Теч на масло от тръбата за картерни газове на 1Z

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
iliqn_4o
Автомобил:
Двигател:

Re: Теч на масло от тръбата за картерни газове на 1Z

Мнениеот iliqn_4o » Чет 27 яну 2011 11:06

sussy7 написа:
iliqn_4o написа:Тази тръба е 37-40 лв нова на TOPRAN.Не е оригинална ама става.Иначе оригиналната е 75.00лв. :wink:

Каде ги има тези, и като взаимозаместима част за VW ли се води или е за нещо друго пък става?

37-40 лв нова на TOPRAN ги има в Ауто+ и др.магазини,които предлагат части на тази марка,ако някъде я нямат налична ще ти я поръчат за един ден.Едно към едно е с оригинала и си е точно за тези мотори 1з АФН АХУ и др.А оригиналната ако в Ауто+ я няма ,има я в Елит Кар.

Потребителски аватар
aradovanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aradovanov » Сря 23 фев 2011 21:17

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Сря 13 апр 2011 10:12

Май и аз ще се насоча за такава тръба,днес ще разглобя да видя дали ще мога да оправя проблема само с подмяна на О пръстена,ако ли не ще прибягна до нов.!
Казвате,че тия ТопРън стават за тази цел.

blajetoo
Автомобил: Golf 4 1.9TDI
Двигател: AHF 1998

Мнениеот blajetoo » Пет 15 апр 2011 8:53

Най добре е да изведете тея изпарения от въздушния филтър,да не мърлят двигателя.Удължавате маркучлето от филтъра на картерните газове и го поставяте в някаква кутиика,но задалжително кутията трябва да има удушник иначе ще почне да връща налягане през пръчката за маслото,и дупката която остава на въздухопровода я затапвате.Ето малко снимков материал как съм го направил на моя!!! :P :P

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Пет 15 апр 2011 21:26

blajetoo написа:Най добре е да изведете тея изпарения от въздушния филтър,да не мърлят двигателя.Удължавате маркучлето от филтъра на картерните газове и го поставяте в някаква кутиика,но задалжително кутията трябва да има удушник иначе ще почне да връща налягане през пръчката за маслото,и дупката която остава на въздухопровода я затапвате.Ето малко снимков материал как съм го направил на моя!!! :P :P

Е много добре е станало!А тази кутийка допълнително и правиш някакава дупка за отдушник,и друга такава в която поставяш края на маркуча който идва от блока,паравилно ли съм те разбрал?

blajetoo
Автомобил: Golf 4 1.9TDI
Двигател: AHF 1998

Мнениеот blajetoo » Нед 17 апр 2011 12:37

Е много добре е станало!А тази кутийка допълнително и правиш някакава дупка за отдушник,и друга такава в която поставяш края на маркуча който идва от блока,паравилно ли съм те разбрал?[/quote]

Да една дупка с размера на маркуча който идва от блока и от другата страна на кутииката правиш десетина,петнадесет дупчици с ф6 бургия и отгоре сложих аз една мрежичка случайно да не влезне някое буклуче.Но задалжително правиш отдушник иначе ще ти върне налягането през пръчката за маслото и ще ти изхвърли масло от там. :wink: :wink: :wink:

Върни се в “Дизелови агрегати”