Golf 3 как да го "пипна" малко?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Golf 3 как да го "пипна" малко?

Мнениеот fox_vt » Съб 05 юни 2010 21:24

H2O написа:Стига с това "ИЗЛИТАНЕ" с 1Z мотор бре.Напълно нормален двигател си е! 90к.с.ако сложиш чип 10-20.Че те 70-80 процента от колите са по толкоз.Не заблуждавате човека,че ще "литне"!Другото,че докато полети ще скапе мотора!За разхода на гориво при "летенето" няма да коментирам.Това ще му е най малкия проблем.Така ,че не прави нищо и ще си доволен.Нито парите,нито ефекта оправдават интервенцията.Че и чак мотор да купува...Само да се прочетете отстрани.То на чужд груб и сто тояги са малко.Карай так,ако не ти хареса вървежа,взимай бензин над 140к.с. и тогава си ти!Всичко друго е махленска история...

абе нормален двигател но мога да ти кажа че разликата е доста осезаема след чипосване и то само чип без дюзи помпи и такива работи.Доколкото разбрах човека не иска състезателна кола а повече мощност още повече че ще слага клима,то иначе тряя само на място да го пуска mhihi

Потребителски аватар
JaDaWiN
Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]

Мнениеот JaDaWiN » Съб 05 юни 2010 22:13

Колега, на еднакви години сме, разбирам те. Моят съвет е да си го оставиш дизелчето да си трака и това е. Ако не рейсърстваш насам натам нямаш нужда от повече. Ако имаш пари можеш да вземеш едно окачване - да си легне на земята (ако разбира се не искаш да я качваш по тротоари и др.). С окачване дори и със всичко друго сток ГолфО ще изглежда добре. Затъмняваш и задните джамци, слагаш добро аудио - плейър, колони, тубичка и си номер 1. :drunk

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Съб 05 юни 2010 22:56

Колега, не искам да имам силна музика в колата и да вдигам квартала - малко по-комплексарско ми идва. Аз тая кола искам да я карам за кеф, да изглежда добре и да върви поне малко. Разубедих се да слагам климатик на тоя двигател, защото както каза колегата по-горе, най-вероятно ще го пускам като спра. За сега остават фарчетата, бронята, CD/mp3, интеркулър и махане на катализатора.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 06 юни 2010 10:28

Както колега dizel_fen ти каза тия 1500 лв. са само за частите. Моето мнение е да продадеш тази, да доплатиш малко и да си вземеш сток 110 коня дизел. Ако не достигат паричките може и 90 коня (за него със сигурност ще ти стигнат). Повярвай ми не си заслужава тази инвестиция да наливаш пари, за да живне "малко". За да живне реално ти трябва добра инвестиция, а от там нататък наливането няма да спре :wink: По - добре си вземи малко по - мощна сток кола с климатик да ти е мирна главата ... а и нататък като ти стане слаба винаги можеш да и сложиш чип.

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Нед 06 юни 2010 10:39

Сабери една по-сериозна сума и си направи дизелова бегачка.Съветваи се с най-запознатите по този въпрос колеги и тогава ще си доволен! Или както каза колегата по-горе продаи тази и сложи още малко за 110Кончета.Возих се в такава миналата година :screwy невярвах че на пета набира толкова.. това си е ЧУДОВИЩЕ!

Потребителски аватар
lino_ventura
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino_ventura » Нед 06 юни 2010 11:48

Значи за сега просто нищо няма да правя по нея... :( Нямам пари за нова, тази няма продаване. Ще си стоя с голфчето, както си е сега, само ще сложа евентуално едно CD/mp3 и това ще е. Много исках да му направя някакво освежаване, но уви...

Може ли поне да ми дадете съвет за някакво CD/mp3? Искам да е по-евтинко, по възможност до 120 лв. И вариант ли е 2ра ръка?

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Нед 06 юни 2010 15:42

Ако ще махаш катализатора сложи и спорто филтърче, ефектът е по-добър,слагай чип и това е не ти трябва да я пипаш повече, това са ти горе долу 15 коня чипа на дизелите бачка най-добре...

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Нед 06 юни 2010 18:36

Колега имаш два варианта - или си направи голфа луксозен - климатик/троник , поднови салончето , хубава музика , сложи му 15ки !!! ( кат ше е гарга да е рошава ) , и там разни други дреболийки ( примерно един хубав ксенон ).
2рия вариант ти е - хвърляй се във филма ( на тоя мотор по добре АФН , според мене ще влезе ) по големи турбини кулери чип ( генерация за дизел , щото тряя да се отпуши тая кола , ама не можа да ти кажа на колко ф ) блоу офф и т.н. спортно окачване , големи джанти ( големи големи колко са да големи пак 15ки , не знам при тоя голф дали 16ки ще влААт със спортно ).
Абе играчка си е , но ако ще го правиш - го прави качествено и с пари ,за да има хубав ефект , а не някоя селения ( извинявам се ако някой се чуства убиден , ама си е така ).
Успех и да се похвалиш :)

lino_ventura написа:Значи за сега просто нищо няма да правя по нея... :( Нямам пари за нова, тази няма продаване. Ще си стоя с голфчето, както си е сега, само ще сложа евентуално едно CD/mp3 и това ще е. Много исках да му направя някакво освежаване, но уви...

Може ли поне да ми дадете съвет за някакво CD/mp3? Искам да е по-евтинко, по възможност до 120 лв. И вариант ли е 2ра ръка?

Преди седмица си зех от форума Пайнерче , старичко ( има AUX ) , работи чудесно за 75 лева :) Поразрови малко :)

Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Мнениеот tremendous » Нед 06 юни 2010 18:42

Колега, със същия двигател съм и то на пасат комби. Незнам какво не ти харесва във вървежа - тромав ли е , няма мощност ли , не може да пали бързо ли какво имаш предвид под ''съживяване''. Ако двигателя е запазен с едно изтърбушване на катализатора , изолиране на EGR , почистване на всмукателните колектори и хубава нафта ще има доста голяма разлика. Най-вече от катализатора - той е голяма спънка / ако не е махнат преди теб/. Това са основните подобрения ,които не изискват кой знае какви средства при което ако всичко друго е нормално ,ще си приятно изненадан Инак , на издухан двигател каквито и манипулации да му правиш - файда никаква.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Нед 06 юни 2010 21:41

ТД няма ЕГР.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 06 юни 2010 22:26

Nikolai Roev написа:Ако ще махаш катализатора сложи и спорто филтърче, ефектът е по-добър,слагай чип и това е не ти трябва да я пипаш повече, това са ти горе долу 15 коня чипа на дизелите бачка най-добре...

Не заблуждавай колегата, AAZ няма чип.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 06 юни 2010 23:29

Лино,сигурно няма да ме послушаш...ама направи един "чист" бартер за една бензинка с код на мотора ABS-90 добичета.Сигурен съм,че ще се навият доста хора(с оглед на разход).
Лично аз карам още "по-куц" мотор-1Y(65 добитъка),но икономичността при ежедневно ползване е определяща при мен.И да ти кажа,в градски условия,даже и извънградско(без магистрала)-ама хич не страдам от "невървеж".Карал съм и въпросната 90коня бензинка,така че имам база за сравнения.

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Пон 07 юни 2010 10:07

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пон 07 юни 2010 10:52

Стига с тези катализатори.Катализатор и вдигане на мощност,не могАт да седят в едно изречение заедно.Това не ви е силов тунинг.ТЕмата за ааз-ките е дискутирама много пъти.Определено не се изискват толкова много пари колкото си мислите.Една настройка на помпата да пуска повече нафта,увеличаване на налягането на турбото до допустими граници и слагане на кулъра.Тва е повторено 100 пъти.Евентуално след това по-готино турбо,и по-големи разпръсквачи.При всички тези интервенции живота на двигателя ще намалее,това е сигурно.Няма какво повече да се дискутира,вече е писано много и престанете с тоя чип вече. :dummy:

Потребителски аватар
tremendous
Автомобил: Passat
Двигател: AAZ

Мнениеот tremendous » Пон 07 юни 2010 12:59

vinixxx написа:ТД няма ЕГР.

Грешиш :) - http://img716.imageshack.us/img716/10/0000020m.jpg
И между другото хич не е малка разликата от махането на катализатора. Ако искате вярвайте , казвам ви го от опит , предполагам ,че и други колеги от фирума са на тва мнение :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”