Подкарах на олио и ми протече ГНП-то, дали е съвпадение?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Подкарах на олио и ми протече ГНП-то, дали е съвпадение?

Мнениеот bobocamaro » Вто 17 авг 2010 22:36

За мераклии да карат на олио:
Цитат
Започнете с модерен дизелов двигател mhihi .Новите,и още по-новите двигатели могат да се конвертират за олио при положение че не съдържат гумени уплътнения в горивната си система(старите мотори имат такива уплътнители).Тези уплътнители се скапват с течение на времето,тъй като олиото за праЖени картофи им действа като разтворител...и т.н. който иска да чете цялата Статия как всъщност става,не с бидона от Billa.
За целта се продават китове наречени SVO conversion kit колите са с един или два резервоара,други филтри,други дюзи и т.н.
Така че колега спокойно,помпата е протекла заради олиото :|
P.S.Препоръчва се употребата на отработено олио от Китайски и Японски ресторанти,било по-чисто :mrgreen:
няма такъв смях

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Сря 18 авг 2010 1:32

а пък ако сложиш и зехтин (студено пресован) в съотношение 1 към 5 спрямо олоито направо ставаш ракета!!!
:mrgreen:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 18 авг 2010 1:42

Много сте зле,концепцията на дизеловия мотор от самия му създател Рудолф Дизел е била мотора да работи на РАСТИТЕЛЕН а не ПЕТРОЛЕН продукт!Сума ти хора и то дори по Америка карат на олио,тука сте тарикати...Сипвайте си нафта.....Все някой трябва да пълни гушите на арабите!Всички проблеми при работа на мотора на олио идват от вискозитета на олиото( и то проблема е само при помпата)...Когато се загрее леко обаче ядове няма никакви..Айде да не изпадам в подробности кое как се прави,щото така или иначе няма да ме разберете...Споменах ли,че при изправен мотор след преминаване на олио той работи по-тихо...А дали споменах и,че почти не пуши??? Парите са си ваши...Правете квото щете!!!Ама вземете поне се образовайте,щото сте смешни!Маса от хората по белите държави се гордеят с лепенките си ''аз карам на газ'' само тука сте гъзари!!!Ама то след 5 века робство и 40 години комунизъм какво ли ме учудва!!! mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
dnn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dnn » Сря 18 авг 2010 7:05

колеги аз карам от време на време на олио като намеря ефтино
колата е голф 4 1998г до сега проблеми сам нямал
карал сам и един бус форд транзит на олио и там проблеми нямах
колеги пишети какви коли карате на олио
олиото го мешам 25 лт. нафта и 15лт.олио

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Сря 18 авг 2010 9:02

И аз си карам голфа на олио - 1.9 тди, 110 коня.
Преди да почна да наливам олиото помпата обаче се разтече като лейка от всякъде, така че НЕкарането на олио въобще не ви щади помпата. Отчитате ли факта, че в помпата има уплътнения, да не би да не сте виждали заминала гарнитура на капака на клапаните ? Там да не би пак олиото да е виновно ? Какъв е проблема тогава да текне и помпата ? Уплътненията по цялата кола СТАРЕЯТ. Без значение дали са натопени в олио или не.
Ако толкова ви е страх, вземете един маркуч и го натопете в олио и го чакайте да види какво ще му стане.
Аз имам вече такъв тест от 3 месеца - за сега няма изгледи да се разтвори мъркуча.
Ако нещо му стане - първо тук ще пиша.

Та така, вие си говорете - не ми пречите. Аз ще си карам на олио и така...

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 18 авг 2010 9:04

tvt555 написа:
stivenj написа:Колеги,изумен съм,това на беднотия ми прилича на мене-с олио да напълня резервоара,тубни нафти редовно слагам ,ама те са от резервоара на Джон диър,ама на олио не мисля да минавам ако ще и да не я карам с дни.Скапе ли ми ГНП-то,моето е Лукас,направо я засилвам на вторични.

...нямаш си и на представа колко нови Джон Диъра са на олио в кампанията по жътвата... :Mr Green Fun

Няма да се учудя да караш с олио без дори да подозираш... :D

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 18 авг 2010 9:10

bobocamaro написа:За мераклии да карат на олио:
Цитат
Започнете с модерен дизелов двигател mhihi .Новите,и още по-новите двигатели могат да се конвертират за олио при положение че не съдържат гумени уплътнения в горивната си система(старите мотори имат такива уплътнители).Тези уплътнители се скапват с течение на времето,тъй като олиото за праЖени картофи им действа като разтворител...и т.н. който иска да чете цялата Статия как всъщност става,не с бидона от Billa.
За целта се продават китове наречени SVO conversion kit колите са с един или два резервоара,други филтри,други дюзи и т.н.
Така че колега спокойно,помпата е протекла заради олиото :|
P.S.Препоръчва се употребата на отработено олио от Китайски и Японски ресторанти,било по-чисто :mrgreen:
няма такъв смях

Това изказване съдържа предимно неточности и погрешно разбрана и изтълкувана иначе вярната информация на тези сайтове.
Ако мнението не е твое, а просто цитат - извинявам ти се лично.

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 18 авг 2010 9:23

До автора на темата:
Почти 99% съм сигурен, че олиото не е виновно, но няма как да съм 100% сигурен.
От кога имате колата ?
Някога сменяни ли са гарнитури по помпата ?
Вчера сменях гарнитури под и над управляващия блок на помпата на едно ауди, което е собственост от 5 години на мой познат и той НЕ е наливал никога олио (защо тогава е протекло) ?

Как разбрахте, че е протекла помпата (видяхте капки под колата, или след като почнахте да наливате олиото, периодично вдигахте предния капак) ?
Ако е второто, преди да почнете да наливате олио вдигахте ли пак периодчно предния капак ?
Да не се окаже, че помпата си е текла от преди това ?

Ако имате страхове, че олиото е повредило помпата ви препоръчвам да си карате на нафта и да спите спокойно ...

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 18 авг 2010 10:15

Аз бих пробвал при разлика в цената поне 50% . Интересно ми е , като знам как след време олиото полимеризира във вид на една лепкава и жилава силиконоподобна маса , която е много трудно разтворима , дори и с бензин/нафта/ . Ако такава една подобна маса напрви солидна тапа във горивопровода или клеяса механизъм в ГНП - то :horror: :banghead: .

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 18 авг 2010 10:18

Това ли е така нареченото "гренясване" ?
След колко време се получва ?
При какви условия ?

Както горе писах - имам вече олио на 3 месеца в шише с натопен в него мъркуч от обратна нафта (стар). Нито олиото се е променило, нито мъркуча.

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Сря 18 авг 2010 10:50

rmk написа:До автора на темата:
Почти 99% съм сигурен, че олиото не е виновно, но няма как да съм 100% сигурен.
От кога имате колата ?
Някога сменяни ли са гарнитури по помпата ?
Вчера сменях гарнитури под и над управляващия блок на помпата на едно ауди, което е собственост от 5 години на мой познат и той НЕ е наливал никога олио (защо тогава е протекло) ?

Как разбрахте, че е протекла помпата (видяхте капки под колата, или след като почнахте да наливате олиото, периодично вдигахте предния капак) ?
Ако е второто, преди да почнете да наливате олио вдигахте ли пак периодчно предния капак ?
Да не се окаже, че помпата си е текла от преди това ?

Ако имате страхове, че олиото е повредило помпата ви препоръчвам да си карате на нафта и да спите спокойно ...

Колата я имаме от 15-16 години, помпата абсолютно никога не е правена(от както е в нас колата). Разбрах за теча, когато видях под колата мокри петна, които ги нямаше(колата си я паркирам на едно и също място, в моя двор, на бетонова площадка), вдигнах капака и огледах от къде може да тече.......

Потребителски аватар
KARMANN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KARMANN » Сря 18 авг 2010 10:57

.... и видях, че мотора от към помпата е мокър и то доста, усъмних се в маркуче за обратната нафта(случвало ми се е да се спука), запалих двигателя и видях как помпата капе и то интензивно,но не горе от оста на която е закачена газта(имах Голф 2 и от там ми течеше), а някъде отстрани(струва ми се, че теча е между корпуса на помпата и корпуса към който са захванати тръбичките на дюзите(но не съм сигурен). Аз пак ще продължа да си карам на всякакъв вид алтернативни горива, стига да ми е по-евтино. Просто бях чел някъде 2-3 мнения, че са им протекли помпите заради олиото- не го твърдя, просто попитах.
От къде бих могъл да си закупя нови гарнитури за помпата(за София)? Колата е Пасат '83 1.6 D.
Мерси!

tdi_20yare
Автомобил: audi a3
Двигател: asz+brezel

Мнениеот tdi_20yare » Сря 18 авг 2010 11:11

Само едно нещо не мога да разбера,нали затова карате дизели,че да ви гори малко....Не ви ли стига малкия разход,че и олио слагате....И още нещо, аз си купувам хубава нафта на цена 50ст надолу от приятели,тоест пак на 1.70,1.80....Вместо да ходите по магазините да търсите къде е най евтино,разпитайте малко из града кадето живеете,все отнякъде някой ще ви даде нафта на цената на олиото дето слагате...Бях чул от един бакшиш,че в Метро олиото било най евтино..... :shock

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 18 авг 2010 11:13

milmar написа:Аз бих пробвал при разлика в цената поне 50% . Интересно ми е , като знам как след време олиото полимеризира във вид на една лепкава и жилава силиконоподобна маса , която е много трудно разтворима , дори и с бензин/нафта/ . Ако такава една подобна маса напрви солидна тапа във горивопровода или клеяса механизъм в ГНП - то :horror: :banghead: .

А тука мисля има малка неточност -тая лепкава гадост от която със всички сили и няколко препарата опитах да почистя от фритюрника няма начин да се появи във отсъствието на въздух в гнп.Може да стане нещо такова ако си караш колата 5 пъти годишно но хората каращи на олио карат всеки ден което значи че се налива прясно олио на всеки няколко дена.Също така както във шишетата дето ги продават в магазина маслото си остава непроменено така и тук няма какво да му стане.

Потребителски аватар
rmk

Мнениеот rmk » Сря 18 авг 2010 13:06

KARMANN написа:.... и видях, че мотора от към помпата е мокър и то доста, усъмних се в маркуче за обратната нафта(случвало ми се е да се спука), запалих двигателя и видях как помпата капе и то интензивно,но не горе от оста на която е закачена газта(имах Голф 2 и от там ми течеше), а някъде отстрани(струва ми се, че теча е между корпуса на помпата и корпуса към който са захванати тръбичките на дюзите(но не съм сигурен). Аз пак ще продължа да си карам на всякакъв вид алтернативни горива, стига да ми е по-евтино. Просто бях чел някъде 2-3 мнения, че са им протекли помпите заради олиото- не го твърдя, просто попитах.
От къде бих могъл да си закупя нови гарнитури за помпата(за София)? Колата е Пасат '83 1.6 D.
Мерси!

На мен помпата ми протече точно от там, много преди да почна да наливам олио.
http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=16&t=522
Гарнитурата беше станала на пластмаса и въобще не уплътняваше. Комплекта гарнитури е 20 лева, има го в аутоплюс. Смяната обаче е гърч.
Щом имате колата от 15-16 години и до сега помпата не е правена, е доста вероятно да и е дошло времето.
Къде-къде по-нови коли им протичат помпите.
И пак казвам - не мога да съм 100% сигурен какво е станало.

Върни се в “Дизелови агрегати”