PASSAT 2.5 TDI 2002г,
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: PASSAT 2.5 TDI 2002г,
аудито не е в ред 

-
- Автомобил:
- Двигател:
niks76 написа:аудито не е в ред
Колега закачано е в Юнитрейд и в Порше Запад в София. В Юнитрейд сменяваха дискове и накладки и като им казах казаха че този разход си бил нормален за "180 коня автомат и 4/4 на свичкото отгоре.Какво съм искал от този автомобил да гори 4,5 ли?" Това бяха думите там а в Порше Запад ми отговориха почти същото,но в крайна сметка колата е служебна и нафтата не се слага от мен
ама хора мен ме валнува двигатела хубав ли е че едни казван няма ядове а други че е боклук?
-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
MECHANA написа:ама хора мен ме валнува двигатела хубав ли е че едни казван няма ядове а други че е боклук?
Взимай 131пд и му бутни едно чипче,ще си пеее,и разходите по обслужвания,горива и т.н ще са доста по прилични...
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
мотора е много хубав ,ако е в добро състояние
и колата не се използва в градско каране.за предпочитане е мотор с начална буква В -а останалото е въпрос на късмет
ако нещо конкретно те интересува ми пиши на лични
п.п колегата със служебното ауди-ако имаш възможност ела насам и ще ти подсигуря тест драйв на 20 коли с тоя мотор автоматик и куатро и сам ще се убедиш че служебната ти кола не е в час(най вероятно помпата е "ремонтирана")парижко градско не може да се равнява на софииско -тук са десетина милиона коли по пътя

сори за калпавата снимка -това са кобилички и повдигачи начупени от мотор с буква В(клапани строшени няма как да има) при моторите с буква А такъв шанс няма

ако нещо конкретно те интересува ми пиши на лични
п.п колегата със служебното ауди-ако имаш възможност ела насам и ще ти подсигуря тест драйв на 20 коли с тоя мотор автоматик и куатро и сам ще се убедиш че служебната ти кола не е в час(най вероятно помпата е "ремонтирана")парижко градско не може да се равнява на софииско -тук са десетина милиона коли по пътя
сори за калпавата снимка -това са кобилички и повдигачи начупени от мотор с буква В(клапани строшени няма как да има) при моторите с буква А такъв шанс няма

колеги мотора които гледам е с букви AKN 150кс. моля които има такав да даде информация предварително ви благодаря
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
това май е стария мотор така ,че ако не бъркам по-добре не се занимавай с тая кола а наблегни на друга
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
AKN е от най-проблемнитеMECHANA написа:колеги мотора които гледам е с букви AKN 150кс. моля които има такав да даде информация предварително ви благодаря
- Dragoslav
- Автомобил:
- Двигател:
...е тука се изписа за тоя уж проблемен AKN мотор и се зачудих какъв е моя и слязох да проверя моето зверче 2.5 ТДИ 2001 ръчни 150 коня... и се оказа че е AKN мотор!"мечката" е вече на 215 000 и досега не съм имал проблеми с двигателя, както и германчето преди мен...смянам и редовно консумативите, аз я слушам и тя ме слуша!;)гори 6.5/7.0 със скорост 120 / 140, градско си гълта около 10/11л. Докарвал съм я и на 5.5л на сто на пета с 80. Не съм експерт, но съм доволен от колата...за магистрала е принципно!
- nasttii
- Автомобил:
- Двигател:
аз незнам защо не разгледаш и други типове двигатели а се спираш на 1 модел при такъв избор
написаха ти го няколко пъти: зависи как е гледана колата и какви са и реалните километри. Ако маслото е сменяно на време и не е на 500к РЕАЛНИ км, би трябвало да си е ок. АКН е най-масовия двигател и най-стария като модификация => риска да вземеш яко каран и кофти поддържан е по-голям, от там са и "масовите" проблеми с този мотор. Има слаби места, ама кой няма, просто ремонта и поддръжката са му по-скъпи от 1.9 и това е, от там идва цялата олелия.
- Dragoslav
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръчвам ти, колега, колата коята търсиш да я вземеш направо от германия от собственика й,може да ти излезе по-скъпо (транспортни разходи), но поне ще знаеш всичко за тая кола, там са много стриктни в това отношение. Аз так направих и не съжалявам. Ако е италианска доставка,вероятността да е кофти е голяма, италианците са мърди спрямо колите си!В началото и аз като теб се чудих дали големия или малкия двигател, исках повече малкия 1.9 (икономичен, по - ниски данъци и разходи),но търсийки излезе моята...големия, екстрите и цената беше прилична,германица даже свали още.Kакто каза швабичката "тая кола ти прави кефа"! Успех!
Върни се в “Дизелови агрегати”