mirkata 4020 написа:fastedy написа:lion_heart002 написа:Нещо не виждам смисъл да си изтощаваш акумулатора преди да палиш,ама айде...Та процедурата е,пръскаш със спрея,и въртиш направо без да подгряваш...
има го като похват.подгрява електролита и стартовия ток е по силен.естествено всичко си има
граници
Да бе подгрява го..то ако за десет секунди светкавицата го подгрява тоз електролит,то нощем на път трябва да бъка кат'на баба ми лютеницата дет я вари в бакърената тава.
Просто е някаква илюзия това.
Не знам от кога караш кола и тази зима коя поредна ти е като шофьор , но метода е съвсем сериозен и ефективен , а и напълно обясним

. Но един колега каза , че си има граници

, иначе зимата щяхме да си оставяме вечер колите на дълги

.
ПП От моя опит : дизел за да запали в големия студ , трябва да му се осигури еднократно , но "яко" завъртане , т.е. трябва да запали от първия път . Иначе е обречен , малко акумулатори имат сила за второ добро развъртане . Остават си и други "гъдели" като натиснат до края съединител при палене

.
Но тези (-5) градуса са нищо , все още не съм си и помислял за тези подробности по зимното палене , засега слизам и паля , това е

.