тресе двигателя 1,9 tdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
IvchTDI
Автомобил:
Двигател:

Re: тресе двигателя 1,9 tdi

Мнениеот IvchTDI » Вто 20 апр 2010 12:35

И да е разбит демферния маховик колата не тресе толкова много.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 20 апр 2010 12:53

Абсолютно е прав колегата.Тресе най-вече от недобре регулирана помпа-дюза, недобре работеща дюза и недобра синхронизация на валовете.

vippp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vippp » Вто 20 апр 2010 14:50

Регулирането на дюзите при помпа-дюза се прави на студен двигател и най-долното положение на кобилицата се определя с микрометър
Кобилицата се поставя на гърбица и се разхлабя контра-гайката. Винта се навива до упор (крайно натиснато полужение на помпата на дюзата) и след това винта се връща 180градуса и контра гайката се стяга. Така за всеки цилиндър
Прикачени файлове
cam3.jpg

vippp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vippp » Вто 20 апр 2010 15:02

Ако и след регулирането на съответната дюза все още дава отклонение на 13 канал тогава вече сваляш самата дюза и сменяш опръстените.

Последна промяна от vippp на Сря 24 авг 2011 12:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xenonic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenonic » Вто 20 апр 2010 15:25

kiki1 написа:Абсолютно е прав колегата.Тресе най-вече от недобре регулирана помпа-дюза, недобре работеща дюза и недобра синхронизация на валовете.

Това може да са били проблемите на твоя автомобил,което НЕ значи че и при колегата е така...

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 20 апр 2010 16:53

Пич ,покрай моя проблем с вибраций съм обиколил няколко топ сервиза и преди да сменя маховика по препоръка пак на Вентомана ми показаха Ауди А4 ПД с почти тотално разбит маховик и проблема му беше,че скоростите издаваха лек звънтящ звук при ръчка от 1700 до към 2200 об.,а колата на празен ход нямаше вибрация (говоря за ПД мотор) :wink: При Голфа се чува стържещ звук когато гасиш мотора(и това съм го видял преди да му сменят маховика) Пак ви казвам не бързайте с маховиците преди да са прегледали центровки и дюзи,но хора ,които са в час с тези мотори :roll:

Потребителски аватар
xenonic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xenonic » Вто 20 апр 2010 17:31

ivan88 написа:...относно демфера беше заминал...

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Вто 20 апр 2010 18:18

Беше ,ама тресенето продължава с пълна сила :!: .. и това го пиша за колеги ,които имат подобни вибраций да не бързат с демпфера.. :deal,а пък ти ако искаш си го сменявай всяка година :wink: ,защото ако е бил в начален стадий може да изкара и 50000км :roll:

ivan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan88 » Вто 20 апр 2010 22:20

здравеите колеги значи демфера беше разбит сменен е с нов и тресенето пак го има,от сервиза юве ми казаха че е дюза валката ми каза че дава малки отклонения но проблема не е в нея днеска я сменихме с валката но тресенето пак си останa направи регулаж на дюзите ,центровка и пак тресе.

ivan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan88 » Вто 20 апр 2010 22:42

колеги знаачи смених дебитомера,егр клапата,температурния датчик,съединител комплект и демфер,сменихме и дюзата със същия номер от еднакъв като моя двигател сменихме и ремонтният комплект,валката направи регулаж на ангренажа,на дюзите,синхронизацията на валовете,дюзата дава малко по добри стоиности но колата пак си тресе.

ivan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan88 » Вто 20 апр 2010 22:46

колеги остана да сменя турбото че са му малко изядени перките и искам да кажа че валката е много точен и се бориме с проблема и ще пиша ако има изход за него.

Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Вто 20 апр 2010 23:39

Кики и от маховик се тресе да ти кажа, ела да ти покажа на моя ARL като го чуеш да изхлопа как притрисва. Скоро ще съм със закс перформанс с едномасов и съм сто процента сигурен че това ще изчезне.
Та реглажа на дюзите го направих още преди да пишете тук. Ангренажа не беше на ред, бяха отпуснали амортисьора до край, сега си е на 4+-1мм. Синхронозацията на валовете е на 0 градуса защото така се държи най-добре. Пробвахмея до -4.4 и до +4.4 и е много по-зле. При кики в момента е на -2.2 по този начен са му вдигнали милиграмите, вдигнали са му и оборотите и не тресе, ама тук теорията не се потвърждава. Практиката показа че при голфа на Ванката на -2.2 не можем да удържим двигателя. На -4.4 постигам 5mg но пак тресе. При 945об. Вибрацията намалява но не изчезва, но ако в този момент натиснем съединителя всичко е шест.

Най-добър успех постигам и на сто процента прикриваме проблема като при загрял и вибриращ двигател излъжа , датчика на атифриза че температурата е до 20градиса а на горивото е до 50градуса . Колата даботи на 4.5mg и нама никакви вибрации, дори и с кофтито дюза. Но ако постигна същите милиграми чрез колелото на разпределителния вибрира още повече. На 0градуса работи на 3.6-3.8mg.

Ако има някой да сф изказва тук е момента. Не съм магьосник, не съм и най добрия, искам само Ванката да си реши проблема на колата която наистина много сия обича. Като се има в предвид кошко години си я кара с този проблем.

И за дуго съм се сетил. Вибрацията е същата като при 110'ките които тресът точно преди да спрат. Брезел ги лекува с чипа. Утре ще се консултирам и с него за по-различна карта на горивото при едни и същи температури. Може от тук някаде да изкочи заека......

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 21 апр 2010 1:08

тресенето в никакъв слу4аи не е от турбото;какво е налягането на горивото :idea:

ivan88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan88 » Сря 21 апр 2010 6:18

колеги искам да изразя своята благодарност на Валката и му благодаря за вниманието което ми обърна и че едва ли ще има някои като него да се занимава толкова с колата ,тои е наистина един от добрите маистори в България идано да има повече като него съвестни и коректни маистори.
Моля темата да бъде заключена.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 21 апр 2010 7:44

При мен не е -2,2 ,а е -1,6 синхронизацията и в момента спи мотора,а оборотите аз исках да са леко вдигнати(защото така е най-балансиран мотора),но дори и да не са няма и помен от предишните вибрации :wink: А на колегата щом друго не му влияе,пробвайте с друг софт. ,че 2,0тди го имат този проблем :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”