Относно горене на масло ???

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bialecki
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно горене на масло ???

Мнениеот bialecki » Съб 27 ное 2010 20:21

колега sam_boha съгласен сам с теб,че го няма тоя вариант да не пипа маслото но пак след 9-10 хиляди да ти светне лампата на маслото ( жълта само ) не е нормално. Почвам да си мисля че просто тия в сервиза че са сипали малко над минимума и така са го зарезали ( яд ме е че така и непогледнах- вярвайки им ) пък са си писали че са сипали повече от колкото трябва. Признавам си че ме изненадаха като ми казаха че побира 3.8 литра сичко на сичко ... ( реното ми побираше 4.3-4.4 литра пък беше 1.4)

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 27 ное 2010 21:48

Ако кажеш кода на мотора, колегите, които са по-запознати, ще кажат колко събира, за да разбереш дали си говорят наизуст майсторите. Впрочем ти казваш, че маслото не е било на макса, така, че е възможно затова да е светнала лампата (смисъл ако е било на максимум е щяло да го изгори към 15-те хиляди и тогава да свети). Но ако имаш съмнения в компетентността на обслужващите го, следващият път като сменят маслото си виж сам на щеката колко е. Иначе има логика, ако е било малко над минимума да е изгорила 300 грама (примерно) и да се разсветка. Не обвинявам сервиза, но знае ли човек?!

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Съб 27 ное 2010 22:09

Събира 3,8л. Мотора би трябвало да е същия, като моя - BKC. Лампата светва в оранжево, когато е на минимума на марката.
Колега, до сега имам 3 смени на масло. Преди първата светна лампата на около 10к, колата съм я купил чисто нова, долях към 200-300гр. Преди втората и третата смяна не съм доливал нищо. Сменяваха ми маслото, заредено между средата и горния белег, преди смяната маслото беше малко над долния белег. Както ти казах е нормално, карай и си свиркай :beer

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 27 ное 2010 22:29

Колеги понеже в много теми е ставало въпрос за разхода на масло на TDI PD.Та от 2005г. насам карам четвърто Caddy подред.Смея да твърдя че умея да си пазя`колите нищо че са служебни.Във фирмата имаме 120 Кадита 1.9 ТДИ-105кс.Няма кола да не гори под 1 литър за 15000км.Така че спрете спрете с тия легенди че новата кола не гори масло.Във ФВ"СЕРВИЗА" казват че 5W-40 е перфектно за турбината но е тънко за двигателя и оттам идвал проблема ако може да им се вярва щото и тия са едни гащници дето сега се учат да правят коли.Иначе са бегачки ама някой друг да ти ги потдържа.И никои не може да ме убеди че тия новите коли имат ресурса примерно на моя Пасат96г който е на 420000 с прилежно попълвана сервизна книга и единствения по-сериозен ремонт е смяна на турбо на 360000км.PD-то само може да си мечтае да му издържи поне150000км турбото.Но след 5-6 години ще ни се наложи да си купуваме 10-12 годишни коли "нов внос на 160000км" ине ми се мисли кви кюмбета ще бъдат.Поздрави на всички и не се косете-разхода е нормален даже минимален.

bialecki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bialecki » Съб 27 ное 2010 23:41

колеги направо ме фарлихте в "джаза" с нормалния разход до литър на 15 хиляди ...
благодаря се пак на всички за отзивите пък след 5 хилки като отида при тия ще ги питам кво става аджеба ...

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 28 ное 2010 0:43

Щом гори масло значи има :Mr Green Fun Аз от 10 000км карам TDI PD (ARL) и ми е глътнала 200-300гр масло Motul 5W40 VAG Specific, което леко ме учудва в интрес на истината. Верно 60-70% е на магистралата, но абсурд да изгори 1 литър на 10 000км, а не е като да не давам газ и то доста на моменти. Наистина хората казват, че ТДИ ПД си е жадно за масло по принцип.

Просто маслото го сипвам на 3/4 винаги. Никога догоре. Има значение дали колата ще "хареса" самото масло. С едно може масло да гори, с друго не при това с еднакви визкозитети.

В твоя случай едва ли има проблем. Карай и си свиркай. Проверявай маслото - аз на 1000км го гледам винаги. Просто навик.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 28 ное 2010 1:03

[quote="fantomasss"]Абе ще ме извинявате, ама да дам аз 30 хилки за нова кола и да ми харчи масло до СВЕТВАНЕ НА ЛАМПАТА!!!..., не го приемам, пък нека съм тъп и със старомодни разбирания. Чакай ти след време да спадне разхода. Е**х това напасване и улягане на мотора.
Колега,ако не си карал нова кола никога няма да разбереш какво е да харчи масло,след като я купуваш от магазин. нормално е да пипа масло докато не се разработи като хората,много правилно са му казали на колегата в сервиза. А ако си мислиш че твоята кола харчи по-малко масло се лъжеш или се опитваш нас да излъжеш. а за това че маслото е 5/40 и било скъпо как ще доливаш си писал малко по отгоре- "да дам 30 хилки за нова кола и да ми харчи масло" сам си си дал отговора,а и доливане от спедата до минимума е около 250-300 грама за 9 000км и то при турбо мотор. Човека ако е нямал пари за масло няма да даде 30 хилки за кола,а ще си кара старите таралясници ,които европейците вече ги карат за скрап и ганьо ги купува и им се радваме като чели сме си купили чисто нова кола защото е била малко по-хубава от старата ни :banghead: . Ако искаш може да драснеш едно лично на колегата да го попиташ и колко данък плаща за да се увериш че е 10 пъти повече от твоя-Защото живеем в България и на новите коли данъка е с пъти по скъп отколкото на старите(а пък ако мине 13 годинки-направо е без пари ,на половина). Затова колегата да си свирка както е писал и колегата и да си кара колицата още 500 000 км само със сняна на масло.

bialecki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bialecki » Нед 28 ное 2010 15:16

не ми се вярва тия в VOLKSWAGEN да сипват менте CASTROL. Пък и завода производител го дава с такова масло и не ми се вярва немеца да не е проверил дали му се "нрави" това масло на колата.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 28 ное 2010 18:02

точно такаааааа

Потребителски аватар
evgevg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgevg » Нед 28 ное 2010 21:14

Аз незнам какви са тия масла за 15 000км. :shock Сигурно са хубави. :roll: Карам с Кастрол Магнатек 10W40 и на 8000км повтарям 8000км отвивам пробката и да го няма.Изобщо не съм се интересувал за колко километра е предвидено.Още след 5000км се усеща, че двигателя вече работи по-твърдо и по-шумно.72лв е 4 литра незнам колко е истинско.И през ум няма да ми мине да карам нова кола 15000км без смяна на маслото.Това е мое мнение.

bnick

Мнениеот bnick » Нед 28 ное 2010 21:34

evgevg написа:Аз незнам какви са тия масла за 15 000км. :shock Сигурно са хубави. :roll: Карам с Кастрол Магнатек 10W40 и на 8000км повтарям 8000км отвивам пробката и да го няма.Изобщо не съм се интересувал за колко километра е предвидено.Още след 5000км се усеща, че двигателя вече работи по-твърдо и по-шумно.72лв е 4 литра незнам колко е истинско.И през ум няма да ми мине да карам нова кола 15000км без смяна на маслото.Това е мое мнение.

Колега, малко си изостанал. С новите масла и до 50к може да се кара :beer

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Нед 28 ное 2010 22:37

bnick написа:
evgevg написа:Аз незнам какви са тия масла за 15 000км. :shock Сигурно са хубави. :roll: Карам с Кастрол Магнатек 10W40 и на 8000км повтарям 8000км отвивам пробката и да го няма.Изобщо не съм се интересувал за колко километра е предвидено.Още след 5000км се усеща, че двигателя вече работи по-твърдо и по-шумно.72лв е 4 литра незнам колко е истинско.И през ум няма да ми мине да карам нова кола 15000км без смяна на маслото.Това е мое мнение.

Колега, малко си изостанал. С новите масла и до 50к може да се кара :beer
... и на третата година фърляш и бегаш :)
Викаш на всеки 10на хиляди доливаш литър и до 50К направо си сменил маслото :D mhihi
Това е като съветите зимата да "палиш и тръгваш" - полезен съвет за екологията, не за двигателя, ама тъй де, на кого ще си продават колите ако старите са вечни...
Тия белези макс и мин са дадени с цел - между смените да изхарчи разликата си е нормално.

Потребителски аватар
evgevg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот evgevg » Нед 28 ное 2010 22:50

bnick написа:Колега, малко си изостанал. С новите масла и до 50к може да се кара

Сигурно е така колега.Няма лошо.Не чета новостите и сигурно съм изостанал.Предишната кола-Citroen BX (бензин)я карах почти 11години около 100 000км и не съм сменил нищо по двигателя освен свещи.Там маслото беше Total минерално и го сменях на 5-6000км.Нали знаеш приказката кое масло е най-хубаво-НОВОТО. :beer

bnick

Мнениеот bnick » Нед 28 ное 2010 22:56

Има статия за LongLife маслото във форума. Вземете я прочетете, интересна е. Времето, когато минералното масло беше The Best леко отмина :beer

bialecki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bialecki » Нед 28 ное 2010 23:25

колега завода производител дава 15 хиляди значи би трябвало най-малкото някои инжинер да го е сметнал, че без проблем ще си ги изкара тия километри. Въпроса е защо ми светна лампата ??? Вече почвам да се шашкам насякаде разправяха че по читаво от Volkswagen-а нямало (въпреки че от старото рено си бях супер доволен)а още отначалото почна да ме шашка тая колица ( не че не и се радвам супер много )

Върни се в “Дизелови агрегати”