Спада температурата при спускане на скорост!?!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Спада температурата при спускане на скорост!?!

Мнениеот K » Пон 20 дек 2010 11:10

И аз съм така, но при мен още на първия километър спада стрелката. Температурния ми датчик е за смяна, като гледам май и термостата.

Потребителски аватар
bobo_golfa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobo_golfa » Пон 20 дек 2010 11:41

колега при мен е така както при теб а аз съм с чисто нов термостат берх и пак го прави като спускам петрохан стрелката си пада не пада напълно но седи преди средата като падне стрелката слизам пипам радятора термостата е затворил големия кръг и радятора е студен незнам и аз защо прави така колата ми е голф 2 гтд а имам и кора под двигатела ще следя темата да видя каква ще бъде развръзката :да:

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Пон 20 дек 2010 12:13

и аз съм за нов термостат.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пон 20 дек 2010 12:14

Между другото и аз го забелязах вчера това. Вечерта пътувах извънградско и като пусна по наклон без газ (нали е заледено и т.н.) и ми пада стрелката до 70, като си давам газ си стой на 90 ... ??? А иначе парното си тръгва на 3 минута, да речем, след като е запалена колата и си е еднакво силно, не намалява. Беше ми студено снощи да сляза и да видя по маркучите какво е положението. Иначе си загрява нормално.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 20 дек 2010 12:33

bobo_golfa написа:колега при мен е така както при теб а аз съм с чисто нов термостат берх и пак го прави като спускам петрохан стрелката си пада не пада напълно но седи преди средата като падне стрелката слизам пипам радятора термостата е затворил големия кръг и радятора е студен незнам и аз защо прави така колата ми е голф 2 гтд а имам и кора под двигатела ще следя темата да видя каква ще бъде развръзката :да:

и при мен е така (1,9 ТДИ) за първи път стелката ми падна стрелката от 90 гр малко при спускане на Петрохан,и то лятото-бяха и едни мъгли....
Но е така на ППХ ,на скорост гориво не влиза в цилиндрите и колкото и да ти е добър термостата спускането е много дълго с голям наклон,който е спускал Петрохан на скорост знае.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 20 дек 2010 12:46

След като си загрява нормално и поддържа и 90 гр. си мисля, че няма проблеми. Още по-вече, че и парното духа яко горещо и то допълнително охлажда мотора. И отделно тоя ППХ и той. Абе знам ли вече :) :)
Благодаря на всички за мненията :beer :beer ще следя и ще пиша още впечатления...и ако някой има още наблюдения по конкретния въпрос да пише... нека темта остане отворена, моля... :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 20 дек 2010 13:03

pavlingm написа:Щото като пускаш на скорост в двигателя не влиза гориво.

:да:

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пон 20 дек 2010 13:03

Тея термостати са изумена работа. Моя лятото държеше 90 градуса. Обаче като застудя и почна да бъзика ситуацията. Стигна се до там че като позагрее из града и изляза извънградско и стрелката падаше до 1/4 от скалата, респективно и парното отслабваше /Г4 с климатроник, а това се случваше още когато температурата беше около 3-4 градуса на въздуха през деня/. След смяната това явление изчезна и в колата е баня.
При смяната майстора каза да си пазя термостата, понеже лятото може да се наложи да го сложим обратно/с него перките никога не се пускаха, а сега с новия Берх се пуснаха още в сервиза/. Тоя дето го извадихме, се оказа със щампи на VW и AUDI.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 20 дек 2010 13:07

Не си правете експерименти !!!!!!!!! щом лятото държи градус е ок. не може да дигне градус при къси разтояния и на всичко отгоре и парното на макс и да караш с 100 км при -15 градуса е тогава и за 20 км пробег и 70 градуса няма да качи.

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 20 дек 2010 13:27

nikson85 написа:

А какво влиза колега?
Изписани са мнооого страници,и отговора е винаги един и същ!
Ако термостата е читав НЕ НОВ,а читав.Няма значение дали спускаш качваш дали е 60градуса вън,или -15 температурата на двигателя трябва да е 90градуса.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 20 дек 2010 13:30

joromnt написа:До скоро и аз бях така. След като ми смениха термостата, стрелката стои като закована на 90 градуса независимо от това какво правя с колата.
Ако е било единичен случай, не се занимавай. Но ако започне всеки път да изстива, вземи мерки.
/Узана - георгафския център на България. Малко хора го знаят :да: /

Абе хора защо пишете глупости ?
Автора на темата е написал : "спускане на скорост 15-20 км" .
Как няма да изтине мотора , след като той не гори нафта в този режим . Или вие карате колите си от тук до ей там и нямате наблюдение , или хей така си пишете :beat_butt2 ! Не до 70градуса , а може да падне и повече . 15-20 км , това може да отнеме и 20 мин при заледен път и бавно каране .
Нормално си е колега , ако не искаш да пада температурата много , изключваш от скорост .

mirkata 4020 написа:
nikson85 написа:

А какво влиза колега?
....

Единствено вЕтар колега :idea: .

Последна промяна от milmar на Пон 20 дек 2010 13:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 20 дек 2010 13:31

Не знам колеги,но моят термост сега го смених.Сложих за 92 градуса нарочно.При каране по байр,по равното с газ и т.н. няма проблем,но само и единствено по Шипка надолу на скорост ми изстива до към 70(в момента,в по-топло време проблем нямаше).Прави ми впечатление ,че и маслото от 90 градуса пада на 70-75C.Поне при мене мисля,че се дължи на това ,че отворих решетката отдясната страна(наложи се да махна вятъробрана*)

*-дано такава е думата ,за г2.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 20 дек 2010 13:38

mirkata 4020 написа:
nikson85 написа:

А какво влиза колега?
Ако термостата е читав НЕ НОВ,а читав.Няма значение дали спускаш качваш дали е 60градуса вън,или -15 температурата на двигателя трябва да е
90градуса.

да колега в това зимно време може да станат 90 градуса на място и ако подаваш газ и вентилатора върти :063:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 20 дек 2010 13:54

слагаш един картон пред радятора и ще имате 90 градуса. mhihi :beer

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Пон 20 дек 2010 14:04

nikson85 написа:слагаш един картон пред радятора и ще имате 90 градуса. mhihi :beer

Така така,то фабрично Голфи си излиза от завода окмплектован с едно парче картон,щот като стане студено да си го завираш пред радиатора.
Тук никои ли не проумява,че ако всичко ти е наред по охладителна система и термостат,трябва да имаш работна темпераура 90градуса :banghead:

Върни се в “Дизелови агрегати”