При мен пък на същия случаен принцип се появява задържане на газта. Когато си махна крака форсира до 3000 оборота докато не изгори горивото и се нормализира, доста дразни. Проверих жилото, не задържа. Педалът също изглежда наред. Някой да има идеи ?
Тези дни ще ходя при така препоръчваните пичове от раздела със сервизите, пък да видим.
И аз имам климатик на моето 96 АЕФ, но има някакъв проблем и не работи, затова съм сложил къс ремък, пък да видим какво ще кажат докторите. Също така парното в купето духа топло постянно, дори и да е изключено.
Такова придърпване не ми се е случвало, но със сигурност е точно толкова неприятно, колкото и моето задържане на газта. Ще се раздвам да споделиш причината. Някъде бях чел, че това притрисане било признак за заминал съединител/маховик, което е най-лошото при тези коли и за което и аз се моля и се кръстя да не ми се случи.
Polo AEF придърпване
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: придърпване на Polo AEF
Аз да споделя как реших проблема с придърпването ! На нафтовата помпа отгоре има едно синьо лостче(пластмасово),което е свързано със жилото на газта и към клапа влияеща върху предверението.Принципа му на работа е -когато даваш газ-даваш и предверение.След откачането му и връщане на лоста максимално назад ,към жилото на газта -придърпването спря! Карам така близо 15 000 км,и само помпата стана по шумна -нищо друго! Обяснявам си придърпването- със невъзможността да изгори подаваната нафта +комбинация със пикаещи дюзи!Става въпрос само за чист дизел и механична помпа!
-
- Автомобил: polo 1.9d
- Двигател: aef
Re: придърпване на Polo AEF решено
Темата е стара, но за да има отговор и да е полезна пиша какво беше решението при мен: смяна на всички ролки по пистовия ремък, втулки на бастуна, бастун,пружина от Порше София, която се оказа разковничето и нова алуминиева основа в която влиза бастуна.Старата беше уникално разбита. Колата заспа, карам я вече 35000км и никакви проблеми..Дано да съм бил полезен..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: придърпване на Polo AEF
Не е там проблема, може за известно време да се оправи, но пак ще се появи. При мен за сега е само на студен мотор докато не изключи авансатора, а докато не стигне 70 градуса и трака доста. Е играх си един ден и с болтчетата на помпата :).
Върни се в “Дизелови агрегати”