питане за голф3 1Z 1.9tdi , шум при първо палене

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
poliboy
Автомобил: VW Lupo
Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
Контакти:

Re: питане за голф3 1Z 1.9tdi , шум при първо палене

Мнениеот poliboy » Пон 30 май 2011 16:48

И аз имам същия проблем при палене на моето Лупо и той не се появява при всяко палене т.е. когато е топла колата не го прави всеки път но когато е студена почти всеки път.
Сложно ли е разглабянето на въпрсната джаджа или не иска 2 висши?

Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bigmiro » Вто 31 май 2011 9:16

Нищо общо с двете висши, лесно е, но "малко" ще се изцапаш!
Разглабяш, почистваш всичко, подменяш 2-3 втулки, подменяш четките, почистваш колектора от нагар и после каналите му, слагаш гресчица на триещите части, сглабяш, завърташ без да си го монтирал да се увериш, че всичко е ОК и монтираш на колата.3-4 часа работа с разтъкаването до магазина за авточасти, че докато не покажеш демонтираните части и мериш на място, да се увериш че са същите, не вземай.

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Съб 04 фев 2012 10:33

Kung_Fu_Panda написа:привет на всички

имам някакъв странен шум при първо палене,
когато завъртя ключа и колата запали, се чува едно дращене което трае около секунда след като върна ключа, звука много прилича на този звук, който издава колата когато не върнеш ключа ами го държиш на стартер, с тази разлика че аз го връщам

много обичам всичко да ми е 6 по колата, и освен че дразни може и да е вредно, много се надявам някой да знае за какъв проблем става въпрос

поздрави

При мен се получи абсолютно същото нещо от вчера само при първо палене го прави демек, когато колата е студена. Има ли вариант като паля да се пр...е нещо така като въртя?

а на другият ден едвам запали :| а някой може ли да ми каже колко горе долу излиза ремонта на такова нещо

Върни се в “Дизелови агрегати”