Въпрос за 1Z мотор (масло)
- Kung_Fu_Panda
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за 1Z мотор (масло)
виж на коя ваг спецификация отговаря, ако не е описана такава, ако ще и AFN да пише на него, по-добре не си го сивай в мотора повече
- profesor humel
- Автомобил:
- Двигател:
малко не ми е ясна тая ВАГ спецификация 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
На капачката за наливане на маслото има едни цифри,на задната страна на тубата гледай за тези цифри.Ако ги има и са същите като на капачката взимай наливай смело.
-
- Автомобил: Golf3
- Двигател: TDI AFN
10w40 на 1z съм съгласен,но 15w40 му е множко
Аз съм с Лики Моли 10w40 MoS2 и ми дава разход 300г на 10000км.Смятам ,че е в рамките на нормалното

profesor humel написа:....но въпросът ми е дали ще гори масло
Аз съм с Лики Моли 10w40 MoS2 и ми дава разход 300г на 10000км.Смятам ,че е в рамките на нормалното

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Priwet passatajii. Най - доброто масло за двигателя на VW - то TDI е "ARAL" тип: SAE 10 W 40 B1H. Oт 8 години карам Пассат и само такова масло ползвам. Искам само да кажа, че маслото което ми носят от Германия, яма нищо обсто с това, което се намира по търговската мрежа в НРБ. Втора година с връзки си го купувам от генералня вносител и то от тяхния офис с предварителни уговорки. Всичко в тази скапана дързава е с връзки, както беше и по татово време. Но сега е много по-гнусно и мерзавско.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ей тва е
де се губи толкос време бе човек дан дойдеш тука да кажеш кое е най хубавото масло
Не че се заяждам може Арала да е найстина хубаво масло но кажи на нас невежите как разбра че маслото което ти носят от Германия няма нищо общо с маслото в бг-пил ли си го,ял ли си го ,мирисал ли си го или може би си го дал за анализ в лаборатория
.Аман като дойде някой и се провикне "има топла вода"

имам 1Z карам го с 5w40 Unil 100% Syntetic, моторът работеше прекрасно, сега сложих 5w30 UNIL 100% Syntetic и двигателя заспа!!!
- KuPoNjIqTa
- Автомобил: Audi А6 allroad VW Caddy
- Двигател: АSB Cayc
Колега и аз карах известно време колата си с Repsol 15 W 40 TDI.Колата тракаше доста сега съм с едно Белгийско масло Sunoco 5W40 Пълна синтетика и колата си работи прекрасно и най важното за 5 хил още не съм долял нищо а с Repsola ми вървеше вече 200 300 грама за тия километри!
aLeXoV написа:имам 1Z карам го с 5w40 Unil 100% Syntetic, моторът работеше прекрасно, сега сложих 5w30 UNIL 100% Syntetic и двигателя заспа!!!
Пич,имаше ли разход на масло като беше с 5в40
и кажи осезаемо ли утихна мотора с новото 5в30
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Bobsun Passatov написа:....което се намира по търговската мрежа в НРБ.... Всичко в тази скапана дързава е ...

Държавата в която живея , както и хората в нея са прекрасни , но има и боклуци , там е проблема .
За 5-6 години , колега , имаш 15-20 мнения , всички ли са толкова съдържателни

Върни се в “Дизелови агрегати”