Правилно ли съм разбрал че SDI няма комп?веселин написа:SDI и TDI......дай да уточним-атмосферен дизел без принудително пълнене и турбина+електронно управляемо впръскване-дума да не става за сравнение на разхода
VW Polo Diesel-възможен ли е такъв разход?
-
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:SDI и TDI......дай да уточним-атмосферен дизел без принудително пълнене и турбина+електронно управляемо впръскване-дума да не става за сравнение на разходаdeliveryman написа:веселин написа:Колега-този разход на градско в София ще ти го даде само от 23 до 06 сутринта!Карал ли си скоро из центъра денем-глътва ги 7 одма по светофарите!deliveryman написа:ми толкова харчи даже ако не я ръчкаш дава 5 градско и 4,5 ивънградско-1.9SDi e това и не е 70 а е 64к.с.
ми аз въртя по 150-200км на ден из София,така че ми позволи да имам някакви наблюдения все пак....Все пак да се доутчня че говоря за коли след 2003г,и такъв 1.9SDi не съм карал отдавна,но 1.9ТDi PD 100k.c. над 6.7 не мога да му докарам като го карам на пълна газ с климатик...
ми това се опитвам да ти обясня:този стария мотор-SDi-то харчи доста по-малко от новите(градско)...и даже е в ниските обороти върви по-добре,ма само до 1800/об,после е ясно че PD-то реже....
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
веселин написа:SDI и TDI......дай да уточним-атмосферен дизел без принудително пълнене и турбина+електронно управляемо впръскване-дума да не става за сравнение на разходаdeliveryman написа:веселин написа:Колега-този разход на градско в София ще ти го даде само от 23 до 06 сутринта!Карал ли си скоро из центъра денем-глътва ги 7 одма по светофарите!deliveryman написа:ми толкова харчи даже ако не я ръчкаш дава 5 градско и 4,5 ивънградско-1.9SDi e това и не е 70 а е 64к.с.
ми аз въртя по 150-200км на ден из София,така че ми позволи да имам някакви наблюдения все пак....Все пак да се доутчня че говоря за коли след 2003г,и такъв 1.9SDi не съм карал отдавна,но 1.9ТDi PD 100k.c. над 6.7 не мога да му докарам като го карам на пълна газ с климатик...
Имаш такъв разход точно щото караш из София по 100-200 км. на ден.Ама нормален човек които само ходи с колата си на работа няма как да го постигне тва градско.Аз примерно сутрин пала си студения мотор и тръгвам от студентски кам центара(точно 5,1 км.)и по пътя 6 светофара 3 от които с адски!задръствания,чакане бибиткане и т.н.Стигам на центара(до Римската стена) и 10 мин на 1-ва обикалям да си тъся място за паркиране.Обясни ми само как да го направа тоз разход 6 а в моя случеи с климатик без климатик разлика не усещам щото тои климатичето горкото ништо не гори в сравнение с задрастванията.Та това твоето 6на 100 из софия си е чист частен случеи.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- sardokar
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм със Поло 1.9D (не е SDI) Софийско градско с климатик - 6.2-6.4
По книжка SDI-то има макс. въртящ момент в малко по-тесен диапазон от обороти на двигателя (2200-2800) докато при другия мотор е 2000-3000 rpm. Но пък за сметка на това е с 1~1.5л. надолу в разхода. Моя съвет е ако си с ограничени финанси - SDI ако не - TDI (лошото е че ги слагат само на Variant и Classic)
По книжка SDI-то има макс. въртящ момент в малко по-тесен диапазон от обороти на двигателя (2200-2800) докато при другия мотор е 2000-3000 rpm. Но пък за сметка на това е с 1~1.5л. надолу в разхода. Моя съвет е ако си с ограничени финанси - SDI ако не - TDI (лошото е че ги слагат само на Variant и Classic)
Аз съм с Cordoba 1.9D и си ми прави градско към 5.5 – 6л., в зависимост от задръстване и колко е настъпвам.
Извинявам се за off topic-a, колега sardokar, толкова ли много се чувства върху вървежа на колата като караш с пуснат климатик, от колкото без него? Защото това двигателче си е слабичко и ми е интересно все пак как се държи с клима?
sardokar написа:Аз съм със Поло 1.9D (не е SDI) Софийско градско с климатик - 6.2-6.4
Извинявам се за off topic-a, колега sardokar, толкова ли много се чувства върху вървежа на колата като караш с пуснат климатик, от колкото без него? Защото това двигателче си е слабичко и ми е интересно все пак как се държи с клима?
Нов разход от Уикенда:
Около 700 км с яко настъпване 140-150, на моменти 160-170 по магистралата - 6/100 среден разход... 1.9Д
Около 700 км с яко настъпване 140-150, на моменти 160-170 по магистралата - 6/100 среден разход... 1.9Д
Последна промяна от GAD на Сря 05 юли 2006 8:11, променено общо 2 пъти.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Ти значи караш нещо средно между VW и перпето -мобиле.Мощноста за тая скорост 150-170 сигорно ти е дошла от фотосинтезиращите растения от магистралата.Не се обиждаи,ама преди 2-3 броя на AutoBild коя кола колко гори при високи скорости.Та при 150-160 новите коли(G V TDI и разни други) с зор се доближаваха да 6,5-7 на сто.Сигурен ли си че си измерил правилно разхода.
Върни се в “Дизелови агрегати”