относно съединител тди

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Re: относно съединител тди

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пет 12 мар 2010 11:06

товя няма кой да го знае, но предполагам, че на всички на които им тресе са с разбити :Mr Green Fun

абе маховик, те носачите не си правят, какво остава за маховик, вчера една жена с ауди като тръгна предната и гума се премести с 5см напред и си остана там, карат, треска праска, не им прави впечатление, носача и се държи на шамански ритуали
някой за маховик ще се трогне, кара се до откат

аз искам да попитам ифидик, с тея демпферни маховици голямо мазало настана, има ли накаъде информация кои мотори са със и кои без, щото е голяма дилемата, то и AHU е без променлива геометрия пък е с демпфер, някаква зависимост има ли, също така някой пипал ли е всички тия мотори или на изуст се говори всичко, тоя е със ония е без :talk:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 12 мар 2010 12:21

няма мазало.от голф4 тди единствено АГР е без демпферен маховик.

опитвам се да не говоря на изус

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пет 12 мар 2010 13:29

Аз знам, че AHU е с демпфер на Пасат например. Аз имам Поло вариант AHU и повечето мнения са, че е с обикновен, но знае ли човек...

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 15 мар 2010 21:49

момчета , а SDI моторите с демпферен маховик ли са? Става дума за поло'97 мотора АЕУ ... впрочем нищо не мога да нямеря за този двигател ,освен че е сди .

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 15 мар 2010 22:19

sam_boha написа:момчета , а SDI моторите с демпферен маховик ли са? Става дума за поло'97 мотора АЕУ ... впрочем нищо не мога да нямеря за този двигател ,освен че е сди .

обикновен е

mese
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mese » Пон 10 окт 2011 16:54

колеги форума е за решения на проблеми ,а не за разтягане на локуми от дървени философи.решението на проблема с денферния маховик е следния: сваляте кутията взимате комплекта маховик,феродов,притискател отивате в добра автоморга и си купувате обикновен комплект като гледате височината и зъбите на маховика да са същите .може да има разлика в шлиците на феродовия но в магазините за авточасти ще намерите феродов със нужните шлици.аз карам алхамбра 1.9 тди 110 коня с денферен маховик.смених го с обикновен съединител от голф 3 тди феродовия диск е от мерцедес мб.равносметката е коплекта от моргата 120лева,феродовия нов 68лв,труд 120лв.и нямам никакви проблеми .който има 1800лв за денферен комплект да ги дава аз не съм от тия. :banana

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 10 окт 2011 21:37

Темата е от ланшния сняг, но колегата е решил да разрови раните на ТДИ притежателите :Mr Green Fun
Да, може да се сложи твърд маховик, но има мнения, че после ще хвърлиш кутията. Теоретично щом има двумасов маховик, значи има смисъл от него.

П.П. Имаше някъде една схема с трептенията/вибрациите/ в скоростната кутия с и без демпфер...

Потребителски аватар
al_van
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_van » Вто 11 окт 2011 23:27

как ги чупите тези кътии не ми е ясно като сложиш обикновен маховик феродовият диск е друг само че сменяки маховика може да не стане стартера а пак вече продават и заменки на демферните маховици купуваш си комплект и си решаваш проблема

Върни се в “Дизелови агрегати”