nasko1978 написа:Възможно е от задръстени колектори и турбо да се прецака клапан N75 и самия актуатор.А може и първо да се е прецакал Н75 и от там да почнат проблемите.Но това "майсторите" трябва да го разберат много бързо,а те явно не знаят!!!

А иначе като извадиш маркуча от Н75 ,който отива към турбото на запалена кола,трябва да има вакум- да смуче.По принцип е най-добре да правиш диагностика в движение иначе рискуваш да сменяваш части без нужда!
Първата диагностика която ми правиха беше в движение и ми казаха, че турбото си е добре и ми трябва само да се смени дебитомера защото той не е работел добре !
След това реших да отида до друг майстор - той без да закача колата на комп ми каза,че турбото ми е запушено, че е спряло на средно положение - качиха колата на канал и един слезна в канала а дригият нещо пипаше и така разбраха че е турбото без да и правят диагностика...
А пък другият майстор който прави диагностика компа показа, че дебитомера е развален, вече незная какво да правя ...
Утре се разбрасхме с стария майстор да пробваме от някаква друга 4ка дебиотомер и да видим дали е от него !
Но редполагам, че след като диагностиката показва, че турбото си е нормално не мисля, че му има нещо !
Вие как мислите ?
А новият майстор ми каза, че турбото не работели а пък свири каква е тая работа не мога да разбера - възможно ли е това ?