да отиде нагнетения въздух познай каде се връща... и това съсипва турбината.
Iliqn4o0o и аз съм любопитен как може да се направи

-
- Автомобил:
- Двигател:
Още един за групата
еми ще 4акаме докато се включи някой по компетентен 

- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
тази тема е достойна за Господари на Ефира