Температурата откача AHF
Re: Температурата откача AHF
Всички са така
. Няма място за притеснение, реално мотора не работи на 90 градуса.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, явно тоя датчик си прави мизерийки често (и аз имам проблем с "играта" на стрелката), доста има писано за него. Но никъде не срещнах, ровейки по форума, накъде подава сигнала тоя мизерник - само към уреда на таблото, или и другаде, т.е. влияе ли по някакъв начин на работата на ДВГ, например да не би да го лъже че е студен или нещо друго. Аз дори мерих температура на антифриза с живачен термометър - показваше около 80 градуса, при положение, че стрелката показваше студен двигател.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
За ноя двигател AHU датчика има два елемента вътре единия за уреда на стрелката а другия за компа и според зависи кой се е прецакал проблема е различен.Разбирай така-ако компа усети че температурата не е наред почват да играят оборотите но ако не усети а просто стрелката се мърда на таблото не е проблем за колата а само за теб.
-
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:За ноя двигател AHU датчика има два елемента вътре единия за уреда на стрелката а другия за компа и според зависи кой се е прецакал проблема е различен.Разбирай така-ако компа усети че температурата не е наред почват да играят оборотите но ако не усети а просто стрелката се мърда на таблото не е проблем за колата а само за теб.

Върни се в “Дизелови агрегати”