VW PASSAT 1.9 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
кико пап
Автомобил:
Двигател:

Re: VW PASSAT 1.9 TDI

Мнениеот кико пап » Пон 15 мар 2010 18:26

това са реални стойности обадисе за да те пратя при читав майстор да ти обясни защо така става :beer

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Вто 16 мар 2010 20:32

Разхода замерва на 2 - места на едното има една 0 пресе4ена с наклонена черта а на другия разход я няма кой какво значи ?

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Пет 19 мар 2010 12:01

smash22 написа:Разхода замерва на 2 - места на едното има една 0 пресе4ена с наклонена черта а на другия разход я няма кой какво значи ?

Колега, ама ти насериозно ли задаваш всичките тези абсурдни въпроси?
Единият разход ти е моментен- като настъпиш педала е нормално да стига и до 40/100. Като пуснеш педала става 0/100. Другия разход ти е среден- от момента на потеглянето започва да го осреднява през даден интервал от време. Ако караш 2 километра в града, загасиш колата и я оставиш повече от 2 часа нормално е да ти харчи винаги средно по 15 на сто. За да ти осредни стойността правилно според мен трябва да си навъртял поне 50 км. от нулирането. С кратко натискане на ресета преминаваш в графа 2- там се ресетва не след 2 часа престой, а когато ти пожелаеш или след 99.59 часа работа и 9999 км.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Пет 19 мар 2010 14:46

Аз сменях всички ремъци, плюс всички ролки и обтегачи, водна помпа, допълнително горивен филтър и температурен датчик и ми излезе някъде 1100 лв при Ventoman ( можеш да го намериш във форума ) Сложихме читави части и излезе по-скъпичко. Но аз съм много доволен, колата си заспа, центровката беше идеална и го препоръчвам като майстор. При теб може и да е по-евтино малко, зависи от мотора.
Има оферти и за 700 лв смяна на ангренажен, но не е ясно въобще какви части ще ти сложат и след това, ако ти "роди" мотора, ще трябва да го хвърляш. Ремъкът се сменя веднъж на 4/5 години, купи си хубави части, да ти е мирна главата и да си го настъпваш без да се притесняваш.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Пет 19 мар 2010 15:00

Колега, този мотор в комбинация с аеродинамичната форма на В5 е уникално икономичен.Ако караш с една постоянна скорост от 85 км/ч, нищо чудно да ти дава и такъв разход.Правил съм експеримент с моя Пасат, които е същия като твоя, едно 100км подържах скорост около 100км/ч и ми даде разход 3,7л.Ако обаче натовариш хаивана с 5 човека + багаж, картината рязко се променя и може да стигне над 5,5/100.И послушаи колегите, сложи си читав ремък и ролки, там няма място за компромиси, щото иначе си е.м.

Върни се в “Дизелови агрегати”