Висок разход на 1.6 TDI Passat B3

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Висок разход на 1.6 TDI Passat B3

Мнениеот buller » Чет 22 апр 2010 20:31

:oops: Не погледнах заглавието.
Значи със сигурност не е ТДИ :lol:

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Чет 22 апр 2010 22:06

Мен разхода ме устройва-За София Подуене-Медицинска академия и обратно сутрин,обяд и късно вечер всеки работен ден,а моята е и комби мисля ,че е добре.На дълго/около1400км./рекорда ми е 5,6 разход,а антирекорда 6,7.
Друг е въпроса има ли смисъл вече от дизел при тези цени на нафтата!
Моят е 1,6 ТД+И 1990г.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 24 апр 2010 16:08

Автора на темата се умълча нещо mhihi :wink:
Като знам как върви на Голф - 80 к.с турбодизел
няма да се учудя както каза един колега по-горе в темата - да е сменяно нещо /разпръсквачи или турбо/ и пипано по помпата - за да върви че да ти харесва чак - тогава няма начин да не харчи - не може онова до края и душата в рая mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Съб 24 апр 2010 17:02

Аз карам SB-мотор.При мен разхода е 7,5-7,7 градско.Мисля че е много,но до сега не съм намерил начин да сваля разхода.Извън града е различно до 6,5 съм стигал.

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Съб 24 апр 2010 17:06

Явно JR и SB имат голяма разлика във горенето, а разликата е 7 коня, че и SB е с кулер, което пък би трябвало да дава по-малък разход на теория.

Passatcool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passatcool » Вто 27 апр 2010 9:49

Автора на темата не се е умълчал НЕЩО !Аз понеже не съм запознат много с тези пасати,затова питам.А аз как да разбера какъв ми е мотора.Може и да е пипано нещо.Аз незнам,немога да кажа.Ако е пипано -то ще да е пипано в Германия,защото аз си я докарах.Но наистина колата върви много.Не че я хваля,но бягах скоро едно Пежо 306 , 1.8 моно 100 коня.Може би затова си ми лапа множко,незная.Но София-Сандански + малко градско там-400 км. си ми отиде почти половината резервоар,което си е бая много.
Абе незнам за разхода ,ама колегите нещо ме наплашиха много че този двигател често пуквал главата и ....незнам .

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Вто 27 апр 2010 13:38

Еее то всеки дизел пука глава, ако не го експлоатираш правилно.

Passatcool
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Passatcool » Вто 27 апр 2010 18:04

Аз определено имам доста опит по случая с Лагуна 2.2 Д . Точно 3-пъти . Но много се съмнявам че е от правилната експлоатация брат

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 27 апр 2010 19:19

Е как стана така че не си запознат с тези Пасати - а твърдиш с назидателен тон че е TDI mhihi
Както и да е - не са склонни към пукане на глави - поне аз не успях за 7 години каране - а си карам душманската общо взето :banghead:
През три години промиваш охладителната система и сменяш антифриза
ако имаш спадане на нивото си следиш за сълзене или течове - или най-малкия дявол - капачката на разширителния съд - - - водна помпа и термостат ако са ти читави - нямаш повод за тревоги :да:

vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Мнениеот vocil » Пон 03 май 2010 21:13

Какви глави,при мен за година и два месеца и около 40х по двигателя/освен консумативи и първоначално обслужване/ съм сменил само свещи/много ш-но място/ и гарнитура на генерацията.
Пресен разход:извънградско-1940км-109литра.

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Пет 11 фев 2011 2:26

веселин написа:
Passatcool написа:Към колегата Smeagol само за справка - ТОВА Е TDI да сме наясно

Въобще не е TDI - да си наясно
http://members.chello.nl/y.timmer1/engi ... ations.htm
Или си RA или SB :да:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Turbocharg ... _Injection
Ето тук пише какво е TDI :deal

Не съм много сигурен,че TDI означава turbocharged direct injection,защото Голф 3 TDI 90кс. да речем не е с директно впръскване,а си е с предкамерно..
Според мен TDI си е просто запазена абревиатура за дизеловите мотори на VW.
Не съм сигурен де,но така предполагам..

А по темата-и моя пасат с RA мотор дава толкова разход,според мен нормален за този мотор.Върви доста прилично за слабата компресия която имам,изминатия пробег и тн..Извънградско още не съм го опънал да видя на колко ще падне,но под 6-6.5 не го виждам..при скорост 100-120.

ivo1_r
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo1_r » Пет 11 фев 2011 23:13

sa6i4 написа:
веселин написа:
Passatcool написа:Към колегата Smeagol само за справка - ТОВА Е TDI да сме наясно

Въобще не е TDI - да си наясно
http://members.chello.nl/y.timmer1/engi ... ations.htm
Или си RA или SB :да:
http://bg.wikipedia.org/wiki/Turbocharg ... _Injection
Ето тук пише какво е TDI :deal

Не съм много сигурен,че TDI означава turbocharged direct injection,защото Голф 3 TDI 90кс. да речем не е с директно впръскване,а си е с предкамерно..
Според мен TDI си е просто запазена абревиатура за дизеловите мотори на VW.
Не съм сигурен де,но така предполагам..

А по темата-и моя пасат с RA мотор дава толкова разход,според мен нормален за този мотор.Върви доста прилично за слабата компресия която имам,изминатия пробег ис тн..Извънградско още не съм го опънал да видя на колко ще падне,но под 6-6.5 не го виждам..при скорост 100-120.

кое тди не с директно впръскване 4е не ми стана ясно вси4ки тди-та с едц са с директно впръскване

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 фев 2011 23:53

vocil написа:Друг е въпроса има ли смисъл вече от дизел при тези цени на нафтата!

има нещо вярно в тези думи.

Към автора. Резервоара не го гледай. И аз съм засичал така моя резервоар, но това нее правилен начин за засичане на разход, защото: когато стрелката е в горната половина стрелката пада много по-бавно, от колкото ако е в долната. или иначе казано ако при изгорени в гораната половина 5литра падне с 3мм, то за същите 5 литра изгорени в доланата половина ще падне с 4-6мм. За това така не трябва да засичаш.
Ако този разход 5,6 си го засякъл, както трябва мисля е добре, ако е смесен разход. 1940км, това не може да е само извънградско. Мисля, че разхода е добър.
sa6i4 написа:Не съм много сигурен,че TDI означава turbocharged direct injection

Баш това си означава.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 12 фев 2011 0:02

velinsl написа:
vocil написа:Друг е въпроса има ли смисъл вече от дизел при тези цени на нафтата!

има нещо вярно в тези думи.

Към автора. Резервоара не го гледай. И аз съм засичал така моя резервоар, но това нее правилен начин за засичане на разход, защото: когато стрелката е в горната половина стрелката пада много по-бавно, от колкото ако е в долната. или иначе казано ако при изгорени в гораната половина 5литра падне с 3мм, то за същите 5 литра изгорени в доланата половина ще падне с 4-6мм. За това така не трябва да засичаш.
Ако този разход 5,6 си го засякъл, както трябва мисля е добре, ако е смесен разход. 1940км, това не може да е само извънградско. Мисля, че разхода е добър.
sa6i4 написа:Не съм много сигурен,че TDI означава turbocharged direct injection

Баш това си означава.

Колега защо да не може да е само извънградско? ако е карал със 120-140 си е доста нормален разхода

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 12 фев 2011 15:13

red.devilll написа:Колега защо да не може да е само извънградско? ако е карал със 120-140 си е доста нормален разхода

1940км в малка България това е страшно голямо разстояние Бургас-София близо 5 пъти. Най-далечните точки, които могат да се видят по таблиците бяха на разстояние около 515км.

Върни се в “Дизелови агрегати”