Температурата откача AHF

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Температурата откача AHF

Мнениеот morfei1 » Пет 14 май 2010 12:14

Всички са така :). Няма място за притеснение, реално мотора не работи на 90 градуса.

angelo19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angelo19 » Вто 18 май 2010 20:21

Колеги, явно тоя датчик си прави мизерийки често (и аз имам проблем с "играта" на стрелката), доста има писано за него. Но никъде не срещнах, ровейки по форума, накъде подава сигнала тоя мизерник - само към уреда на таблото, или и другаде, т.е. влияе ли по някакъв начин на работата на ДВГ, например да не би да го лъже че е студен или нещо друго. Аз дори мерих температура на антифриза с живачен термометър - показваше около 80 градуса, при положение, че стрелката показваше студен двигател.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 19 май 2010 1:56

За ноя двигател AHU датчика има два елемента вътре единия за уреда на стрелката а другия за компа и според зависи кой се е прецакал проблема е различен.Разбирай така-ако компа усети че температурата не е наред почват да играят оборотите но ако не усети а просто стрелката се мърда на таблото не е проблем за колата а само за теб.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 19 май 2010 12:40

fox_vt написа:За ноя двигател AHU датчика има два елемента вътре единия за уреда на стрелката а другия за компа и според зависи кой се е прецакал проблема е различен.Разбирай така-ако компа усети че температурата не е наред почват да играят оборотите но ако не усети а просто стрелката се мърда на таблото не е проблем за колата а само за теб.

:да: -много точно обяснение!

Върни се в “Дизелови агрегати”