Ново по темата!
Както някои колеги написаха по-горе, Голфа не запали и с новите свещи. Купих същите свещи каквито бяха старите (Беру - 27лв. бройката), поне вече със сигурност не е от свещите.
Изглежда до сега съм палил само с една здрава потгревна свещ и бая се беше спекла със "лулата" - имаще разтовепена пластмаса от лулата по свеща, както и да е сменени са.
В момента колата е в сервиз и се търси проблема, аз си чакам търпеливо да ми звъннат и да ми кажата дали са открили проблема.
До колкото разбрах ще търсят разбутана центровка или нещо около коляновия вал, което да се е откачило и да върти другите механизми.
Не съм техническа личност и не помня термините които се използват, когато ми обясняват.
Ще пиша тук, когато има нещо ново.

Голф 4 ТДИ ALH не пали - свещи? - Решено
Re: Голф 4 ТДИ ALH не пали - свещи?!?!?
Колеги, проблема е решен.
Ще се опитам да обясня решението както аз го разбрах, но не съм техническа личност и се извинявам за грешките в обяснението.
Запушила се е някаква клапа, през която влиза и/или излиза въздух, така се е получил вакуум и двигателя почти запалва в първия момент, но явно не му е достигал или по-точно е нямало никакъв въздух и е нямало как да запали.
Служителите в сервиза са почистили тази клапа, тръбички и са сменили един маркуч (вакуумен май), както по-горе писах вече съм и с чисто нови свещи Беру.
Сега Голфа пали от четвърт и върви сякаш по добре.
Това е. Дано тази тема послужи за други колеги изпаднали в моето положение.
Ще се опитам да обясня решението както аз го разбрах, но не съм техническа личност и се извинявам за грешките в обяснението.
Запушила се е някаква клапа, през която влиза и/или излиза въздух, така се е получил вакуум и двигателя почти запалва в първия момент, но явно не му е достигал или по-точно е нямало никакъв въздух и е нямало как да запали.
Служителите в сервиза са почистили тази клапа, тръбички и са сменили един маркуч (вакуумен май), както по-горе писах вече съм и с чисто нови свещи Беру.
Сега Голфа пали от четвърт и върви сякаш по добре.
Това е. Дано тази тема послужи за други колеги изпаднали в моето положение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 ТДИ ALH не пали - свещи?!?!? - РЕШЕНО
Браво колега радвам се 4е си си оправил колицата.
Върни се в “Дизелови агрегати”