при давне на гас на 4,5 тресе голф4 тди 90 кс сас 4ип
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: при давне на гас на 4,5 тресе голф4 тди 90 кс сас 4ип
И при мен го има това претрисане на ниски обороти на 4-та, но за 5-та не знам.За това избягвам 1400-1500 оборота на тези скорости.
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Колеги здравейте,прочетох всичките ви мнения.Има неща за които не съм знаел признавам си.Моята кола е с чипове и т.н. имам го проб лема и в момента.На 4 скорост подаване рязко на газ трепери,също и на 5 скорост.Държа да подчертая че чипът е слаган от наистина професионалист.Обеснението му е:На тия обороти идва най големият надув на турбината и мощността неможа да се придаде в движение.Вариантите са,а може и проблем да се каже:Да ти смъкне софтуерно мощността;да си провериш тампоните на двигателят и скоростната кутия;и ако не еот тия неща да си видиш маховикът защото с времето самият той се измята и вече действието му не е правилно незацепва както трябва.Забележка аз съм сменал съединител пълен комплект без маховик.Това е моето мнение.А за километража там не ми е ясно и искам да си го пообесним защото казвам че моята кола без километраж не пали.Запалва и след секунда угасва.Благодаря.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересно, защо го има този проблем само при моторите с обикновен маховик. Може би затова следващите мотори започват да излизат с демпферен.
И при мен имаше едно такова придърпване в ниските обороти, най добре се усещаше около 50-60 км на 4-та. След смяна на скоростната кутия се оправи.
- Apokaliptiko
Еми аз съм с демферен маховик и пак имам тресенето?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Започвам да си мисля, че е съврзано с горивоподаването и момента на впръскване. Датчика за скоростта също има отношение към горивоподаването така, че нещата клонят към ГНП. Има някой настройки, които биха оказали влияние ама не съм пробвал още.
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Apokaliptiko написа:Колеги здравейте,прочетох всичките ви мнения.Има неща за които не съм знаел признавам си.Моята кола е с чипове и т.н. имам го проб лема и в момента.На 4 скорост подаване рязко на газ трепери,също и на 5 скорост.Държа да подчертая че чипът е слаган от наистина професионалист.Обеснението му е:На тия обороти идва най големият надув на турбината и мощността неможа да се придаде в движение.Вариантите са,а може и проблем да се каже:Да ти смъкне софтуерно мощността;да си провериш тампоните на двигателят и скоростната кутия;и ако не еот тия неща да си видиш маховикът защото с времето самият той се измята и вече действието му не е правилно незацепва както трябва.Забележка аз съм сменал съединител пълен комплект без маховик.Това е моето мнение.А за километража там не ми е ясно и искам да си го пообесним защото казвам че моята кола без километраж не пали.Запалва и след секунда угасва.Благодаря.
става въпрос за В4 нали колега.за скороста при В4 пали та се къса.и още нещо В4 1Z мотора не е с демферен маховик

- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Zinoto написа:Започвам да си мисля, че е съврзано с горивоподаването и момента на впръскване. Датчика за скоростта също има отношение към горивоподаването така, че нещата клонят към ГНП. Има някой настройки, които биха оказали влияние ама не съм пробвал още.
на там клонят нещата.който изпревари с процедурата с гнп-то да пише.
ПС;кои настройки
- Apokaliptiko
B5 колега за такъв става въпррос.
-
- Автомобил:
- Двигател:
shaquile написа:Zinoto написа:Започвам да си мисля, че е съврзано с горивоподаването и момента на впръскване. Датчика за скоростта също има отношение към горивоподаването така, че нещата клонят към ГНП. Има някой настройки, които биха оказали влияние ама не съм пробвал още.
на там клонят нещата.който изпревари с процедурата с гнп-то да пише.
ПС;кои настройки
Търси се опитно зайче

- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Apokaliptiko написа:B5 колега за такъв става въпррос.
опа.по точно за AHU мотора,а те с 1Z имат само софтуерна разлика нали.
На мен ми е чистена помпата от Ventoman преди време и не помогна това. Проблемът съм го разрешил с чипове от Богомил, с по-леки настройки. При мен тресеше на 4та и 5та в диапазона 1500 - 2000 оборота, с педал на газта натиснат на около 30% при това не всеки път, а когато си поиска. Като почне да тресе, ако дам повече газ вече не тресе грам, както и ако карам с натисната газ над 50% също никога не тресеше.
Здравеи те колеги и аз си блускам главата с това тресене.Освен че е супер дразнешто,а и кусам постоянно танпони,пурво на кутиата,а после и централния.За чистене на помпата не съм сигорен дали ще помогне може би до някаква настроика.Колата сум я зел с чип и сум доста доволен от него карам я вече 2 год.,а проблема се появи това лято.Прави ми впечатление,че когато я взех имаше предварение в смисул като отпунеш педала на газта и оборотите оставяха високи за малко по дулго от нормалното колкото да включиш другата предавка и колата много добре преминаваше от предавка на предавка,а сега това го няма.Дори звънях на човека от Ловеч които се занимава с помпи и тои ми каза,че това са глупости с чистенето на помпата,и ще излезе от нещо друго!!!
- shaquile
- Автомобил:
- Двигател:
Alek написа:На мен ми е чистена помпата от Ventoman преди време и не помогна това. Проблемът съм го разрешил с чипове от Богомил, с по-леки настройки. При мен тресеше на 4та и 5та в диапазона 1500 - 2000 оборота, с педал на газта натиснат на около 30% при това не всеки път, а когато си поиска. Като почне да тресе, ако дам повече газ вече не тресе грам, както и ако карам с натисната газ над 50% също никога не тресеше.
да точно така.и аз съм с чип на богомил,андонов ми го слага.мислех че е от чипа и бях полудял да го махам и така с андонов един цял следобед се занимавахме с това.върнахме оригиналния софтуер тресенето намаля но не изчезна затова направихме заключение че не е от чипа.пробвахме 5 варианта на софтуер но тресенето се местеше в различен диапазон на оборотите а също така зависеше от начина на подаване на газ.
При мен със стоковия софтуер нямаше проблем. Преди да поръчам чип от Боги му казах с други чипове какви проблеми съм имал и той ми прати чип, който реално след 1800 оборота са му променени картите или така да се каже до тези обороти е почти сток. С така направен софтуер нямам никакви грижи.
Върни се в “Дизелови агрегати”