Доливане на охладителна течност - спукан маркуч!!!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Доливане на охладителна течност?
При читав сигнализатор за ниско налягане (разбирай датчика) няма начин да стигне течноста много под минимума,притеснение има ако колегата е карал известно време след светване на лампата а не е спрял веднага.
- OvivO
- Автомобил: какъвто си искам
- Двигател: с който си искам
Само да добавя, че при прегравяне на мотора и светване на лампата, трябва да се спре, но да не се гаси мотора.
Така на празни обороти, моторът по-бързо ще се охлади, отколкото ако се загаси и се разчита на околната среда!
Така на празни обороти, моторът по-бързо ще се охлади, отколкото ако се загаси и се разчита на околната среда!
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
Между мин. и макс. са 2-3 сантиметра в средата на сверичнито казанче. Кога трябва да се задейства датчика? Като падне под минимума или като се изпразни казанчето/разш. съд/? Щото под минимума има доста антифриз, почти половината съд!?!

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Доста под мин. светва лампата.
колега за течове по пръстени, маркучи, тройници гледай сутрин на студен двигател, щом не качва температурата е добре.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това, че не качва температура не е критерии, че всичко е наред. Карал съм такъв двигател след прегряване /изби О пръстен и докато намеря да долея вода вдигна 110 градуса/ когато го закротиш и не караш повече от 100/120 км/ч не съм доливал с месеци. Но като я качих на по хубав път и я натиснах да изчистя турбото глътна 1л за 300 км и в двата вариянта стрелката си стоеше закована на 90 градуса /показанието е вярно/. След което се смени гарнитура и вече нямаше загуби независимо от типа на карането.Колегата не пише дали е установил нещо друго освен проблема с капачката и дали все още има загуба на антифриз.За пореден път напомням да не се бърза с отваряне на двигателя, а да се огледа хубаво за течове. И на мен не ми се сменяше гарнитура и се оглеждах да не тече от някъде, но постепенно започна да държи по-високо налягане в системата и да прокапват О -пръстените така, че нямаше как да се отърва, въпреки, че няколко майстори и газ детектора твърдяха, че всичко е наред. Дано колегата има късмет и всичко да е наред.
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
ОТКРИХ ГО!Едно късо Г-образно маркуче,излиза от тройник отдолу и май влиза във водната помпа...На запален двигател почва да сълзи.На студен не се вижда!Продава се обаче целия долен тройник-100лева-внос , или фирма за маркучи продава вулканизиран тройник за 20лева.
Смених маркучето-целия тройник. Беше направило две бузи, добре че се е сцепила горната, дето се вижда при свален капак. Късмет съм имал че, ако се беше пробила по-яко щях да вляза в приключения...
За Плевенчани- на ул Хр.Ботев има магазин за всякакви маркучи собствено производство и сервиз към него.21лева тройника и 15лева за труд.
Иначе лампата светва при почти изпразнено казанче.
Смених маркучето-целия тройник. Беше направило две бузи, добре че се е сцепила горната, дето се вижда при свален капак. Късмет съм имал че, ако се беше пробила по-яко щях да вляза в приключения...
За Плевенчани- на ул Хр.Ботев има магазин за всякакви маркучи собствено производство и сервиз към него.21лева тройника и 15лева за труд.
Иначе лампата светва при почти изпразнено казанче.
- K22
Re: Доливане на охладителна течност-СПУКАН МАРКУЧ !!!
Сега пък съседното Г-образно маркуче протече от връзката с тръбата..Кво и става на тази кола? Да не се дига много налягането в охладителната система..??
-
- Автомобил:
- Двигател:
Точно това ми беше идеята като писах горните постове, аз минах по същя път едно по едно и накрая гарнитура.НО това беше след като я постоплих, когато я купих беше с някакво подобие на антифриз в камерата на хладилника замръзна яко и когато налях G12 и се разтекоха повечето уплътнения защото новия антифриз е по-агресивен от водата. Повечето ми познати с "нов внос на стара кола" след смяна на антифриза са подменяли уплътнения,надявам се че и при теб е така, но все пак направи теста на горния маркуч на радиатора за който писах.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
K22 написа:Сега пък съседното Г-образно маркуче протече от връзката с тръбата..Кво и става на тази кола? Да не се дига много налягането в охладителната система..??
Следи си налягането на системата - на студен мотор , т.е. под 70 градуса да речем не би трябвало да има налягане .
Пак на студен мотор можеш да отвориш разширителния съд (само на студен мотор !), да го напълниш догоре и да гледаш . Не би трябвало да излизат никакви мехури , нито един дори

Колега кажи къде точно се намира магазина на Хр.Ботев, информативно.
- K22
Re: Доливане на охладителна течност - спукан маркуч!!!
На края на булеварда, до него има магазини за АГУ, после масла , мебели..
Но тройника, който ми сложиха не беше вулканизиран качествено и протече и днес отново бях в бокса...смениха ми го с друг. Изобщо не може нова кола без ядове
Но тройника, който ми сложиха не беше вулканизиран качествено и протече и днес отново бях в бокса...смениха ми го с друг. Изобщо не може нова кола без ядове

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Доливане на охладителна течност - спукан маркуч!!!
Някой знае ли колко струва смяна на гарнитура на главата за Поло 6н 1998?
Върни се в “Дизелови агрегати”