С какъв дизел карате ???
- Svetlioman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: С какъв дизел карате ???
лук оил и добавки тда кастрол и редекс
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Колонка на Еко и добавка на Лики Моли.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
веселин написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=33398&hilit=%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5
9. Крайно недопустимо е публикуването на теми, които съдържат съвети и/или връзки относно снабдяване с нелицензиран софтуер, музика, филми и други обекти на авторски права, както и на теми, които по какъвто и да е начин противоречат на българските закони. Всеки потребител носи лична отговорност за написаното от него.
![]()
![]()

Хмм.. отключвам пак.

Но моля без изцепки

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Толкова народ кара с крадена нафта пък после всички псуват с какви боклуци си пълним резервоара,ми нали тези липси дето се получават по веригата трябва с нещо да се запълнят и затова странни субстанции заемат мястото на горивото в цистерните
Така че израза "Държавата е такава каквито са хората в нея " е напълно оправдан . Като взимаш от тънката нафта ти е кеф после като стигнеш до колонката усещаш обратната страна на медала 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
OMV Alpin 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
achodemo написа:OMV Alpin
какво му има на алпина ???
- stanev79
- Автомобил:
- Двигател:
Зиматя в повечето бензиностанции сипват добавки за студ във всеки дизел - независимо дали се рекламира че е с добавки или не?
Аначе съм за дизела на ромпетрол, тъй като Румъния е по-северна страна и там изискванията за дизела са да издържа на по-ниски температури!
А за цената, ми то май по-добре от чужбина да си купуваме - по информация от 06.03.2011 - в Париж цената на 1 л. дизел е 1,25 евро?!?!?!? - 2,45 лева! А да не сравняваме и с какво качество ще е тамошния!
А при цена от над 2,50 лева, бат бойко убавеца подава информация към ЕС че цената в БГ е 2,25 лв. как става тоя номер?!?!?
Аначе съм за дизела на ромпетрол, тъй като Румъния е по-северна страна и там изискванията за дизела са да издържа на по-ниски температури!
А за цената, ми то май по-добре от чужбина да си купуваме - по информация от 06.03.2011 - в Париж цената на 1 л. дизел е 1,25 евро?!?!?!? - 2,45 лева! А да не сравняваме и с какво качество ще е тамошния!
А при цена от над 2,50 лева, бат бойко убавеца подава информация към ЕС че цената в БГ е 2,25 лв. как става тоя номер?!?!?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Това го даваха по-телевизията как дават фалшива информация.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
stanev79 написа:Зиматя в повечето бензиностанции сипват добавки за студ във всеки дизел - независимо дали се рекламира че е с добавки или не?
Аз ще ти кажа

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колеги аз не карам на дизел, но има интересна статия в мобиле.бг и нещо не ми се вярва, та Вие да си кажете мнението...
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/zaglavie.html
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/zaglavie.html
Точно преди пет години екипът ни реши да направи тест и да разбере защо замръзва нафтата. За целта взехме дизелово гориво от масовите бензиностанции и го сложихме във фризер с температура минус 18 градуса по Целзий. Тъй като някои от горивата направо замръзнаха и състоянието им от течно се превърна в някакво подобие на смазочна грес, ги дадохме за изследване в оторизирана лаборатория. Накратко, оказа се, че в некачествените дизелови горива има повече парафин, който при ниски температури се втърдява и субстанцията не може да премине през горивния филтър.
Сега, предвид застудяването, решихме отново да направим подобен експеримент. Взехме дизелово гориво от шест различни бензиностанции и го оставихме за 24 часа при температура минус 24 градуса по Целзий (нафтата за пробите беше от най-евтината налична по бензиностанциите). Честно да си признаем, очаквахме ефект, подобен на този от преди пет години. Когато обаче извадихме дизеловото гориво от фризера, с удивление открихме, че нито една от пробите не е замръзнала. Нафтата изглеждаше по същия начин, както при наливането є от бензиностанциите. Какъв е изводът? Явно за пет години качеството на горивата и в частност на нафтата е доста подобрено или по-скоро вече е адаптирано към нашите климатични условия.
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Точно нашите климатични условия имат -24 градуса
реклама

Някой от тези каращите с евтина нафта която е на супер далавера, досега замислял ли се е че някой плаща за нея реалната пазарна цена, а вие от своя страна неволно ставате част от онова нещо от което се опитваме да се отървем повече от 65 години?
Ако вие сте този който плаща по 2.60лв за същата тази нафта, а аз нагло ви я крада и я препродавам на 1.60лв. на черния пазар, а после щасливия купувач славно се хвали по форумите, колко е качествена и колко е на далавера, как ще се почувствате? Точно така, не е приятно усещането , нали?
Ако дойда и ви открадна прекрасният автомобил и го продам на половината на цена и купувача е насяно за какво става въпрос - на това му се казва организирана престъпност, нали така? А вашото какво е колеги каращи с евтина нафта от Туба Оил, може би начин да се справите и да оцелеете във времена на тежка глобална криза или просто си търсите извинение пред вас самите?
Питам като човек който по някакъв начин е пряко засегнат от това
.
Ако вие сте този който плаща по 2.60лв за същата тази нафта, а аз нагло ви я крада и я препродавам на 1.60лв. на черния пазар, а после щасливия купувач славно се хвали по форумите, колко е качествена и колко е на далавера, как ще се почувствате? Точно така, не е приятно усещането , нали?
Ако дойда и ви открадна прекрасният автомобил и го продам на половината на цена и купувача е насяно за какво става въпрос - на това му се казва организирана престъпност, нали така? А вашото какво е колеги каращи с евтина нафта от Туба Оил, може би начин да се справите и да оцелеете във времена на тежка глобална криза или просто си търсите извинение пред вас самите?
Питам като човек който по някакъв начин е пряко засегнат от това

- vladidiakov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте на всички!
Колеги имам едно питане - каква е разликата между "дизелово гориво Б3" и "евро дизел"? На страницата на Лукойл е посочена цена на дизелово гориво Б3. На бензиностанция като отидеш, дори и на Лукойл на колонката пише евро дизел. Та каква е разликата между двете нафти и защо са с различни цени, по данни от някакъв новинарски сайт за увеличаване на цените на горивата? Благодаря!
Колеги имам едно питане - каква е разликата между "дизелово гориво Б3" и "евро дизел"? На страницата на Лукойл е посочена цена на дизелово гориво Б3. На бензиностанция като отидеш, дори и на Лукойл на колонката пише евро дизел. Та каква е разликата между двете нафти и защо са с различни цени, по данни от някакъв новинарски сайт за увеличаване на цените на горивата? Благодаря!
за какви разходни норми ми говориш бе колега?
Караш камион.... на който съм ти шибнал разходна норма 36л. този курс си в двето посоки по 20тона. зима е, печката ти върви, боксуваш заради снега и камиона ти дава среден разход 38л. без да си откраднал и една капка нафта и по твоята логика аз трябва да ти удържа тези 2л. на 100км в повече на 5000км = 100л нафта по 2.60лв = 260лв.?
Другият месец, когато вече е топло и печка не се ползва, нито пък има снегове, ти си с товар в двето посоки по 5тона..... и този път вече камиона ти гори 34л. и т.н.т
И каква е твоята логика, че аз трябва да ти платя тези 100л нафта понеже си ги икономисал, а първият път трябва да ти ги удържа понеже си в преразход?
и двето логики са грешни и знаеш ли защо, защото това не е сирене да го удрежеш, въпреки че са практика особено в големите транспортни фирми.
Я ми кажи след като работодателят е коректен към шофьора си, не е ли редно и шофьора да бъде коректен към него и да се стреми да кара максимално икономично и да пази автомобила си, не за да продаде спестеното?
Малки ли са заплатите на шофьорите, че се налага и да крадът нафта да си измислят глоби и т.н.т?
Вие зареждате по 60л на 2.60лв месечно и ви се вижда скъпо. Аз зареждам по 17 тона месечно, какво да кажа..... или логиката е следната - той началника има пари ще го преживее?
Ако това е логиката на всеки обикновен работник, без значение в кой бранш се намира, която е останала от епогея на Бай Тошо, то ние заслужаваме да живеем в тази лудница и нямате право да ревете, че горивото ни е скъпо.
Караш камион.... на който съм ти шибнал разходна норма 36л. този курс си в двето посоки по 20тона. зима е, печката ти върви, боксуваш заради снега и камиона ти дава среден разход 38л. без да си откраднал и една капка нафта и по твоята логика аз трябва да ти удържа тези 2л. на 100км в повече на 5000км = 100л нафта по 2.60лв = 260лв.?
Другият месец, когато вече е топло и печка не се ползва, нито пък има снегове, ти си с товар в двето посоки по 5тона..... и този път вече камиона ти гори 34л. и т.н.т
И каква е твоята логика, че аз трябва да ти платя тези 100л нафта понеже си ги икономисал, а първият път трябва да ти ги удържа понеже си в преразход?
и двето логики са грешни и знаеш ли защо, защото това не е сирене да го удрежеш, въпреки че са практика особено в големите транспортни фирми.
Я ми кажи след като работодателят е коректен към шофьора си, не е ли редно и шофьора да бъде коректен към него и да се стреми да кара максимално икономично и да пази автомобила си, не за да продаде спестеното?
Малки ли са заплатите на шофьорите, че се налага и да крадът нафта да си измислят глоби и т.н.т?
Вие зареждате по 60л на 2.60лв месечно и ви се вижда скъпо. Аз зареждам по 17 тона месечно, какво да кажа..... или логиката е следната - той началника има пари ще го преживее?
Ако това е логиката на всеки обикновен работник, без значение в кой бранш се намира, която е останала от епогея на Бай Тошо, то ние заслужаваме да живеем в тази лудница и нямате право да ревете, че горивото ни е скъпо.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
radotom написа:
Хмм.. отключвам пак.![]()
Но моля без изцепки![]()
Такааааааам....
Първо - извинявам се на Морфей, че и негови постинги заминаха покрай останалия бълвоч.
Второ - следващия, който засегне темата за крадена нафта и кой колко вземал, а той не и за това крадял - заминава където му е мястото (на топло, без право на свиждане... (или писане))!
Върни се в “Дизелови агрегати”