Пасат Б5 AFN мнение за марка ролки и ремЪци
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за марка ролки и ремЪци за Пасат Б5
А горе доло колко пари ще ми вземат за смяната?
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
От 90 до 150лв. за всички ремъци и ролки. Аз съм с ролки Ина и ремъци Дайко(160лв. ангренажен комплект). Двете ролки на пистовия ремък и на ремъка на климатроника ги виж може да не ги сменяш ако са добре.Аз смених само едната че беше заминала за 200лв. на пистовия ремък. Водна помпа не съм сменял.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Днес ходих в един сервиз и ми казаха 370-380 лв. за всичко, демек 4 ролки,3 ремъка и труда, дали е добре не знам ама маи ще ходя там. Все пак мерси.
Ех колеги за какви цени говорите само днес точно ходих да си запиша час за да ми сменят ремаците ролките и помпата и цената тук е 515 евро в сервиза на VW тук,става вапрос за пасат Б5 AHL мотора.
В Кипър едва ли средната работна заплата е като в България. В това отношение няма друга такава държава по белия свят.
Имам пасат 1.9 тди 110 кончета 99г.Винаги ми е била проблемна тая ролка оптигач на пистовия ремък,сменям я и до 1 година си отива околко 20-30 хиляди км.Този проблем вече двапати става каса ремака заради нея понеже се изкривява става под ьгьл а когато работи климатика я доваршва на 100%
.Вчера си карам с 80км/ч и бам скаса пистовия пак кво да купувам незнам помогнете!!!

- naka_76
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
roki861 написа:Имам пасат 1.9 тди 110 кончета 99г.Винаги ми е била проблемна тая ролка оптигач на пистовия ремък,сменям я и до 1 година си отива околко 20-30 хиляди км.Този проблем вече двапати става каса ремака заради нея понеже се изкривява става под ьгьл а когато работи климатика я доваршва на 100%.Вчера си карам с 80км/ч и бам скаса пистовия пак кво да купувам незнам помогнете!!!
само като жокер - смени си и шайбата (ролка) и на алтернатора. Тя е с тресчотен механизъм и ако е зле , разбива и другите ролки
roki861 написа:Имам пасат 1.9 тди 110 кончета 99г.Винаги ми е била проблемна тая ролка оптигач на пистовия ремък,сменям я и до 1 година си отива околко 20-30 хиляди км.Този проблем вече двапати става каса ремака заради нея понеже се изкривява става под ьгьл а когато работи климатика я доваршва на 100%.Вчера си карам с 80км/ч и бам скаса пистовия пак кво да купувам незнам помогнете!!!
Автомобила е приди 98 година нали?
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
naka_76 написа:roki861 написа:Имам пасат 1.9 тди 110 кончета 99г.Винаги ми е била проблемна тая ролка оптигач на пистовия ремък,сменям я и до 1 година си отива околко 20-30 хиляди км.Този проблем вече двапати става каса ремака заради нея понеже се изкривява става под ьгьл а когато работи климатика я доваршва на 100%.Вчера си карам с 80км/ч и бам скаса пистовия пак кво да купувам незнам помогнете!!!
само като жокер - смени си и шайбата (ролка) и на алтернатора. Тя е с тресчотен механизъм и ако е зле , разбива и другите ролки

-
- Автомобил: VW Passat 3BG
- Двигател: ATJ 2000
Имам едно питане и аз относно ремаците за 1.9 ТДИ 116кс ATJ мотор за 2 ролки, ангренажен ремък и водна помпа само за части и мискат от 350 до 500 лв без труд, и ми дават гаранция 70000км. Реални ли са тези цени?
Щтом ти дават 70000 хил.км добре е ама цената е висока доста аз за агренаж и две ролки 160 лв дадах ремък (бош) (ролки) ина водната помпа е 86лв но това е за АФН мотора(110коня)
170лв е ролката оптигач на пистовия ремък ина 

- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
ceco06 написа:Имам едно питане и аз относно ремаците за 1.9 ТДИ 116кс ATJ мотор за 2 ролки, ангренажен ремък и водна помпа само за части и мискат от 350 до 500 лв без труд, и ми дават гаранция 70000км. Реални ли са тези цени?
Днес минах процедурата със смяната на ремъци и ролки...да...това са горе долу цените +100 лева труд...Въпреки че с уважение към майсторите но за 2,5 часа (като 0,5 часа беше пушене)на мен ми се виждат много 100 лева труд за това което се извършва

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, имам Пасат Б5 1,9 ТДИ,115 коня,AJM мотор.Предстои ми обслужване. Какво включва обслужването? Какво трябва да бъде сменено и на каква марка трябва да бъде производство? Благодаря ви.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Винаги ли с нова я сменяваш? Или ходиш по моргите да вземаш "читави" ролки? То затова е хубаво като се вземе една кола да й се сменят де що има ролка по нея, а не като тебе да се чудиш що ти къса ремъка. Щото тукашните акЪлнИи по гаражите редовната им реплика е "Ще кара още, има хляб". И после става като при теб - както караш и пук.... проблем

Колеги, имам Пасат Б5 1,9 ТДИ,115 коня,AJM мотор.Предстои ми обслужване. Какво включва обслужването? Какво трябва да бъде сменено и на каква марка трябва да бъде производство? Благодаря ви.
Сменяй всичко наред, да не стане като при колегата, който съм цитирал по-горе. Да ти е мирна главата. Ше дадеш 100-200 лева отгоре, ама ще си спокоен, че каквото зависи от теб си го направил (дал) на колата си

Относно марката:
1. Оригинални, ако можеш да си ги позволиш, разбира се. Мисля при Шкода са една идея по-евтини от съответните сервизи на ФВ. Отиди ги попитай ако ти ги монтират там каква гаранция ще получиш срещу сумата за труд+комплект ролки и ремъци.
2. Марките Ина, Дайко, КонтитеХ, СКФ, Гейтс са като марки едно ниво под ОЕМ частите - т.е. ниво над средното са и са малко под това на заводски вгражданото (някои от тях, да не кажа че може и всички се влагат и серийно в някои марки и модели автомобили).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за отговора,но би ли ми казал какво е това всичко,че да си знам точно какво трябва да се сменя,че майстори много и всеки със собствено мнение,нали знаеш.Благодаря отново!
Върни се в “Дизелови агрегати”