Доливане на охладителна течност - спукан маркуч!!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Доливане на охладителна течност?

Мнениеот fox_vt » Вто 17 авг 2010 13:52

При читав сигнализатор за ниско налягане (разбирай датчика) няма начин да стигне течноста много под минимума,притеснение има ако колегата е карал известно време след светване на лампата а не е спрял веднага.

Потребителски аватар
OvivO
Автомобил: какъвто си искам
Двигател: с който си искам

Мнениеот OvivO » Сря 18 авг 2010 12:15

Само да добавя, че при прегравяне на мотора и светване на лампата, трябва да се спре, но да не се гаси мотора.
Така на празни обороти, моторът по-бързо ще се охлади, отколкото ако се загаси и се разчита на околната среда!

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Сря 18 авг 2010 14:02

Между мин. и макс. са 2-3 сантиметра в средата на сверичнито казанче. Кога трябва да се задейства датчика? Като падне под минимума или като се изпразни казанчето/разш. съд/? Щото под минимума има доста антифриз, почти половината съд!?! :dontknow: :dontknow:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Сря 18 авг 2010 16:26

Доста под мин. светва лампата.

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Сря 18 авг 2010 20:22

колега за течове по пръстени, маркучи, тройници гледай сутрин на студен двигател, щом не качва температурата е добре.

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Чет 19 авг 2010 7:38

Това, че не качва температура не е критерии, че всичко е наред. Карал съм такъв двигател след прегряване /изби О пръстен и докато намеря да долея вода вдигна 110 градуса/ когато го закротиш и не караш повече от 100/120 км/ч не съм доливал с месеци. Но като я качих на по хубав път и я натиснах да изчистя турбото глътна 1л за 300 км и в двата вариянта стрелката си стоеше закована на 90 градуса /показанието е вярно/. След което се смени гарнитура и вече нямаше загуби независимо от типа на карането.Колегата не пише дали е установил нещо друго освен проблема с капачката и дали все още има загуба на антифриз.За пореден път напомням да не се бърза с отваряне на двигателя, а да се огледа хубаво за течове. И на мен не ми се сменяше гарнитура и се оглеждах да не тече от някъде, но постепенно започна да държи по-високо налягане в системата и да прокапват О -пръстените така, че нямаше как да се отърва, въпреки, че няколко майстори и газ детектора твърдяха, че всичко е наред. Дано колегата има късмет и всичко да е наред.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 19 авг 2010 12:19

ОТКРИХ ГО!Едно късо Г-образно маркуче,излиза от тройник отдолу и май влиза във водната помпа...На запален двигател почва да сълзи.На студен не се вижда!Продава се обаче целия долен тройник-100лева-внос , или фирма за маркучи продава вулканизиран тройник за 20лева.
Смених маркучето-целия тройник. Беше направило две бузи, добре че се е сцепила горната, дето се вижда при свален капак. Късмет съм имал че, ако се беше пробила по-яко щях да вляза в приключения...
За Плевенчани- на ул Хр.Ботев има магазин за всякакви маркучи собствено производство и сервиз към него.21лева тройника и 15лева за труд.
Иначе лампата светва при почти изпразнено казанче.

Потребителски аватар
K22

Re: Доливане на охладителна течност-СПУКАН МАРКУЧ !!!

Мнениеот K22 » Чет 26 авг 2010 7:38

Сега пък съседното Г-образно маркуче протече от връзката с тръбата..Кво и става на тази кола? Да не се дига много налягането в охладителната система..??

Jijo_M
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jijo_M » Чет 26 авг 2010 8:16

Точно това ми беше идеята като писах горните постове, аз минах по същя път едно по едно и накрая гарнитура.НО това беше след като я постоплих, когато я купих беше с някакво подобие на антифриз в камерата на хладилника замръзна яко и когато налях G12 и се разтекоха повечето уплътнения защото новия антифриз е по-агресивен от водата. Повечето ми познати с "нов внос на стара кола" след смяна на антифриза са подменяли уплътнения,надявам се че и при теб е така, но все пак направи теста на горния маркуч на радиатора за който писах.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 26 авг 2010 9:22

K22 написа:Сега пък съседното Г-образно маркуче протече от връзката с тръбата..Кво и става на тази кола? Да не се дига много налягането в охладителната система..??

Следи си налягането на системата - на студен мотор , т.е. под 70 градуса да речем не би трябвало да има налягане .
Пак на студен мотор можеш да отвориш разширителния съд (само на студен мотор !), да го напълниш догоре и да гледаш . Не би трябвало да излизат никакви мехури , нито един дори :) !

macrosito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот macrosito » Съб 28 авг 2010 8:34

Колега кажи къде точно се намира магазина на Хр.Ботев, информативно.

Потребителски аватар
K22

Re: Доливане на охладителна течност - спукан маркуч!!!

Мнениеот K22 » Пон 30 авг 2010 11:31

На края на булеварда, до него има магазини за АГУ, после масла , мебели..
Но тройника, който ми сложиха не беше вулканизиран качествено и протече и днес отново бях в бокса...смениха ми го с друг. Изобщо не може нова кола без ядове :lol:

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Доливане на охладителна течност - спукан маркуч!!!

Мнениеот Alexandar_yordanov » Съб 25 сеп 2010 2:15

Някой знае ли колко струва смяна на гарнитура на главата за Поло 6н 1998?

Върни се в “Дизелови агрегати”