Относно покупка

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
genov82
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно покупка

Мнениеот genov82 » Пон 14 фев 2011 0:23

wnaso написа:Ако зададеш същия въпрос в Ауди форума ше получип доста по различни отговори :wink: .Ако търсиш обем трябва да избираш (сравняваш) Пасата с А6 ,и А4 с Бора или Голф.

Да колега същия въпрос го пуснах и във ауди форум,а те се на др.полюс те пък казват да вземам Аудито и съм в изходна позиция,но вече е 60към40 за пасата :lol:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 14 фев 2011 2:19

Разбира се че Аудито. Поне да не те е яд, като му се разхлопа ходовата част.

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Пон 14 фев 2011 10:01

Сигурно има тема колеги,но аз лично търсих с търсачката и не можах да намеря нищо конкретно :banghead: .Та въпроса ми е,защо като окачването е идентично на Ауди се скъсват да смененят скъпи алуминиеви носачи,а Пасат-а въпреки,че е по-тежък много по-рядко се сменят :roll:. spam Ако толкова е важна пък широчината и екстрите вътре тогава вземи си една Алфа 166 или Фиат Мареа и ще се нашириш отвсякъде :twisted:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 14 фев 2011 10:49

Няма как условията на каране при два автомобила да са абсолютно равни, за да се каже защо при единия се сменяват по-често елементи по ходова част. Това твърдение, че при Ауди се сменят по-често не ми звучи много достоверно. Според мен е по-скоро късмет работата на каква кола и съответно окачване ще попадне човек, разбира се важно е също и качеството на закупените елементи по окачването mhihi

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 14 фев 2011 11:50

genov82 написа:
wnaso написа:Ако зададеш същия въпрос в Ауди форума ше получип доста по различни отговори :wink: .Ако търсиш обем трябва да избираш (сравняваш) Пасата с А6 ,и А4 с Бора или Голф.

Да колега същия въпрос го пуснах и във ауди форум,а те се на др.полюс те пък казват да вземам Аудито и съм в изходна позиция,но вече е 60към40 за пасата :lol:

Незнам каква е тази мания,вродено човешко чувство ли е....всеки да си хвали "стоката" :lol: Или може би страх,че е станало набутване и е можело нещо по-добро...! Трябва да пробвам-да пусна тема в Ситроен форума (имах преди) и да питам "Пассат или C5" примерно.....предполагам какво ще стане :wink:

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 14 фев 2011 13:09

RadoShopa написа:
genov82 написа:

Незнам каква е тази мания,вродено човешко чувство ли е....всеки да си хвали "стоката" :lol: Или може би страх,че е станало набутване и е можело нещо по-добро...! Трябва да пробвам-да пусна тема в Ситроен форума (имах преди) и да питам "Пассат или C5" примерно.....предполагам какво ще стане :wink:

тея дето се е..т в устите коли не могат да правят :D :D :D :D

genov82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genov82 » Пон 14 фев 2011 13:18

itan75 написа:Сигурно има тема колеги,но аз лично търсих с търсачката и не можах да намеря нищо конкретно :banghead: .Та въпроса ми е,защо като окачването е идентично на Ауди се скъсват да смененят скъпи алуминиеви носачи,а Пасат-а въпреки,че е по-тежък много по-рядко се сменят :roll:. spam Ако толкова е важна пък широчината и екстрите вътре тогава вземи си една Алфа 166 или Фиат Мареа и ще се нашириш отвсякъде :twisted:

Колега имах Алфа166 и да ти кажа де ти е...а и Алфата и екстрите следкато са пълни кенефи имах я от год.и половина и хварлих по нея 3500лв и пак имаше какво да се прави по нея а и за година за застраховка,данък,винетка и преглед ми е м|у500-600лв без да слагам каско ако и каско правя минават1000лв.За италиански коли неща и да чувам,дори и да ми я подарят не искам и да чувам за Алфа.Разбрах че немеца си е немец.Правиш веднъш и забравяш

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 14 фев 2011 14:59

Колега тук няма да откриеш това което търсиш,мога само да ти кажа "чети м/у редовете"
Пасата не е нито толкова безпроблемен нито толкова евтин за подръжка,за парите които си събрал по-добре се насочи към някоя друга марка или модел по-нискобюджетен.И при двата автомобила 1000лв.си отиват на здравей/здрасти още след покупката,и двата автомобила искат сериозна подръжка,ако не си финансово стабилен не си купувай такъв автомобил.Ако нямаш пари за пълно автокаско не си купувай такъв автомобил,ако нямаш пари за качествено обслужване пак това не е твоя автомобил.
Разгледай хубаво целия форум,има много информация,често срещани дефекти,плюсове и минуси на различните VW модели,цени на авточасти,хора които се занимават и извършват качествени ремонти и още много,много инфо.

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 15 фев 2011 0:57

itan75 написа:Сигурно има тема колеги,но аз лично търсих с търсачката и не можах да намеря нищо конкретно :banghead: .Та въпроса ми е,защо като окачването е идентично на Ауди се скъсват да смененят скъпи алуминиеви носачи,а Пасат-а въпреки,че е по-тежък много по-рядко се сменят :roll:. spam Ако толкова е важна пък широчината и екстрите вътре тогава вземи си една Алфа 166 или Фиат Мареа и ще се нашириш отвсякъде :twisted:

Колега а на пасата да не са по-евтини носачите от на аудито?
Зависи кой по колко преход прави като км ,а не като години и какви части слага.С тези ментета по нашия пазар трябва да се търси най-доброто менте.А ако си мислиш че пасат не се чупи да ти дам тел.на братовчед ми да му звъннеш и ще те накара да си продадеш твоя пасат ако си с такава марка и модел.Всичко това си е до късмет

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 15 фев 2011 2:32

Aз се чудя защо при ограничени финанси колегата се е спрял на дизелов автомобил....ясно като бял ден е,че поне първоначалните му разходи ще надхвърлят 1000 лв(и то в най-добрия случай).Аз лично от 1 седмица съм собственик И на дизелов Голф 4 -комби(1,9 ТДИ-AHF),но газовият си Г-3-комби 1.8 ABS за нищо на света няма да го продам-толкова евтина за каране кола просто вече няма ....Дизела ще си го карам за кеф-газовия за черна работа :lol:
А иначе един колега беше пределно точен...избира се по-добре поддържания автомобил!

Потребителски аватар
itan75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itan75 » Вто 15 фев 2011 9:18

genov82 написа:
itan75 написа:Сигурно има тема колеги,но аз лично търсих с търсачката и не можах да намеря нищо конкретно :banghead: .Та въпроса ми е,защо като окачването е идентично на Ауди се скъсват да смененят скъпи алуминиеви носачи,а Пасат-а въпреки,че е по-тежък много по-рядко се сменят :roll:. spam Ако толкова е важна пък широчината и екстрите вътре тогава вземи си една Алфа 166 или Фиат Мареа и ще се нашириш отвсякъде :twisted:[/que]
Колега имах Алфа166 и да ти кажа де ти е...а и Алфата и екстрите следкато са пълни кенефи имах я от год.и половина и хварлих по нея 3500лв и пак имаше какво да се прави по нея а и за година за застраховка,данък,винетка и преглед ми е м|у500-600лв без да слагам каско ако и каско правя минават1000лв.За италиански коли неща и да чувам,дори и да ми я подарят не искам и да чувам за Алфа.Разбрах че немеца си е немец.Правиш веднъш и забравяш
spam А стига де,кое правиш и забравяш?? Окачване,електоника,ремъци,накладки и прочие.Понеже бачках в магазин за авточасти известно време и ти казвам на 100%,че частите продавани тук дали ще ги сложиш във немски или италиянски автомобил еднакво бързо ще се скапят.А в италиянските кенефи както ти ги наричаш дефектира най-често немското в тях.Дебитомери,МАФ,МАП,датчици и всичко,което е Бош :evil: Генератори,стартери и прочие по електриката също :evil: .Намесих Алфа-та не за друго,ами защото се спомена вътрешното пространство,а там жабарите са царе на дизайна.И в крайна сметка какво излиза реално-купуваш Пасатко или Алди и като грижовен собственик послушал съветите на съвестните съфорумци сменяш всичко с нови части менте и след година като ти омръзне котора си калкулираш колко си назад и съответно и искаш толкова пари с думите "всичко съм сменил-трофея е уникален,сядаш и караш" :twisted: Обаче пак ти се разтропват носачите,пистовия ремък скача до капака,ангренажния няма как да го погледнеш но ако посвалиш някоя кора и го скиваш един такъв оръфан и конците се показали почти изтръпваш.За другите проблеми да не споменаваме изобщо.Всяка кола си иска подръжка и то сериозна при нашите пътища,части,горива и прочие.Аз лично съм имал три Пасата и две АЛдита и честно казано бял ден не видях с тях.Да кажа ли сега каква кола има и че цялата и предница да се направи на мен лично ми излезе 30лв със отстъпката за два кормилни накрайника,а не съм от тези с АЛдитата и Пасатите дето с голяма скорост навлизат в насрещното движение за да избегнат дупката и да не дадат отново около 1000лв за алуминиево окачване,а че пред мен един блъсна дете от такива слаломи и го уби на място.

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 15 фев 2011 11:02

От последните мнение тука се "убедих",че съм си купил най-големият боклук кола,а именно ПАССАТ!!!К'во да правя сега,ще ми го купят ли,к'во ли......за скрап ли,че поне тежи...?!?Ще взема да си взема една Корса двувратка,че те са най-ефтини и здрави..... :lol:

П.С. Момчета,мерак с пари се гаси.....всички се чупят,като искаш да ти е кеф докато караш-ще си плащаш...хубаво и евтино НЯМА!ПД ли,дебитомери ли,датчици ли-това е положението.... :!: Който не може-да скача в по-ниските класове и т'ва е... :beer

genov82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genov82 » Вто 15 фев 2011 11:12

Е колега то сега по твоите думи кво излиза.Да си купим по едно магаре и по една каручка и да караме че само за сено ще даваме пари.А що се отнася до колите аз пък си мисля че ако си вземеш средно поддаржана кола и ти продължиш на година две да сменяш някоя др.част тва си е нормално.А не да я вземеш от някои мърляч който само е карал и гориво е сипвал,няма как дане се хварлят едни доста солидни пари.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 фев 2011 12:22

RadoShopa написа:От последните мнение тука се "убедих",че съм си купил най-големият боклук кола,а именно ПАССАТ!!!К'во да правя сега,ще ми го купят ли,к'во ли......за скрап ли,че поне тежи...?!?Ще взема да си взема една Корса двувратка,че те са най-ефтини и здрави..... :lol:

П.С. Момчета,мерак с пари се гаси.....всички се чупят,като искаш да ти е кеф докато караш-ще си плащаш...хубаво и евтино НЯМА!ПД ли,дебитомери ли,датчици ли-това е положението.... :!: Който не може-да скача в по-ниските класове и т'ва е... :beer

Ми не колега,не си си купил най големия боклук просто си купил един най обикновен автомобил.
Който нито е най здравия,нито най бързия,нито най красивия,нито най,най,най както някой хора се опитват да вменят на други хора.Има много по-бързи,красиви,здрави и т.н. автомобили от VW.
Въпрос на пари и вкус при всеки един от нас.

Наздраве :beer

Потребителски аватар
RadoShopa
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Вто 15 фев 2011 13:24

forski написа:
RadoShopa написа:От последните мнение тука се "убедих",че съм си купил най-големият боклук кола,а именно ПАССАТ!!!К'во да правя сега,ще ми го купят ли,к'во ли......за скрап ли,че поне тежи...?!?Ще взема да си взема една Корса двувратка,че те са най-ефтини и здрави..... :lol:

Ми не колега,не си си купил най големия боклук просто си купил един най обикновен автомобил.
Който нито е най здравия,нито най бързия,нито най красивия,нито най,най,най както някой хора се опитват да вменят на други хора.Има много по-бързи,красиви,здрави и т.н. автомобили от VW.
Въпрос на пари и вкус при всеки един от нас.

Наздраве :beer

Е,разбира се,че не е НАЙ НАЙ автомобил,марки мноооооого :wink: Наистина VW e като нещо "елит" за българите,работата малко е "овцете след овцата",но то за всичко е така,такъв ни е манталитета... 8)

Върни се в “Дизелови агрегати”