Придърпване на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
netizen
VW експерт
VW експерт
Автомобил: ID7 Pro Tourer
Двигател: APP550
Контакти:

Re: Придърпване на 1Z

Мнениеот netizen » Пет 21 май 2010 13:43

Абсолютно същите симптоми имах на Vento-то (1.9TDI 1Z) когато му бях затапил и разкачил EGR. Закачих вакуума, махнах пластината и колата си заспа... ако може това да помогне като информация ...

Потребителски аватар
niki_68
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_68 » Пет 21 май 2010 15:54

Здравей колега и аз го имах същия проблем от помпата е аз ходих при ifidik и тои отвори помпата чисти отпоява запоява и какво и прави не знам но сега е оган на 5 та с 50 варви без да предърпва

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Пет 21 май 2010 23:48

Вече трета година си житкам с спойка от тинол.

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Съб 22 май 2010 8:52

mi6un4o написа:Вероятната причина е ГНП.Или по точно блока за управление. Намира се върху корпуса на помпата.Може да се демонтира от там ,но е необходим специален ключ (без свалянето на помпата).Вътре има един магнитопровод, върху който се полепват малки стружки отделили се при работата на ГНП-то.Качественно почистване съм постигал само при пълна разглобка на това блокче, но за това е необходимо да се прережат захранващите шини.След почистването е необходима точкова заварка(със запояване не става)-това е една от трудностите на почистването!При частична разглобка се почиства с тънка и силна водна струя след, което се обдухва добре с компресор,но не винаги се получава качественно премахване на стружките!За манипулацията е необходима добра тех. подготовка(не е за начинаещи)!Дано съм Ви помогнал.

100% вярно решение на проблема :beer
съжалявам за коментарът си това не е 100% решение на проблема.тази процедура я направих и не ми се промениха нещата.дано не съм заблудил някого

Върни се в “Дизелови агрегати”