Придърпване на 1Z
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: ID7 Pro Tourer
- Двигател: APP550
- Контакти:
Re: Придърпване на 1Z
Абсолютно същите симптоми имах на Vento-то (1.9TDI 1Z) когато му бях затапил и разкачил EGR. Закачих вакуума, махнах пластината и колата си заспа... ако може това да помогне като информация ...
- niki_68
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега и аз го имах същия проблем от помпата е аз ходих при ifidik и тои отвори помпата чисти отпоява запоява и какво и прави не знам но сега е оган на 5 та с 50 варви без да предърпва
- bay mip
- Автомобил:
- Двигател:
Вече трета година си житкам с спойка от тинол.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
mi6un4o написа:Вероятната причина е ГНП.Или по точно блока за управление. Намира се върху корпуса на помпата.Може да се демонтира от там ,но е необходим специален ключ (без свалянето на помпата).Вътре има един магнитопровод, върху който се полепват малки стружки отделили се при работата на ГНП-то.Качественно почистване съм постигал само при пълна разглобка на това блокче, но за това е необходимо да се прережат захранващите шини.След почистването е необходима точкова заварка(със запояване не става)-това е една от трудностите на почистването!При частична разглобка се почиства с тънка и силна водна струя след, което се обдухва добре с компресор,но не винаги се получава качественно премахване на стружките!За манипулацията е необходима добра тех. подготовка(не е за начинаещи)!Дано съм Ви помогнал.
100% вярно решение на проблема

съжалявам за коментарът си това не е 100% решение на проблема.тази процедура я направих и не ми се промениха нещата.дано не съм заблудил някого
Върни се в “Дизелови агрегати”