Търся съвет за ПАСАТ 89 г. 1,6 TDI

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
kriskuu
Автомобил:
Двигател:

Re: Търся съвет за ПАСАТ 89 г. 1,6 TDI

Мнениеот kriskuu » Чет 18 ное 2010 19:58

cobra_11 написа:A що не полееш ГНП-то с вода , като е топъл мотора .

като полея ГНП-то с вода и истине малко и пали пак ?

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Съб 20 ное 2010 21:09

Колега нз дали ще ти помогне но на работата имаме един мотокар дизел 80 и някоя година производство имаше точно същия проблем като твоя-като е студен пали от раз но като загрее няма палене.Върти до падане на акумулатора и няма никой,и понеже бях чел нейде за това поливане на ГНП с вода реших да пробвам-полях я и запали от четвърт-при което си помислих диагноза ГНП.Обаче се оказа друго -запушен горивопровод и по точно сондата на резервоара,толкос боклуци имаше че чак ми е чудно как минава нафта.Явно като загрее боклуците се разширяват и запушват и без това малката дупка.Обаче има и нещо друго мотокара освен с поливане можеше да се запали и със разредител или коресилин или нещо запалимо плиснато във смукателния колектор(що разредител сме похабили с тоя мотокар едно 100-150 литра докато се разбра къв е проблема).

kriskuu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriskuu » Нед 21 ное 2010 18:05

fox_vt написа:Колега нз дали ще ти помогне но на работата имаме един мотокар дизел 80 и някоя година производство имаше точно същия проблем като твоя-като е студен пали от раз но като загрее няма палене.Върти до падане на акумулатора и няма никой,и понеже бях чел нейде за това поливане на ГНП с вода реших да пробвам-полях я и запали от четвърт-при което си помислих диагноза ГНП.Обаче се оказа друго -запушен горивопровод и по точно сондата на резервоара,толкос боклуци имаше че чак ми е чудно как минава нафта.Явно като загрее боклуците се разширяват и запушват и без това малката дупка.Обаче има и нещо друго мотокара освен с поливане можеше да се запали и със разредител или коресилин или нещо запалимо плиснато във смукателния колектор(що разредител сме похабили с тоя мотокар едно 100-150 литра докато се разбра къв е проблема).

Благодаря колега . Ще опитам и това , само искам да ти кажа за пасата 4е като загрее и тои няма палене , освен на скорот и като го запаля варви много по малко от колкото преди да загрее.

Върни се в “Дизелови агрегати”