Голф 4 1.9 AJM - Маховик

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 4 1.9 AJM - Маховик

Мнениеот morfei1 » Сря 23 фев 2011 13:20

netizen написа:сигурно ли е, че може да се сложи комплект от ARL на AJM ?

Гарантирам на 100% стига да е целият комплект. Колегата Съмнителният е с този вариант от доста време :)

Цените винаги са били такива още през есента на 2009год, когато сменях моят. Точно 1000лв. за целият комплект с лагер помпа :)

Втора употреба..... моят демпфер заедно с притискателя, феродовия и лагер помпата ги продадах - втора употреба. Има си хора за всичко.... това момче нямаше проблеми с луфт в пружините, а направо беше счупил маховик или му бяха изхвъркали пружините...... След като го монтира се чухме, каза ми че е много доволен от моят.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 23 фев 2011 15:27

Трябва да сменя майстора май. Мен ме засилиха почти на 2000 лв. За втора ръка не б навит, имах си вече. Как взимаш части от Auto+ с 20%?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 23 фев 2011 16:03

Еми, възможно е. Оригинален маховик поръчан от VW обадиха цена 1800лв. само за маховик. Сега не го знам какво му е толкова оригиналното освен цената, но аз незнам VW да произвеждат маховици...... просто поръчват от Закс и Лук и си слагат стабилна надценка :wink:

Абсолютно всички части по колата са произведени от някой производител, Лемфрьордер, Закс, Текстар, ATE, Паджит, ФАГ, Приербург, Бош, Гарет, ККК и .т.н.т и т.н.т. VW не произвежда части, те асемблират коли. Вместо производителите да пишат собственото си име и серииният номер се пише VAG номера и логото на VW/Audi понеже са поръчка от тях. Става въпрос за огромни количества.

Имаго го и момента че до определена година след пускането на даден модел автомобил, въпросните производители на авточасти са длъжни да не предлагат дадената авточаст, която са произвели за концерна под собствената си търговска марка. И тука идва момента на Турското и Китайското производство, понеже има търсене..... които пренебрегват това изискване и бълват ментаци и хората пищят накрая. Донякъде са прави, само че това производство няма нищо общо с онези производители, които са изнесли производството си в някоя от тези две страни.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 23 фев 2011 16:33

То е ясно че Фолксваген правят само заварките по шаситата и проектирането на една кола. Тогава ме бяха отчаяли направо. Я кажи за отстъпката в Auto+? Аз от тях не съм купувал нищо до сега, пазарувам от V&D, Манимпекс и едно магазинче на Дондуков(Тони с металните водачи за ел. стъклата). Гледам че Auto+ май имат налични доста неща.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 23 фев 2011 16:47

dragozow, провери в Ауто+ какво ти трябва и ми пиши да ти дам моята отстъпка (от 20 до 25% варира в зависимост от частите) ,нали за това е форума все пак. :wink:А между другото питай и колежката hobbycar какво може да ти предложи,защото и тя дава хубави отстълки.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 23 фев 2011 17:59

Ще ми се като ми потрябва нещо да ми дадат отстъпка и да не занимавам още двама човека всеки път за глупости.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Сря 23 фев 2011 18:24

kiki1 написа:dragozow, провери в Ауто+ какво ти трябва и ми пиши да ти дам моята отстъпка (от 20 до 25% варира в зависимост от частите) ,нали за това е форума все пак. :wink:А между другото питай и колежката hobbycar какво може да ти предложи,защото и тя дава хубави отстълки.

И аз да помоля евентуално за отсъпка в Ауто+, ако няма проблем :beer На мен в Ауто+ ми обявиха над 1300 лв. (това преди няколко 4-5 мес.) по спомен и то с 10%, която едвам ги убедих ... А определено и аз скоро трябва да сменям маховик.

Потребителски аватар
kiki1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiki1 » Сря 23 фев 2011 18:37

Няма проблем момчета.Само ще ви помоля като решите да го купувате да отидете в магазина им в Люлин и преди това да ми пишете да ви дам телефона си.А ти колега Fen за оригинален маховик ли си питал(Авто+ предлагат и поръчка на оригинални части),защото на оригиналните части отстъпката е даже под 10%?

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 23 фев 2011 19:02

Това казвам че дадени части могат да струват двойно и повече. Пресен пример е релето за мигачите на G4. Оригинално от вносителя е 48 лв, друго алтернативно струва 23 лв без отстъпка при фирма вносител на части. Днес го сложих, върши същата работа. Та и в Auto+ явно не дават отстъпка на всеки клиент.

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Сря 23 фев 2011 20:38

Колеги готов съм за помагане за стоки с отстъпка в А+.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Сря 23 фев 2011 20:42

kiki1 написа:Няма проблем момчета.Само ще ви помоля като решите да го купувате да отидете в магазина им в Люлин и преди това да ми пишете да ви дам телефона си.А ти колега Fen за оригинален маховик ли си питал(Авто+ предлагат и поръчка на оригинални части),защото на оригиналните части отстъпката е даже под 10%?

Да ти кажа честно не помня за какъв ставаше въпрос. Просто тогава бях питал защото вече имах съмнения, че е леко тръгнал и питах информативно като пазарувах други неща. Сега колегата morfei1 като каза за тези големи отстъпки се сетих, че тогава едвам се навиха да направят някаква остъпка, каквато и да е. Сега вече така или иначе сериозно съм се замислил за смяна и от другия месец ще започна да събирам инфо. Благодаря на всички, които изявяват желание за помощ, форума е сила :bowdown

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Сря 23 фев 2011 21:45

Извинявам се на автора на поста, но не исках да пускам нова тема.

Аз имам някакво кофти претрисане от 3та нагоре около 2300 оборота, колата набира до тези обороти и след това почва само да вие, нито обороти вдига, нито километри. След като задържа така някакво време, спира тресенето, но набира слабо. Постепенно като натискам газта, няма ядове. Дали и аз съм за маховик ? :talk: AJM е мотора.

Потребителски аватар
madnez
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот madnez » Сря 23 фев 2011 22:24

според мен си за съединител :), давай да ти продавам моя :D

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 23 фев 2011 23:24

madnez написа:А дали ще мога да продам моя съединител? Той е почти нов... Дадох 800 лв близо :shock

Колега май се опитваме да се ебаваме във форума а не да си помагаме :screwy .
В първия ти пост пишеш че преди две години си го сменил и е на 60 000 км а сега изкаш да го пробураш на някой колега и пишеш че е почти нов :screwy Ако за теб 60 000 е почти нов ела аз яе ти продам един маховик почти нов на около 300 000 км ма половин жена от магазина

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Сря 23 фев 2011 23:38

Моя го дадох на вторични.

Върни се в “Дизелови агрегати”