Молба за мнение относно VW Passat 1.9 TDI B 5.5 автоматик

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Молба за мнение относно VW Passat 1.9 TDI B 5.5 автоматик

Мнениеот VWGT » Чет 25 ное 2010 0:20

niks76 написа:на около 400нютон метра по4ва да се шашка компа на кутията -дотам никакви грижи;разхода на 4ипосан автоматик пада :idea:

здрасти, това тествал ли си го и с кой (чий) чип го постигаш ? градско или м/уградско си го засичал и колко е разликата горе-долу? Ако чипосам моя AYM мотор, казват че може да отида на 400нм, което ще рече че кутията може да се ошашка. Ти преди беше писал за препрограмиране на типтроници май, та по този повод да те питам: може ли да се препрограмира качването на предавките в ръчен режим да става на 1200 оборота, а не както е сега м/у 1600 и 2000 според предавката?

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 25 ное 2010 0:43

над 30 фаила съм сменил и се продължава с доработките :oops:
за програмирането за предавките може,но не винаги е полезно
п.с сега на типтроника вървя на 5 с 1500оборота с 70км ,а преди беше с 1800оборота и 90км/4ас
кутията сменя спрямо нютон метрите ,скороста е на заден план :idea:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 25 ное 2010 0:59

т.е. чипосването на двигателя трябва да е придружено и с корекция на типтроника. Ако да речем дигнеш на 380нм, кутията как сменя скоростите, на по-ниска или по-висока скорост ?

при мен сега 5-та на ръчен режим влиза от 60 км/ч, което е под 1500 оборота, на автоматичен на 80, което е към 1600 оборота, само че 4-та не иска да влезе под 50 км/ч на ръчен, което са 2000 об/мин на 3-та, а тя в града е най-ползваната. Та ако чипосването вдига НМ, а кутията според тях сменя скоростите по-рано (на по-ниски обороти) => че и разхода ще е по-нисък. Това е логиката май, ама практиката доказва ли го :)

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Чет 25 ное 2010 1:46

Аз съм с Пасат Б5 1.9 ТДИ,автомат,типтроник,115коня мотор+чип,като параметрите след чипосване които ми дадоха е +80нютона и +30к.с....приблизително нали...какво мога да кажа отностно смяната на предавките...след чипосването оборотите при смяна от една на друга скоркост паднаха с поне 200об/мин.Като цяло не съм 100% доволен от автомата отностно това,че малко неадекватно сменя предавки,по принцип.Искам да спомена,че техн.състояние на колата и автомата като цяло е повече от перфектно,така че,отписвам вариатни за повреда.Говорил съм и с майстори и с други собственици на модела,и при тях е така.Иначв нямам други забележки към автомата,не ми е правило впечатление да е паднал разхода осезаемо,имал сум Ауди а4 2.0 ТДИ 140к.с. пак с чип+ръчни скорости там се усети разлика в разхода,имал съм голф 4 1.9 ТДИ 4-степенен автомат 110к.с. пак с чип и там не усетих разлика в разхода,което ме навежда на мисълта,че само на ръчни скорости се усеща,поне аз така мисля и имам такова виждане.За последно само ще спомена,че по голямо удоволствие от автомат+темпомат няма...особено за живущите в гр.София...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 25 ное 2010 2:50

хм,карането ще ми е 99% градско,но все съм си мислел че Темпомата е за по магистралата :roll: не мога да се светна как караш темпомат в града :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 25 ное 2010 9:37

VWGT написа:т.е. чипосването на двигателя трябва да е придружено и с корекция на типтроника. Ако да речем дигнеш на 380нм, кутията как сменя скоростите, на по-ниска или по-висока скорост ?

при мен сега 5-та на ръчен режим влиза от 60 км/ч, което е под 1500 оборота, на автоматичен на 80, което е към 1600 оборота, само че 4-та не иска да влезе под 50 км/ч на ръчен, което са 2000 об/мин на 3-та, а тя в града е най-ползваната. Та ако чипосването вдига НМ, а кутията според тях сменя скоростите по-рано (на по-ниски обороти) => че и разхода ще е по-нисък. Това е логиката май, ама практиката доказва ли го :)

i практиката го доказва;на стандартен 4ип няма нужда от корекция на софта на кутията.аз в момента съм само с хардуерни промени без корекция на софта на кутията .карам с 1.9 мотор ,торк конвертор от 2.5 и вътре в кутията съм заменил някои и други дискове с такива от порше.4ипа на мотора е направен по мои изисквания и при мен го няма екстремното натоварване при подаване на газ(удара от мощността на мотора го няма и кутията не се шашка) :wink:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Чет 25 ное 2010 11:06

моята е със старата кутия .. 4-ри степенния автомат .. и през VAG Com-а също има настройка .. единственото което ме дразни е високия разход на място при "D" .. по борд комп. 1.0 - 1.1 лт./ч. .. като вкл. на "N" или "P" става 0.6 - 0.7 лт./ч. .. скоро карах Субару автомат .. и ми направи впечатление .. че при него 10-15 сек. след като си спрял .. кутията "отцепва" .. все едно си на "N" .. не съм обръщал внимание при Мултитроника дали е така

Потребителски аватар
jrc2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jrc2 » Чет 25 ное 2010 11:47

Matematiks написа:хм,карането ще ми е 99% градско,но все съм си мислел че Темпомата е за по магистралата :roll: не мога да се светна как караш темпомат в града :roll:

Казвам го просто като опция,разбира се,че не карам на темпомат в града...то няма и как.

Върни се в “Дизелови агрегати”